Dekkingen dierenverzekering

Dekkingen dierenverzekering

Castratie
Castratie of sterilisatie bij een huisdier, zorgt ervoor dat het huisdier niet meer vruchtbaar is. Een dierenverzekering die sterilisatie en castratie dekt, is zeker het overwegen waard. De kosten hiervan kunnen namelijk flink oplopen, zeker een sterilisatie op latere leeftijd van je huisdier. Castratie of sterilisatie heeft de volgende voordelen:

  • De hond heeft minder kans op ontstekingen of goedaardige vergroting van de prostaat.
  • Omdat de testikels worden weggehaald is er ook geen enkele kans meer om tumoren van de testikels te krijgen.
  • De hond plast niet meer tegen alles aan om zijn territorium af te bakenen, hij doet grotere plassen in een keer.
  • De hond kan minder fel worden tegenover andere reuen.
  • De hond heeft minder de neiging om tegen iets of iemand op te rijden.

Chip
De verzekeraar vergoedt (gedeeltelijk) de kosten voor het plaatsen van de identificatiechip. De registratie met behulp van de chip, moet voldoen aan de ISO-standaard. Voor elke verzekering, is het plaatsen van een chip verplicht. Het identificatienummer wordt toegevoegd op een database, zodat de eigenaar ingelicht kan worden in het geval dat het huisdier vermist is en uitgelezen wordt door een dierenasiel.

Chemotherapie
Chemotherapie is de behandeling van kanker met cytostatica. Dit zijn medicijnen die kankercellen doden of hun celdeling remmen. Daardoor kan de kanker genezen of kunnen tumoren kleiner worden. Chemotherapie is samen met een operatie en bestraling de meest gebruikte manier om kanker te behandelen, indien er een reële kans op succes is.

Crematie
Je huisdier maakt deel uit van je leven en je gezin. Helaas is er een moment dat je afscheid moet nemen van je huisdier. Het gebeurt steeds vaker dat mensen ervoor kiezen om hun huisdier te laten cremeren. Veel dierenverzekeringen dekken tot een bepaalde hoogte de kosten van de crematie.

Gedragstherapie
Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere huisdieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier vernielingen veroorzaakt, of dat je hond extreem veel blaft.
Een gedragstherapeut kan helpen om je huisdier weer alleen thuis te laten zijn. Een gedragstherapeut observeert het huisdier, ziet de motivatie achter het gedrag en kan helpen om hiermee aan de slag te gaan. Gedragstherapie wordt alleen vergoedt als de therapie uitgevoerd wordt door een dierenarts of gedragstherapeut aangesloten bij stichting Certipet.

Reis
Bij de dekking reis’, vergoedt de verzekeraar de kosten voor medisch noodzakelijke zorg voor je huisdier. Dit zijn kosten die gemaakt zijn bij een dierenarts tijdens vakanties. Noodzakelijke zorg voor je huisdier geldt alleen als uitstel van behandeling totdat je bent teruggekeerd in Nederland niet verantwoord is.

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier