Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dekkingen dierenverzekering

Ontdek welke dekkingen er zijn

Vergelijk nu dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

Dekkingen dierenverzekering

Naast een basis dierenverzekering, zijn er ook aanvullende dekkingen. Deze kunnen handig zijn als je beter gedekt wil zijn tegen hoge kosten bij de dierenarts. We leggen je graag uit welke extra dekkingen er zijn en wat deze inhouden.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Castratie/sterilisatie

Met deze dekking wordt de castratie of sterilisatie van jouw huisdier vergoed. Dit zorgt ervoor dat je huisdier niet meer vruchtbaar is en jongen kan krijgen. De kosten van zo'n operatie kunnen flink oplopen. Wanneer je zo'n operatie overweegt, is het ook slim om deze dekking te overwegen.

Bekijk meer

Chip

Deze dekking dekt de kosten die betaalt moeten worden voor het plaatsen van een identificatiechip. Met deze chip kan een dierenarts informatie uitlezen mocht je huisdier ooit vermist raken.

Bekijk meer

Reizen

Wanneer je een reisdekking afsluit voor je huisdier, ben je ook verzekerd tegen medische noodzakelijke zorg voor je huisdier tijdens een reis in het buitenland. Let wel op dat je alleen de noodzakelijke zorgkosten vergoed krijgt.

Bekijk meer

Dekkingen dierenverzekering

Ontdek welke dierenverzekering dekkingen er allemaal zijn.

Castratie of sterilisatie

Castratie of sterilisatie zorgt ervoor dat je huisdier niet meer vruchtbaar is. Wanneer je dit van plan bent, is een dierenverzekering die sterilisatie en castratie dekt, zeker het overwegen waard. De kosten hiervan kunnen namelijk flink oplopen. Zeker bij een sterilisatie op latere leeftijd van je huisdier.

Castreren of steriliseren heeft verschillende voordelen:

 • Het huisdier heeft minder kans op ontstekingen of goedaardige vergroting van de prostaat.
 • Omdat de testikels worden weggehaald is er ook geen enkele kans meer om tumoren van de testikels te krijgen.
 • De hond plast niet meer tegen alles aan om zijn territorium af te bakenen, hij doet grotere plassen in een keer.
 • Een hond kan minder fel worden tegenover andere reuen.
 • De hond heeft minder de neiging om tegen een andere hond op te rijden.

Chip

De verzekeraar betaalt de kosten voor het plaatsen van de identificatiechip. Dit kunnen alle kosten zijn of een deel daarvan. De registratie met behulp van de chip moet voldoen aan de ISO-standaard. Voor elke verzekering is een chip verplicht. Het identificatienummer wordt toegevoegd op een database. Zo kan de eigenaar ingelicht worden in het geval dat het huisdier vermist is. Een dierenasiel kan deze chip uitlezen.

Chemotherapie

Chemotherapie is de behandeling van kanker met cytostatica. Dit zijn medicijnen die kankercellen doden of hun celdeling remmen. Daardoor kan de kanker genezen. Tumoren worden hopelijk kleiner. Chemotherapie is samen met een operatie en bestraling de meest gebruikte manier om kanker te behandelen. Dit gebeurt alleen wanneer er een reële kans op succes is.

Crematie

Je huisdier maakt deel uit van je leven en je gezin. Helaas is er een moment dat je afscheid moet nemen. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om hun huisdier te laten cremeren. Veel dierenverzekeringen dekken tot op zekere hoogte de kosten hiervoor.

Gedragstherapie in dekking dierenverzekering?

Het kan gebeuren dat je huisdier agressief is naar andere dieren of mensen. Ook kan het gebeuren dat je huisdier spullen vernielt. Maar je hond kan ook erg veel blaffen.
Een gedragstherapeut kan dan helpen. Zo kan je huisdier weer alleen thuiszijn. Een gedragstherapeut observeert het huisdier. Deze ziet de motivatie achter het gedrag. Je krijgt tips om hiermee aan de slag te gaan. Gedragstherapie wordt alleen vergoedt als de therapie uitgevoerd wordt door een dierenarts of gedragstherapeut die aangesloten is bij stichting Certipet. Let hier dus goed op wanneer je op zoek gaat naar een gedragstherapeut.

Reizen

Bij deze dekking vergoedt de verzekeraar de medisch noodzakelijke zorg voor je huisdier tijdens een reis. Dit zijn kosten die gemaakt zijn bij een dierenarts tijdens vakanties. Noodzakelijke zorg voor je huisdier geldt alleen als uitstel van behandeling totdat je bent teruggekeerd in Nederland niet verantwoord is. Wanneer er geen noodzaak is, kan je overwegen om te wachten tot je weer thuis bent.

Dekkingen dierenverzekering vergelijken

Er zijn veel dierenverzekeringen dekkingen. Deze hebben allemaal verschillende premies. Daarom is het niet zo gek wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet. Welke keuze maak je voor je huisdier? We helpen je hier graag bij! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.