Dierenarts verzekering

Een dierenarts verzekering afsluiten is verstandig als je geen risico wil lopen om hoge kosten te moeten betalen. Zo kunnen de kosten van een zware operatie erg hoog uitvallen. Met een dierenarts verzekering ben je dan vaak gedekt tegen de hoge kosten van zo’n operatie.

Soorten dierenarts verzekeringen

Er zijn veel verschillende soorten dierenarts verzekeringen. Zo bieden de meeste aanbieders een basisdekking aan. Daarnaast kun je ook een meer uitgebreide verzekering afsluiten. De dekkingen van een basisdekking verschilt per verzekeraar. Verder verschilt dan ook de prijs van een basisdekking. Sommige basisdekkingen hebben een hoog eigen risico, maar hierdoor wel weer een lagere premie. Vergelijkdirect.com helpt je bij het vergelijken en afsluiten van je dierenarts verzekering.

Kosten dierenarts verzekering

De kosten van een dierenarts verzekering hangt af verschillende factoren. Vergelijkdirect.com heeft deze verschillende factoren voor je op een rijtje gezet:

Eigen risico

Over het algemeen is een dierenarts verzekering goedkoper bij een hoog eigen risico. Een laag eigen risico betekent juist weer een hogere premie. Je kunt zelf afwegen wat voor jou de beste combinatie is.

Extra dekkingen

Het kan verstandig zijn om extra dekkingen af sluiten bij je dierenarts verzekering. Zo kun je extra dekkingen afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een chip, sterilisatie, castratie, vaccinaties en crematie. Als je een extra dekking afsluit, ben je beter verzekerd. Alle af te sluiten extra dekkingen vind je bij de vergelijker van Vergelijkdirect.com

Leeftijd

De premie is ook afhankelijk van de leeftijd van je huisdier. Zo betaal je voor een oudere hond of kat een hogere premie dan een jonge hond of kat. Dit heeft te maken met een hoger risico op aandoeningen naarmate de leeftijd stijgt.

Ras

Een Boxer is bijvoorbeeld duurder dan een Jack Russel. Een Boxer loopt namelijk meer risico op aandoeningen. Hetzelfde geldt voor een Duitse Herder. Honden die een hoger risico lopen op aandoeningen en ziekten, zorgen voor een hogere premie.

Regio

Een huisdier verzekeren in Amsterdam, is bijvoorbeeld veel duurder dan in een klein dorp in de provincie Drenthe. Dit heeft te maken met de hogere vestigingskosten in de grote steden. Zo betaalt een dierenarts bijvoorbeeld een hogere huur in de stad.

 

Lees hier meer over de dierenverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier