Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Dierenarts verzekering

Vergelijk ze bij ons!

Vergelijk nu dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

Dierenarts verzekering

Een dierenarts verzekering afsluiten is verstandig als je geen risico wil lopen om hoge kosten te moeten betalen. Zo kunnen de kosten van een zware operatie erg hoog uitvallen. Met een dierenartsverzekering ben je dan vaak gedekt tegen de hoge kosten van zo'n operatie.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Soorten dierenarts verzekeringen

Net als bij andere verzekeringen is er ook bij de dierenartsverzekering een mogelijkheid om een basisverzekering af te sluiten. Maar deze kun je uiteraard ook uitbreiden met aanvullende dekkingen. De dekking en de prijs van de basisdekking kunnen per verzekeraar verschillen.

Bekijk meer

Kosten

Wat de kosten voor een dierenartsverzekering zijn, hangt van verschillende dingen af. Bijvoorbeeld wat de hoogte is van het eigen risico, maar ook welke en hoeveel extra dekkingen je kiest. Daarnaast heeft de leeftijd en het ras van je huisdier nog invloed op de premie. Net als de regio waarin je woont.

Bekijk meer

Vergelijken

Er zijn veel aanbieders van dierenartsverzekeringen. Om de beste dekking én premie te vinden voor jouw viervoeter, kun je dierenverzekeringen het beste vergelijken. Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker en je ziet direct de beste resultaten voor jou.

Bekijk meer

Soorten dierenarts verzekeringen

Er zijn veel verschillende dierenartsverzekeringen. De meeste hiervan bieden een basisdekking aan. Daarnaast kun je ook een meer uitgebreide verzekering afsluiten. De dekkingen van een basisdekking verschillen per verzekeraar. Verder verschilt dan ook de prijs van een basisdekking. Sommige basisdekkingen hebben ook een hoog eigen risico. Hierdoor hebben ze wel weer een lagere premie. Wij helpen je bij het vergelijken en afsluiten van je dierenartsverzekering.

Kosten dierenarts verzekering

De kosten van een dierenarts verzekering hangen af verschillende factoren. We hebben deze verschillende factoren voor je op een rijtje gezet.

Eigen risico

Over het algemeen is een dierenartsverzekering goedkoper bij een hoog eigen risico. Zo betekent een laag eigen risico juist weer een hogere premie. Je kunt zelf afwegen wat voor jou de beste combinatie is.

Extra dekkingen

Het kan verstandig zijn om extra dekkingen af sluiten. Zo kun je extra dekkingen afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een chip, sterilisatie of castratie. Maar ook voor vaccinaties en crematie. Wanneer je een extra dekking afsluit, ben je beter verzekerd. Alle af te sluiten extra dekkingen vind je bijvoorbeeld in onze vergelijker.

Leeftijd

Daarnaast is de premie is afhankelijk van de leeftijd van je huisdier. Zo betaal je voor een oudere hond of kat een hogere premie dan een jonge hond of kat. Dit heeft te maken met een hoger risico op aandoeningen naarmate de leeftijd stijgt.

Ras

Een Boxer is bijvoorbeeld duurder dan een Jack Russel. Een Boxer loopt namelijk meer risico op aandoeningen. Hetzelfde geldt voor een Duitse Herder. Honden die een hoger risico lopen op aandoeningen en ziekten, zorgen voor een hogere premie.

Regio

Een huisdier verzekeren in Amsterdam is bijvoorbeeld veel duurder dan in een klein dorp in de provincie Drenthe. Dit heeft te maken met de hogere vestigingskosten in de grote steden. Zo betaalt een dierenarts bijvoorbeeld een hogere huur in de stad.

Dierenartsverzekering vergelijken

Er zijn een hoop dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over een dierenartsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Patricia

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2021

Er zijn een hoop dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nicky

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/11/2021

Een goedkope huisdierenverzekering is een basisverzekering zonder aanvullende dekkingen. Daarnaast drukt een hoog eigen risico op de premie. Hoe lager het maximaal te verzekeren bedrag van je verzekeraar is, hoe lager je premie is. Maar denk goed na of je wel de goedkoopste dekking wil. Soms is dat niet wat je nodig hebt. Meer dekkingen kosten ook wat meer premie, maar je bent dan wel beter verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Chelsey

Beantwoord door: Vincent Schokker op 01/12/2021

De kosten van een dierenarts verzekering hangen af verschillende factoren. Namelijk het eigen risico, de eventuele extra dekkingen, het ras en de leeftijd van je huisdier, maar ook de regio waarin je woont. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jack

Beantwoord door: Vincent Schokker op 26/11/2021

Dat kan zeker! Het kan verstandig zijn om extra dekkingen af sluiten. Zo kun je extra dekkingen afsluiten voor bijvoorbeeld het plaatsen van een chip, sterilisatie of castratie. Maar ook voor vaccinaties en crematie. Wanneer je een extra dekking afsluit, ben je beter verzekerd. Alle af te sluiten extra dekkingen vind je bijvoorbeeld in onze vergelijker. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.