Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkope dierenverzekering vergelijken

Heb je net een lieve puppy of schattige kitten in huis gehaald? dan wil je deze nieuwe huisgenoot misschien wel verzekeren. Wij helpen met een goedkope dierenverzekering vergelijken. Kies de verzekering die het beste bij jou past!

Goedkope dierenverzekering vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope dierenverzekering, dan kom je al snel uit bij de basispakketten van OHRA, Figo (voorheen Petplan) en Reaal. Zij hanteren allen andere voorwaarden met betrekking tot welk bedrag je maximaal kan vergoeden, wat het percentage eigen risico is, en of er een mogelijkheid bestaat om nog een vrijwillig eigen risico af te sluiten

Aanvullende dekking

Aanvullende dekkingen

Kies je een duurdere dierenverzekering, dan krijg je bij OHRA en Figo extra behandelingen vergoed. Heb je vaccinaties voor je huisdier nodig en wil je graag Figo als verzekeraar, dan is het handig om Figo Totaal te nemen in plaats van Figo Basis. Bij het totaalpakket worden vaccinaties namelijk vergoed en bij het basispakket niet. En bij OHRA krijg je in het toppakket de behandeling accupunctuur vergoed, maar in het basispakket niet. Verder verschilt bij elke verzekeraar vooral het maximaal te vergoede bedrag en/of het eigen risicopercentage.

(Vrijwillig) eigen risico

Aan elke dierenverzekering zit een eigen risico verbonden. Het eigen risico houdt in dat je tot dat bedrag uit eigen zak betaalt. Bij Reaal is het eigen risico bijvoorbeeld 50% van het maximaal te vergoede bedrag. Het maximaal te vergoede bedrag is €1.500,-, wat betekent dat het eigen risico €750,- is. Die €750,- betaal je dus eerst zelf. Vervolgens betaalt Reaal tot een bedrag van €1.500,- voor de behandelingen van je hond of kat.

Je kunt bovenop je eigen risico nog een vrijwillig eigen risico afsluiten. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico is, hoe lager je maandelijkse premie is. Maar zoals de naam al doet vermoeden, is dit wel een risico. Je betaalt namelijk je eigen risico en vrijwillig eigen risico als eerste. Daarna zal de verzekeraar pas je behandelingen gaan vergoeden.

 Vergoedingspercentage

Het is ook handig om te vergelijken wat de verschillende vergoedingspercentages zijn. De ene dierenverzekering vergoed 90% van de behandeling en de ander vergoed 70%. De maandelijkse premie zal naar alle waarschijnlijk wel hoger zijn bij de verzekeraar die een vergoedingspercentage van 90% hanteert. Kijk dus goed welke verzekering het beste bij je past.

Lees hier meer over de dierenverzekering