Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Goedkope huisdierenverzekering

Vergelijk ze!

Vergelijk nu dierenverzekeringen

 • Kies zelf de dierenverzekering die bij jouw huisdier past
 • Direct verzekeren bij verzekeraar
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Basis, Ongevallen, Uitgebreid)
Start vergelijken

Goedkope huisdierenverzekering

Het kan altijd voorkomen dat je trouwe viervoeter ziek wordt of een pootje breekt. Het zou dan balen zijn als je zelf ook nog eens volledig voor de medische kosten moet opdraaien. Vind bij ons direct jouw honden- of kattenverzekering!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aandachtspunten

Naast dat je een keuze maakt voor een dekking, kun je ook letten op het eigen risico, het maximaal te verzekeren bedrag en de hoogte van de premie. Deze factoren verschillen per verzekeraar.

Bekijk meer

Buitenlanddekking

Wanneer je je huisdier meeneemt op vakantie naar het buitenland is een buitenlanddekking aan te raden. Zo is je viervoeter ook buiten Nederland verzekerd.

Bekijk meer

Identificatiechip

Bij iedere dierenverzekeraar is een identificatiechip verplicht. Bij sommige verzekeraars moet je huisdier een chip hebben voordat je de verzekering kan afsluiten.

Bekijk meer

Verzekeraars goedkope huisdierenverzekering

Bij ons vergelijk je drie verzekeraars. Dit zijn Figo (voorheen Petplan), OHRA en Reaal Dier & Zorg.
Deze drie verzekeraars bieden allemaal een basis en een aanvullend pakket aan. Bekijk goed per verzekeraar de verzekeringen. Want deze verschillen van andere verzekeraars en hun verzekeringen. De dekking voor vaccinaties zit bij sommige verzekeraars in het basispakket. Bij anderen zit dit in het aanvullende pakket. Bij sommige verzekeraars kun je bepaalde medische ingrepen niet eens verzekeren. Bekijk dus goed waar jij het meeste aan hebt.

Verder vergelijken goedkope huisdierenverzekering

Naast de dekkingen per pakket moet je ook letten op het percentage het eigen risico en de maandelijkse premie. Vergeet ook niet te kijken wat het maximaal te verzekeringen bedrag is.

Eigen risico

Het eigen risico verschilt per verzekering. Het percentage ligt tussen de twintig en vijftig procent. Zijn er kosten gemaakt? Het eigen risico betaal je als eerste. Zijn de kosten hoger dan je eigen risico? Dan betaalt je verzekeraar de rest.

Maximaal bedrag

Het maximaal te verzekeren bedrag verschilt ook. Bij Reaal is het te verzekeren bedrag €1.500,-. Bij Figo is het bedrag €3.000,-. Dit is dus iets om mee te nemen bij het kiezen van een verzekering.

Premie

Bij het berekenen van je premie wordt op drie dingen gelet. Denk aan het pakket dat je kiest en het percentage eigen risico. Maar ook het maximaal te verzekering bedrag speelt een rol.

Buitenlandse dekking

Neem je graag je huisdier mee op vakantie? Dan is het natuurlijk handig als je huisdier ook in het buitenland is verzekerd. Bij sommige verzekeraars valt deze dekking in het basispakket. Maar vaak is dit niet het geval. Het kan ook voorkomen dat niet alle behandelingen worden vergoed. Bij sommige dierenverzekeraars kun je ook een speciale reisverzekering voor je huisdier afsluiten. Neem je je huisdier niet mee naar het buitenland? Dan is zo’n dekking niet nodig.

Identificatiechip

Alle dierenverzekeraars verplichten een identificatiechip bij een huisdier. Sommige verzekeraars willen dat je de chip laat plaatsen voor de verzekering wordt afgesloten. Bij anderen mag de verzekering al van tevoren worden afgesloten. In dit geval moet de chip bij het eerste dierenartsbezoek worden geplaatst.

Goedkope huisdierenverzekering vergelijken

Er zijn een hoop dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over een goedkope huisdierenverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Patricia

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2021

Er zijn een hoop dierenverzekeringen. Ze hebben allemaal verschillende premies. Het kan daarom zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je niet weet welke keuze je moet maken voor je huisdier. We helpen je hier graag mee! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Zo krijg je de beste en meest voordelige dierenverzekeringen te zien die het beste bij jou passen! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Nicky

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/11/2021

Een goedkope huisdierenverzekering is een basisverzekering zonder aanvullende dekkingen. Daarnaast drukt een hoog eigen risico op de premie. Hoe lager het maximaal te verzekeren bedrag van je verzekeraar is, hoe lager je premie is. Maar denk goed na of je wel de goedkoopste dekking wil. Soms is dat niet alles wat je nodig hebt. Meer dekkingen kosten ook wat meer premie, maar je bent dan wel beter verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met 13 dierenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Enige vergelijker huisdierenverzekeringen
 • Dierenverzekering op maat

Kies jouw huisdierenverzekering!

Ontdek direct welke huisdierenverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige dierenverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe dierenverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Huisdierenverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste huisdierenverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.