Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wil je een huisdier kopen?

Denk dan ook aan je huisdierenverenverzekering!

Checklist huisdier kopen

  • Verdiep je in de zorg voor je huisdier
  • Dierenverzekering afsluiten (altijd de beste zorg voor je huisdier)
  • Hulp nodig? Bel ons op 035-6857888
Bekijk mogelijkheden

Huisdier kopen? Check onze handige tips!

Voordat je een huisdier aanschaft is het belangrijk om over een aantal dingen na te denken. Het is namelijk niet zomaar een keuze, deze keuze gaat tijd, geld, aandacht en ruimte kosten. Ook is het een keuze waar je in lang termijn mee te maken hebt. In dit artikel bespreken we een aantal dingen waar je rekening mee moet houden met een huisdier. We bespreken onder andere wat je voor een huisdier moet doen, de kosten die verbonden zijn, de huisvestiging en welke verzorging en aandacht er nodig is. Voordat je een huisdier aanschaft raden wij je aan om dit artikel even door te lezen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Welk huisdier past bij jouw?

Als je een huisdier wilt, is er heel veel keuze. Het is belangrijk dat je een huisdier kiest van bij jouw situatie/gezin past. Ook bij de keuze van het soort huisdier, kan het ras bepalend zijn voor jouw keuze. Het is ook belangrijk dat je van tevoren na denkt hoeveel tijd je voor het huisdier hebt, het ene huisdier heeft namelijk meer aandacht nodig dan de ander. Als je veel tijd hebt kan je bijvoorbeeld voor een hond kiezen, heb je wat minder tijd kan je beter voor een kat of knaagdier kiezen.

De voeding

Het is belangrijk dat jouw huisdier ook gezonde voeding binnen krijgt. Dit is ook per huisdier weer anders. Het is handig als je even van tevoren opzoekt wat je dier wel en niet mag hebben, dit kan je ook bij de dierenarts vragen. Ook raden we je aan om aan je dierenarts te vragen welke porties je huisdier nodig heeft. De meeste dieren krijgen twee keer per dag eten, maar dat verschilt wel eens dus het kan niet kwaad om het even bij jouw dierenarts na de vragen. Ook is het belangrijk dat jij je huisdier genoeg water toedient. Op deze manier houd jij je huisdier het gezonds en loop je niet de kans dat hij ondervoed of te dik wordt. Het voedsel voor je huisdier kan je bij verschillende dierenwinkels vinden.

Huisvesting

Ieder huisdier heeft een eigen plekje nodig in huis. Daarom is het belangrijk dat er in jouw woning ook genoeg plek is voor een huisdier. Er moet een plek in het huis zijn waar je huisdier zich kan terugtrekken als dat nodig is. Ook moet een huisdier zich vrij kunnen bewegen, dit heeft een huisdier nodig. Daarom is het goed om van tevoren na te denken hoeveel ruimte je hebt, en welk soort huisdier er bij die ruimte past. Houd er ook rekening mee dat er in huis een hok, bench, mand, ligbed of kooi komt te staan.

Verzorging & aandacht

Als je een huisdier aanschaft moet je er rekening mee houden dat hij verzorging en aandacht nodig heeft. Het ligt er wel per huisdier aan hoeveel aandacht hij nodig heeft. Een hond heeft meer aandacht nodig dan een cavia, een hond moet namelijk minstens vier keer per dag uitgelaten worden. Maar dat betekent niet dat je een cavia of konijn altijd in zijn hok kan laten zitten, die hebben namelijk alsnog aandacht nodig. Denk dus goed na over hoeveel tijd jij aan je huisdier kan besteden. Verder is het belangrijk dat je jouw huisdier goed opvoedt, zo leert het dier wat die wel en niet mag. De meeste dieren houden van gezelligheid en aandacht, het is dus belangrijk dat je huisdier dit ook krijgt. Elk huisdier houdt van knuffelen, spelen en aandacht dus het maakt niet uit welk huisdier je kiest, dat is iets wat ze allemaal nodig hebben. Daarnaast is het qua verzorging belangrijk dat de vacht van het dier regelmatig verzorgd wordt om vlooien te voorkomen. En als laatste is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan om het dier zijn gebit en vacht te laten controleren.

Gezondheid

Om jouw huisdier gezond te houden zijn een aantal dingen belangrijk, ten eerste is het belangrijk om je huisdier genoeg aandacht en liefde te geven. Op deze manier raakt hij niet eenzaam. Verder is het belangrijk dat het dier gezonde voeding krijg en in de juiste porties, daarbij is het ook belangrijk dat het huisdier genoeg vocht (water) binnen krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat het dier voldoende beweegt en dat daar voldoende ruimte voor is. Ook is het belangrijk dat je regelmatig naar de dierenarts gaat voor een check-up en eventuele inentingen. Wij raden je daarbij aan om een dierenverzekering af te sluiten, zo sta je niet voor onverwachte zorgkosten voor je huisdier.

Kosten van een huisdier

De kosten van een huisdier zijn niet alleen de aanschafkosten, er zijn ook terugkomende kosten. Een voorbeeld van een terugkomende kostenpost is dierenartskosten. Ook al is jouw huisdier heel gezond, je huisdier moet elke jaar een inenting halen en regelmatig bestreden worden tegen vlooien. Het kan ook zijn dat jouw huisdier gezondheidsproblemen heeft en dat hij daarom naar de dierarts moet. Dierenartsrekeningen kunnen aardig hoog oplopen op den duur. Je hebt waarschijnlijk alles over voor je huisdier als je hem eenmaal hebt aangeschaft. Maar voor mensen met een niet heel hoog inkomen kan dit toch aardig duur zijn. En dan komt er ook nog de jaarlijkse dierenbelasting en een eventuele huisdierenverzekering bij, dit is een punt om goed te overwegen.

Huisdierenverzekering?

Wij van vergelijkdirect.com raden je aan om bij aanschaf van een huisdier ook een huisdierenverzekering af te sluiten. Deze verzekering is er om hoge zorgkosten voor je huisdier te voorkomen. Deze zorgkosten kunnen bijvoorbeeld komen door een ongeluk (aanrijding) of doordat jouw huisdier ziek wordt. Daarnaast zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Het behandelen van een gebroken poot, open wond of een ingeslikt speeltje loopt aardig op in de kosten! Wil je er zeker van zijn dat je de medische zorg voor je hond of kat kunt betalen dan is een huisdierenverzekering voor je hond of kat geen overbodige luxe! Wij van vergelijkdirect.com kunnen je hierbij helpen. Wij zorgen voor de beste dekking voor de voordeligste prijs. Op onze site kan je zelf een vergelijking maken om te kijken wat er het beste bij jouw situatie past. Wij kunnen je ook helpen met een vergelijking maken, dat gebeurt telefonisch en dan nemen wij het werk voor je uit handen. Je kan ons telefonisch bereiken op 035-6857888, op dit nummer kan je ons ook whatsappen! En je kan ook nog met ons chatten via de website. We hopen je snel te kunnen helpen!

Veel gestelde vragen over huisdieren aan Vincent en Bart

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: G. timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/02/2020

De kosten van een huisdier zijn niet alleen de kosten die komen kijken bij de aanschaf. Je hebt ook terugkomende kosten. Voorbeelden van terugkomende kosten zijn: Dierenartskosten en verzorgingskosten (voeding etc). denk dus voor de aanschaf van een huisdier na of je tijd, ruimte en geld voor het huisdier hebt. Meer vragen over de kosten? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).

Vraag van: B. Timmer

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/02/2020

voor jouw huisdier kan je een dierenverzekering afsluiten. met deze dierenverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten, zoals dierenarts kosten. het kan namelijk zo maar zijn dat jouw huisdier ineens ziek word en dierenartshulp nodig heeft, dan helpt de dierenverzekering jou! wij kunnen je helpen met het vergelijken en verzekeren van jouw huisdier! op deze manier hopen we je de beste dekking voor de laagste prijs te bieden. Meer vragen over de huisdierenverzekering? Dan kun je contact met ons opnemen via chat, telefoon of WhatsApp (035-6857888).