Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Diefstal fietsverzekering

Weet je niet welke diefstal fietsverzekering van welke verzekeraar je moet kiezen?  Wij maken je duidelijk welke verzekering het beste bij jou past! Sluit nu een verzekering af, en zorg ervoor dat je fiets goed is verzekerd.

Waarom een diefstal fietsverzekering?

Nederland telt ruim 22 miljoen fietsen. Dit komt neer op zo’n 1,3 fiets per inwoner, maar toch blijkt in de praktijk dat sommige mensen geen fiets hebben. Het kan dan gebeuren dat je fiets wordt gestolen. Wil je voorkomen dat je voor de volledige kosten van je gestolen fiets moet opdraaien? sluit dan direct een diefstal fietsverzekering af.

Om er dus voor te zorgen dat je niet veel geld uit hoeft te geven aan een nieuwe fiets, is het handig om een diefstal fietsverzekering af te sluiten. De diefstal fietsverzekering houdt in dat verzekeraars de aankoopwaarde van je fiets vergoeden. Hoeveel procent van de aankoopwaarde wordt vergoed, verschilt per verzekeraar. De meeste verzekeraars bieden je de eerste drie jaar 100% vergoeding van de aankoopwaarde aan. Wanneer je fiets na vier jaar wordt gestolen, dan zal er bijvoorbeeld nog maar 80% of 90% worden uitgekeerd. Je fiets wordt natuurlijk ouder, dus er wordt dan rekening gehouden met de afschrijvingskosten.

Schade door diefstal

Het kan ook gebeuren dat iemand je fiets heeft proberen te stelen, maar dat hem dit niet is gelukt. Je fiets kan door de poging tot diefstal wel schade hebben opgelopen. Dan is het natuurlijk fijn als je verzekeraar deze schade ook dekt. De ANWB, Allianz en HEMA zijn bijvoorbeeld verzekeraars die deze schade volledig dekken.

Kijk dus goed naar de verschillende voorwaarden en dekkingen per verzekeraar. Sommige bieden je misschien 100% vergoeding van de aankoopwaarde aan, maar andere verzekeraars bieden je weer een vergoeding voor diefstalschade aan. Kijk dus goed welke verzekering het beste bij jou past.

Fietsverzekeraars

Er zijn zeven verschillende fietsverzekeraars waarvan Vergelijkdirect.com  de fietsverzekeringen vergelijkt. Bij elkaar bieden deze zeven fietsverzekeraars ruim twintig verschillende verzekeringen aan. Je hebt dus genoeg keuze om de perfecte verzekering voor jouw fiets te kiezen.

De zeven verzekeraars waarvan wij de verzekeringen vergelijken zijn:

  • ANWB
  • Allianz
  • ENRA
  • HEMA
  • Klaverblad
  • Univé
  • Verzekeruzelf

Vergelijken

Vergelijken

Heb je geen idee welke diefstal fietsverzekering je moet kiezen? Vergelijk bij ons dan de verschillende dekkingen en premies per verzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering