Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

E bike verzekering vergelijken

Een e bike verzekering vergelijken kan je niet alleen veel voordeel opleveren, maar door het vergelijken wordt het ook duidelijk wat je precies gaat afsluiten. Een e bike verzekering sluit je al af vanaf €2,25! Door onze unieke vergelijker kun je vergelijken op alle belangrijke factoren die meespelen in de berekening van je premie. Deze factoren zijn:

 • Soort fiets
 • Postcode
 • Aankoopprijs
 • Looptijd e bike verzekering
 • Dekkingen

Soort fiets

De hoogte van je e bike verzekering afhankelijk van de soort fiets. Als eigenaar van een e bike heb je geluk! Een e bike verzekering is namelijk goedkoper dan een reguliere fietsverzekering. Als een e bike exact dezelfde waarde heeft als een normale fiets, zal een e bike verzekering dus goedkoper uitvallen dan een normale fietsverzekering.  Nu denk je misschien: “dit is de omgekeerde wereld”, en dat klopt. Volgens fietsverzekeraars zijn mensen zuiniger op hun e bike dan op hun normale fiets. Zo zetten ze hun e bike bijvoorbeeld beter op slot en nemen ze meer moeite om hun e bike in de schuur te zetten. Daarom is een e bike verzekering goedkoper dan een normale fietsverzekering. Bij een e bike verzekering vergelijken weet je dus nu waarom een e bike verzekering goedkoper is dan een normale fietsverzekering!

Postcode

Bij een e bike verzekering vergelijken valt het je misschien wel op dat prijzen verschillen per postcode. In principe weten we allemaal dat er in de stad veel meer fietsen gestolen worden dan in de kleine dorpen. Daarbij zijn er ook bepaalde postcodegebieden waarin statistisch gezien heel veel fietsen worden gestolen. Je begrijpt misschien dus al dat e bike verzekeringen hun prijzen hierop aanpassen. Zo worden er bijvoorbeeld weinig tot geen fietsen gestolen in de kleine dorpjes in Limburg. Echter, in Amsterdam worden er weer juist extreem veel fietsen gestolen. Een e bike verzekering in een klein dorp in Limburg is dus goedkoper dan in Amsterdam

Aankoopprijs

De aankoopprijs van een e bike is bepalend voor de hoogte van de premie. Je zult misschien wel merken dat een e bike verzekering voor een goedkope e bike dus lager uitvalt. Als je een duurdere e bike aanschaft, ziet de fietsverzekeraar dit natuurlijk als een groter ‘risico’ en worden de prijzen dus aangepast.

Looptijd e bike verzekering

De looptijd van een e bike verzekering is bepalend voor de hoogte van de premie. Een e bike kun je namelijk volgens drie looptijden afsluiten:

 • Doorlopend
  Een doorlopende e bike verzekering mag je maandelijks betalen, met een minimale looptijd van 1 jaar. Daarna is deze maandelijks opzegbaar.
 • 3 jaar
  Een 3 jarige e bike verzekering duurt precies 3 jaar en dient in één keer betaald te worden. Om het voor jou overzichtelijk te maken, rekenen wij de premie om naar een maandelijks bedrag.
 • 5 jaar
  Een 3 jarige e bike verzekering duurt precies 5 jaar en dient in één keer betaald te worden. Om het voor jou overzichtelijk te maken, rekenen wij de premie om naar een maandelijks bedrag. Voor een 5 jarige e bike verzekering betaal je in totaal meer premie, maar als je je totale premie terugrekent naar een maandelijks bedrag ben je goedkoper uit.

Dekkingen

De hoogte van je premie hangt logischerwijs af van de dekkingen die je gaat kiezen. Met een e bike verzekering ben je altijd verzekerd voor diefstal. Deze diefstalverzekering is dan weer uit te breiden met dekkingen zoals schade aan je e bike, pechhulp of ongevallen. Bij een e bike verzekering vergelijken kun je verschillende dekkingen aanklikken om zo te kijken wat het voor invloed heeft op je premie. Door verschillende dekkingen aan te zetten, maak je jouw e bike verzekering op maat!

E bike verzekering vergelijken: de tips

 • ‘Speel’ eerst een beetje met onze vergelijker voordat je een e bike verzekering afsluit
 • Check voor jezelf welke looptijd je graag wil
 • Wees altijd eerlijk bij het invullen van gegevens
 • Meld je aan bij de Bespaarcoach om nog meer te besparen op al je andere verzekeringen

 

Lees hier meer over de fietsverzekering