Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Fietsverzekering verlengen

Fietsverzekering verlengen, waar moet ik op letten? Het komt heel vaak voor dat je een fietsverzekering hebt afgesloten voor bijvoorbeeld 1 jaar (doorlopende fietsverzekering) of 3 jaar (aflopende fietsverzekering), maar dat je deze graag wilt verlengen met minimaal 1 jaar of soms zelfs weer met 3 jaar. Waar moet je rekening mee houden en waar moet je op letten? Uiteraard zijn er mogelijkheden om je fietsverzekering te verlengen. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is; verzeker ik de fiets weer tegen de nieuwprijs of verzeker ik de fiets tegen de dagwaarde?

Wat is het verschil tussen nieuwprijs en dagwaarde?

Het verschil zit hem uiteraard in de prijs waartegen je de fiets verzekerd, dit geeft een lagere premie wanneer je kiest voor de dagwaarde. De premie is namelijk afhankelijk van de prijs waar je de fiets voor wilt verzekeren! Verzeker je de fiets tegen de nieuwprijs, dan moet je er rekening mee houden dat veel verzekeraars na 3 jaar een afschrijving zullen hanteren op de nieuwprijs. Met andere woorden, je krijgt niet de nieuwprijs vergoedt maar een bedrag dat soms 10% tot 20% lager ligt. Verzeker je de fiets voor de dagwaarde, dan krijg je de dagwaarde vergoedt.

Welke opties heb ik om mijn fietsverzekering te verlengen?

Er zijn twee opties mogelijk, je verlengt de fietsverzekering met een doorlopende fietsverzekering van minimaal 1 jaar en daarna maandelijks opzegbaar of je verlengt de fietsverzekering met een aflopende fietsverzekering van minimaal 3 jaar.

Het verschil tussen deze twee verzekeringen zit hem in de prijs van de premie. Een doorlopende fietsverzekering is duurder dan een aflopende fietsverzekering. Echter kun je bij een doorlopende fietsverzekering na 12 maanden opzeggen en loopt de aflopende fietsverzekering weer minimaal drie jaar door.

Welke dekkingen kan ik meeverzekeren wanneer ik mijn fietsverzekering verleng?

Bij een verlenging van je fietsverzekering is het mogelijk om dezelfde dekkingen te kiezen als wanneer je een nieuwe fiets wilt verzekeren. De dekkingen die aangeboden worden zijn:

  • Diefstal dekking
  • Schade dekking
  • Ongevallen dekking
  • Pechhulp dekking

Zitten er verschillen in de voorwaarden van de dekkingen per verzekeraar?

Er zijn verschillen te ontdekken tussen de voorwaarden van de dekkingen per verzekeraar. Sommige hanteren een afschrijving, sommige hanteren een eigen risico en anderen bieden weer pechhulp door heel Europa in plaats van alleen in Nederland. Tijdens het vergelijken van een fietsverzekering moet je dus altijd naar de polisvoorwaarden kijken.

Heb je nog vragen over het verlengen van een fietsverzekering of heb je hulp nodig bij het vergelijken van een fietsverzekering? Meld je dan aan bij onze bespaarcoach via het formulier rechts! Voor korte vragen kun je gebruik maken van onze chat, deze vind je rechts onderin de pagina!

Lees hier meer over de fietsverzekering.

Lees hier meer over de fietsverzekering