Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

HEMA fietsverzekering

Een HEMA fietsverzekering verzekert je fiets tegen diefstal voor een lage premie en standaard eigen risico van €25,-. Met 600.000 fietsendiefstallen per jaar in Nederland is het wel verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Vergelijkdirect.com heeft alles over een HEMA fietsverzekering voor je op een rij gezet.

Fietsverzekering HEMA
  •  Basisdekking al v.a. €3,08 per maand
  •  Kies voor aanvullende schade en ongevallendekking
  •  Direct online afsluiten bij HEMA!
  • Bekijk voordelen

De voordelen van een HEMA fietsverzekering

Een HEMA fietsverzekering biedt je meerdere voordelen. Dit zijn de volgende:

 • Je fietsaccessoires automatisch mee laten verzekeren
 • Ook je tweedehands fiets kan verzekerd worden
 • Een standaard eigen risico van €25,-

De basisdekking

Met de basisdekking van HEMA ben je verzekerd tegen diefstal van je fiets. Je krijgt in de eerste drie jaar de volledige aankoopprijs vergoed. Daarna geldt er voor de uitkering een afschrijvingsregeling. De volgende uitkeringspercentages gelden bij een HEMA fietsenverzekering:

Uitkeringspercentages
Uitkeerpercentages HEMA fietsverzekering
1e jaar 100%
2e jaar 100%
3e jaar 100%
4e jaar 75%
5e jaar 60%

Let er wel op dat HEMA de volgende richtlijnen hanteert bij diefstal:

 • Je fiets wordt niet teruggevonden na 30 dagen na de aangifte
 • Je kunt een geldig politierapport overhandigen
 • Je kunt de aankoopnota en beiden originele fietssleutels overhandigen
 • Eén van de sleutels heeft duidelijke sporen van gebruik
 • De sleutelnummers komen overeen met de nummers van je polisblad.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je fiets uiteindelijk niet wordt gestolen, maar wel schade oploopt. In de volgende gevallen vergoedt HEMA de schade aan je fiets:

 • Schade door diefstal van onderdelen van de fiets
 • Schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal
 • Schade aan de fiets als deze is teruggevonden na diefstal

Te verzekeren fietsen bij HEMA

Fietsdiefstal
Bij een HEMA fietsverzekering kan je veel verschillende soorten fietsen laten verzekeren. Je kan namelijk de volgende soorten fietsen verzekeren:

 • Gewone fietsen
 • Mountainbikes (atb’s)
 • Racefietsen
 • Fietsen met elektrische trapondersteuning (e-bikes)
 • Bakfietsen
 • Ligfietsen
 • Tandems
 • Kinderfietsen

Aanvullende dekkingen

Met de aanvullende dekkingen kan je een HEMA fietsverzekering helemaal compleet maken. Er zijn twee aanvullende dekkingen: jouw recht en ongevallenverzekering opzittenden. We leggen je uit wat ze precies inhouden:

Jouw recht

Op het moment dat jij een ongeluk krijgt en bij de ander verhaal wilt halen is het wel zo fijn om juridische hulp te krijgen. Met deze dekking krijg je de professionele juridische hulp die je nodig hebt. Met de dekking jouw recht ben je ook verzekerd bij strafzaken na een aanrijding.

Ongevallenverzekering opzittenden

Een ongeluk zit in een klein hoekje, al helemaal met de fiets waar je erg kwetsbaar op bent. Met deze dekking krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval met de fiets. Dit geldt voor zowel jou als je opzittenden. Bij overlijden krijg je het maximale uit te keren bedrag, dit is een bedrag van €5.000,-. Bij blijvende invaliditeit is de uitkering afhankelijk van de schade aan het lichaam.

Eigen risico

Bij HEMA geldt een standaard eigen risico van €25,- per gebeurtenis.

ART-goedgekeurd slot

Het is natuurlijk erg fijn dat je met een HEMA fietsverzekering verzekerd bent tegen diefstal. Hier komt alleen wel bij kijken dat je een ART-goedgekeurd slot moet hebben op je fiets. Het ART-goedgekeurde slot moet in en categorie 2 of hoger vallen. Wanneer je deze niet hebt, ben je niet verzekerd en krijg je geen vergoeding voor diefstal.

 Fietsaccessoires meeverzekeren

Je kan bij een HEMA fietsverzekering je fietsaccessoires automatisch mee laten verzekeren. Als de accessoires staan vermeld op de aankoopbon, zijn deze verzekerd tot maximaal 10% van de aanschafwaarde van de fiets. Dan zijn ook je accessoires verzekerd voor diefstal.

Tweedehands fiets verzekeren

Bij HEMA is het mogelijk om je tweedehands fiets te verzekeren. Hierbij is het wel belangrijk dat je in het bezit bent van de aankoopbon en de twee originele fietssleutels. Hiermee kan je aantonen dat de fiets niet door de oude eigenaar meegenomen kan worden met de fietssleutel.

De duur van een HEMA fietsverzekering

Een HEMA fietsverzekering geldt geen contractduur en wordt automatisch door HEMA verlengt. Je kan de fietsverzekering dagelijks opzeggen in je online polismap. Wanneer je de verzekering opzegt en je hebt te veel premie betaald, krijg je het geld door HEMA teruggestort op je rekening.

Waar geldt mijn HEMA fietsverzekering?

Je bent met een HEMA fietsverzekering natuurlijk verzekerd in Nederland. Hierbij geldt wel dat je alleen verzekerd bent in het Nederlandse deel wat in Europa valt. Daarbij ben je ook verzekerd in Europa en in alle landen die grenzen aan de Middellandse Zee.

De beste fietsverzekering vinden met Vergelijkdirect.com

Wil je graag de beste fietsverzekering vinden? Of wil je besparen op je huidige fietsverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten!

Lees hier meer over de fietsverzekering