Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Interpolis fietsverzekering

Op zoek naar een Interpolis fietsverzekering? dan zal je deze niet los kunnen vinden. Interpolis biedt namelijk een inboedelverzekering aan waar je fiets in mee verzekerd is. Benieuwd naar de voorwaarden? wij zullen je deze uitleggen.

Voorwaarden

Aangezien de fiets is verzekerd in de inboedelverzekering, zijn er enkele andere voorwaarden van toepassing dan bij andere fietsverzekeraars. Je fiets is nog steeds gedekt tegen schade door brand, weersomstandigheden (storm en hagel) en ontploffingen, maar wanneer je fiets uit je tuin wordt gestolen, krijg je de schade niet vergoed.

E-bike verzekeren

Interpolis biedt wel een E-bike verzekering aan. Met een E-bike fiets je een stuk sneller, maar door de hogere snelheid kun je ook meer schade bij anderen en jezelf veroorzaken. Eigenaren van E-bikes die een snelheid tot 45 kilometer per uur kunnen bereiken, zijn verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Deze E-bikes, ook wel Speed Pedelecs genoemd, vallen door hun hoge snelheid namelijk onder de categorie bromfiets. Een Speed Pedelec fiets heeft ook een geel kenteken.

WA verzekering

Met een WA verzekering ben je verzekerd tegen de schade die je bij een ander veroorzaakt. Tot welke bedragen ben je bij Interpolis precies gedekt?

  • Fysiek letsel bij anderen tot €6.500.000,- per gebeurtenis
  • Materieel letsel bij anderen tot €2.500.000,- per gebeurtenis

WA+ verzekering

Wil je ook gedekt zijn tegen bepaalde soorten schade aan je eigen fiets, dan moet je op zijn minst een WA+ verzekering afsluiten. Met deze verzekering ben je bij Interpolis namelijk ook gedekt tegen:

  • Brandschade
  • Inbraak en joyriding
  • Diefstal
  • Botsing met een dier
  • Stormschade
  • Hulp na een aanrijding
  • Fysieke en materiële schade aan anderen
  • Schade aan accessoires tot €250,-

Allrisk verzekering

Met een allrisk verzekering ben je ook gedekt tegen de schade aan je eigen E-bike. Bots je op iemand of slip je weg met je fiets, dan wordt de schade dus gedekt. Als je te water raakt of je E-bike is het slachtoffer van vandalisme, dan zal Interpolis deze schade ook vergoeden.

Interpolis fietsverzekering afsluiten

Ben je dus op zoek naar een Interpolis fietsverzekering, dan gaat dit niet lukken. Je fiets wordt enkel gedekt als je een inboedelverzekering afsluit. Wil je dan toch kijken naar andere verzekeraars? dan kun je op Vergelijkdirect.com verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Snel, overzichtelijk en besparend.

Lees hier meer over de fietsverzekering