Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Racefiets verzekeren zonder slot

Heb je net een sportieve racefiets gekocht? dan is het zonde als deze kapot gaat of wordt gestolen. Het is daarom verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Wil jij je racefiets verzekeren zonder slot? dan is je fiets niet verzekerd tegen diefstal.

ART-goedgekeurd slot

Wil je dat je racefiets wel verzekerd is tegen diefstal? dan ben je verplicht om je racefiets met een ART-goedgekeurd slot op slot te doen. De ART-sloten zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Je hebt bijvoorbeeld ketting- en ringsloten. Daarnaast werkt Stichting ART met een sterrensysteem. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe sterker ie is.

  • 1 ster (minimale beveiliging)
  • 2 sterren (voor fietsen)
  • 3 sterren (voor snor- en bromfietsen)
  • 4 sterren (voor motorfietsen als je onderweg bent)
  • 5 sterren (voor motorfietsen die thuis zijn gestald)

Per verzekeraar moet je goed de voorwaarden doorlezen. Het kan namelijk voorkomen dat de ene verzekeraar genoegen neemt met twee sterren, maar dat een andere verzekeraar wil dat je een ART-slot van drie sterren aan je fiets hebt hangen.

Verzekeringen

Wil je enkel verzekerd zijn tegen (schade door) diefstal? dan heb je aan het basispakket genoeg. Let er dus wel op dat je racefiets met een goedgekeurd ART-slot staat. Bij veel verzekeraars heb je ook nog de keuze uit één of twee andere pakketten. Met deze verzekeringen is je fiets ook verzekerd tegen schade door een ongeval. Daarnaast krijg je bij sommige verzekeraars rechtsbijstand als je de schade aan je fiets op iemand anders wil verhalen, of krijg je geld als je ernstig invalide raakt na een ongeluk.

Schade

Het verschilt per verzekeraar hoeveel procent je van de schade krijgt vergoed. Bij sommige verzekeraars krijg je de eerste drie jaar 100% van de schade uitgekeerd, maar bij andere verzekeraars krijg je enkel het eerste jaar 100% van de schade vergoed. Hoe dit precies per verzekeraar is geregeld, moet je goed uitzoeken voor je een racefietsverzekering afsluit.

Racefiets verzekeren zonder slot bij Vergelijkdirect.com

Je racefiets verzekeren zonder slot is mogelijk. Alleen krijg je de schade dan niet vergoed bij diefstal. Koop dus eerst een ART-slot voor je racefiets voor je hem achterlaat. Vergelijk verschillende verzekeringen en kies de beste verzekering voor jouw racefiets uit!

Lees hier meer over de fietsverzekering