Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Tweedehands fietsverzekering vergelijken

We krijgen dagelijks de vraag of je een tweedehands fiets kan verzekeren. Daarom hebben we hieronder uiteengezet hoe je je tweedehands fiets kunt verzekeren!

Kan ik mijn tweedehands fiets verzekeren?

Jazeker, het is mogelijk om jouw tweedehands fiets te verzekeren! Jouw tweedehands fiets kan verzekerd worden bij o.a. ANWB, Univé, Hema en Allianz. Maak een vergelijking tussen deze aanbieders en zie welke premies en dekkingen er voor jouw fiets gelden! Let wel op de volgende belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het vergelijken en verzekeren van je tweedehands fiets.

Welke aankoopprijs moet ik opgeven?

Het is belangrijk dat jij kunt aantonen wat de prijs is die jij voor je tweedehands fiets hebt betaald. Zodra je een bon hebt van de aanschaf, dan staat hier de prijs op die je voor de fiets hebt betaald. Als je de fiets via een particulier hebt aangeschaft, is een bewijs van overschrijving met een beschrijving erbij voldoende om aan te tonen wat je voor de fiets hebt betaald. Dit gebruik je als aankoopprijs in onze vergelijker en tijdens het afsluiten van je tweedehands fietsverzekering.

Welke dekkingen zijn er mogelijk voor mijn tweedehands fiets?

Ook voor jouw tweedehands fiets is het mogelijk om hem te verzekeren voor diefstal,  schade, pechhulp en zelfs ongevallen. Bij diefstal krijg je de eerste 3 jaar de waarde van de fiets vergoedt, vaak geldt hier géén eigen risico. Zodra je de dekking schade ook hebt meeverzekerd, kun je allerlei soorten schaden via de verzekeraar laten repareren.

Let op! Hier kan wél een eigen risico van bijvoorbeeld €25,- per schade voor gelden.

De dekking pechhulp geldt alleen in Nederland en een aantal kilometer over de grens met België en Duitsland. Wanneer je ook ongevallen als dekking hebt gekozen, dan krijg je bij overlijden of bij blijvende invaliditeit een eenmalig bedrag uitgekeerd van de verzekeraar.

Diefstal

Looptijden tweedehands fietsverzekering

Er zijn twee mogelijkheden om jouw tweedehands fiets te verzekeren. Je kunt kiezen voor een maandelijkse betaling, dit wordt een doorlopende fietsverzekering genoemd. Deze verzekering loopt minimaal 1 jaar en is daarna maandelijks opzegbaar.

Je kunt ook kiezen voor een kortlopende (of aflopende) fietsverzekering. De looptijd van deze verzekeringen zijn doorgaans 3 of 5 jaar. Voordeel van de kortlopende fietsverzekering is dat de premie maandelijks gezien lager is dan wanneer je een doorlopende fietsverzekering voor 3 of 5 jaar aanhoudt. Houd wel in de gaten wanneer hij afloopt, zodat je tijdig een andere verzekering kan afsluiten, als je dit zou willen.

Vergelijk tweedehands fietsverzekering

Gebruik onze handige fietsverzekering vergelijker om te kijken welke premie je betaalt voor jouw tweedehands fietsverzekering!

Lees hier meer over de fietsverzekering