Goedkope hondenverzekering

goedkope hondenverzekering
   •  Goedkope hondenverzekering
   •  Zelf samenstellen
   •  Makkelijk vergelijken

  Vergelijk direct

10
Beste vergelijker die ik heb gezien tot nu toe! Gemakkelijk te gebruiken.
- Woerden
22 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10
Het is voor veel mensen lastig om een goede en goedkope hondenverzekering te vinden. Om hierachter te komen, kun je op Vergelijkdirect.com direct goedkope hondenverzekeringen met elkaar vergelijken.

Waarom een goedkope hondenverzekering?

Als je een hond hebt, dan wordt het vaak aangeraden om deze te verzekeren. De kosten van een kort bezoekje aan de dierenarts zijn nog wel te betalen. Echter, zijn complexe operaties natuurlijk niet te betalen. Als je niet het risico wilt lopen om plots deze kosten te moeten betalen, dan kun je ervoor kiezen om een hondenverzekering af te sluiten. Dan ben je namelijk gedekt voor onverwacht hoge kosten. Een hondenverzekering hoeft dan ook niet duur te zijn!

Hoe kies je een goedkope hondenverzekering

De hoogte van de premie van je hondenverzekering heb je vaak deels zelf in de hand. Vergelijkdirect.com legt je uit welke factoren er spelen bij de hoogte van je hondenverzekering:
Vergoedingspercentage
Als je voor een goedkopere hondenverzekering gaat, neem je vaak een minder uitgebreid pakket. Het komt er vaak op neer dat je een pakket kiest met een lager vergoedingpercentage. Zo betaal je meer zelf mee, maar valt je premie wel lager uit! Het vergoedingspercentage varieert van 50 tot 90%.
Eigen risico
Bij sommige hondenverzekeringen kun je je eigen risico vrijwillig verhogen. Hierdoor betaal je alles tot aan dit vrijwillig eigen risico zélf, hierdoor valt je premie natuurlijk wat lager uit. Let er dus goed op wat voor jou belangrijk is, sommige hondenverzekeringen bieden zelfs pakketten aan van 50% vergoeding met €150 eigen risico. Uiteraard heb je dan een goedkope hondenverzekering, maar krijg je maar weinig uitgekeerd bij eventuele behandelingen. Bij behandelingen tot €150 krijg je dus helemaal niets uitgekeerd.
Maximaal vergoed bedrag
Je premie is ook afhankelijk van het maximaal vergoed bedrag per jaar. Meestal is het vergoede pakket gekoppeld aan het pakket dat je kiest. Je kunt dit bedrag dus niet zelf omhoog of naar beneden aanpassen. Een breder en dus duurder pakket heeft een hoger maximaal vergoed bedrag dan een goedkoper pakket. Over het algemeen lopen deze bedragen uiteen van €1.500 tot €5.000
Overige factoren
Er zijn ook factoren die de hoogte van je hondenverzekering bepalen. Zo speelt de postcode een rol waarin je woont. Als je in de binnenstad van Amsterdam woont, ga je ook naar een Amsterdamse dierenarts. Deze dierenarts zal naar alle waarschijnlijkheid meer huur betalen dan een dierenarts in een klein dorpje in Groningen. Een behandeling in Amsterdam zal dan ook duurder zijn en vandaar een prijsverschil per postcode. Verder speelt het ras natuurlijk ook een grote rol. Zo betaal je voor een hondenras met veel gezondheidsrisico’s natuurlijk een wat hogere premie dan een ras dat doorgaans geen problemen heeft.
Een goed aansluitende hondenverzekering
Als je van plan bent om een goedkope hondenverzekering af te sluiten, dan zou je deze nog kunnen uitbreiden met extra dekkingen. Je kunt je hond bijvoorbeeld extra verzekeren voor het gebit, of je kunt een extra dekking afsluiten voor eventuele reizen. De hoogte van de premie hangt dan af wat voor basisdekking je neemt, en welke extra dekkingen je afsluit.
Vergelijk jouw goedkope hondenverzekering bij Vergelijkdirect.com!
Er zit veel verschil tussen goedkope hondenverzekeringen. Zo is de premie vaak laag, maar zit er veel verschil in de dekkingen of vergoedingen. Wij van Vergelijkdirect.com helpen je dan ook graag om je goedkope hondenverzekering te vergelijken.

Bespaartips

 • Een goedkope hondenverzekering dekt niet altijd dekkingen die jij misschien wel nodig hebt
 • Je kunt een hondenverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen om zo nog beter verzekerd te zijn
 • Vergelijk een goedkope hondenverzekering goed voordat je deze afsluit
 • Je kunt in onze vergelijker je eigen risico zelf instellen
 • In onze vergelijker kun je ook alle dekkingen selecteren die jij wil, zo heb je altijd een dierenverzekering op maat!

vergelijken

Lees hier meer over de hondenverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden