Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Hondenverzekering met sterilisatie

Tegenwoordig is het mogelijk om je hond te verzekeren tegen sterilisatie. De kosten van het steriliseren van je hond kunnen namelijk erg hoog uitvallen. Zo kan het steriliseren van een grote hond tot wel €650 kosten. Dit is natuurlijk een erg hoog bedrag om in één keer zelf te moeten betalen, je kunt dus ervoor kiezen om een hondenverzekering met sterilisatie af te sluiten. Het steriliseren heeft dan ook vaak de volgende voordelen:

  • De hond heeft minder last van paringsgedrag’
  • De hond heeft minder de neiging om weg te lopen
  • Een gesteriliseerde hond gaat makkelijker om met mensen en met andere honden

Een gesteriliseerde hond blijft ook gezonder:

  • Minder kans op melkkliertumoren
  • De hond kan niet meer schijnzwanger’ worden
  • De gemiddelde levensverwachting van een gesteriliseerde hond op jonge leeftijd neemt met 2 jaar toe

Sterilisatie: de behandeling

De sterilisatie is vaak een standaardbehandeling onder narcose. Via een kleine snede in de buik, worden de eierstokken verwijderd. Vaak kan de hond dezelfde dag nog mee naar huis.

Vergoedingen bij sterilisatie

Bij een hondenverzekering met sterilisatie heb je te maken met vergoedingen. De vergoeding van de sterilisatie verschilt per verzekeraar en per dekking. Zo zal een duurdere hondenverzekering meer uitkeren dan een goedkopere hondenverzekering. Verder zal een behandeling van een lichte hond ook goedkoper zijn, hierdoor zal de vergoeding logischerwijs ook lager uitvallen. Daarnaast is je vergoeding ook afhankelijk van je (vrijwillig) eigen risico. Vergelijkdirect.com heeft alle zaken voor je op een rijtje gezet.

Eigen risico

Als je een verzekering neemt met eigen risico, betaal je altijd een deel uit eigen zak. Als jouw hondenverzekering een risico van 50% heeft, betaal je dus 50% van de behandeling zelf. Over het algemeen is het minimale eigen risico 10%. Hier geldt dus: 90% betaalt de verzekeraar, 10% betaal je zelf.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt er ook voor kiezen om nog een extra vrijwillig eigen risico te nemen. Hierdoor krijg je korting op je maandelijkse premie. Aan de andere kant, krijg je dus minder vergoed als je hond gesteriliseerd moet worden. Je moet dus zelf afwegen wat in jouw situatie het beste uitkomt.

Ras

Sommige rassen zijn gemiddeld zwaarder dan andere rassen. De kosten van sterilisatie van een zware hond zijn doorgaans duurder dan een lichte hond. Hierdoor is de gemiddelde premie dan ook vaak hoger. Premies van lichte honden met een kleine kans op aandoeningen en ziekten zijn vaak goedkoper.

 

Lees hier meer over de hondenverzekering