Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wat kost een hondenverzekering?

Je zult je vast afvragen: wat kost een hondenverzekering? Het antwoord hierop is: er is geen vaste prijs voor een hondenverzekering. De prijs van een hondenverzekering hangt af van een aantal verschillende factoren. Zo moet je denken aan de standaarddekking, extra dekkingen, eigen risico, vrijwillig eigen risico, ras, leeftijd en regio. Vergelijkdirect.com heeft al deze factoren voor jou op een rijtje gezet zodat jij weet waar je op moet letten. Met onze vergelijker kun je zelf je hondenverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Eigen risico

Net als bij een ziektekostenverzekering voor de mens, heb je te maken met het eigen risico. Bij mensen is dit een minimaal eigen risico van €385. Voor honden geldt dit eigen risico niet.
Bij een hondenverzekering betaal je vaak een percentage van een behandeling als eigen risico. Bij een goedkope hondenverzekering heb je een hoger percentage. Het deel wat je zelf moet betalen bij een goedkope hondenverzekering valt dus hoger uit dan bij een duurdere hondenverzekering. Je moet voor jezelf afwegen wat voor jou de beste combinatie is.

Vrijwillig eigen risico

Je kunt er ook voor kiezen om zelf het eigen risico extra te verhogen. Hierdoor krijg je veel korting op je premie, maar hierdoor moet je ook meer betalen aan een eventuele behandeling. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico is, hoe meer korting je krijgt op je premie.

Extra dekkingen

Net als bij een normale ziektekostenverzekering, kun je voor je hond ook extra dekkingen afsluiten. Zo kun je ervoor kiezen om je hond extra te verzekeren voor het gebit, fysiotherapie, crematie, begrafenis, heupaandoeningen, en medicatie. Door een extra dekking af te sluiten ben je veel beter verzekerd, maar hierdoor betaal je natuurlijk wel een hogere premie.

Leeftijd

Normaal gesproken betaal je meer premie voor een oudere hond. Een oudere hond heeft namelijk meer kans op ziekten en aandoeningen. Veel aanbieders hebben ook een leeftijdgrens, zo kun je bijvoorbeeld een 15-jarige hond niet verzekeren. Puppy’s zijn daarentegen vaak veel goedkoper.

Ras

Een ras dat een hoge kans heeft op aandoeningen, is vaak duurder in de maandelijkse premie. Honden die weinig kans hebben op aandoeningen en ziekten zijn dan juist weer goedkoper.

Regio

Als je in een grote stad woont zoals Amsterdam of Utrecht, dan is je premie doorgaans ook hoger. Dit heeft te maken met de hogere kosten van de dierenarts. De dierenarts heeft namelijk te maken met een hogere huur en kosten.

 

 

Lees hier meer over de hondenverzekering