Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA inboedelverzekering

Ontdek en vergelijk!

Vergelijk nu inboedelverzekeringen

 • Vergelijk Aegon met andere inboedelverzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

OHRA inboedelverzekering

In jouw huis staan allerlei dierbare spullen. Dit noemen we inboedel en daar ben je vast zuinig op. Het maakt van je huis een thuis. Daarom kun je deze spullen verzekeren met een inboedelverzekering. Hiermee bescherm je ze tegen schade door bijvoorbeeld brand of lekkage. Er zijn meerdere aanbieders van inboedelverzekeringen. We vertellen je graag wat meer over de OHRA inboedelverzekering. Weet je nog niet of OHRA heeft wat jij zoekt? Dan kun je bij ons ook inboedelverzekeringen vergelijken!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanvullende dekkingen

Naast een van de twee basisdekkingen kun je er bij OHRA voor kiezen om je inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hiervoor heeft OHRA twee mogelijkheden. Met de dekking 'Buiten het huis' zijn jouw spullen ook verzekerd als je ze meeneemt naar de tuin of ergens anders buiten je woning. De dekking 'Glas' verzekert alle ruiten, lichtkoepels, glazen deuren en dakramen in je woning. Ook als deze niet van glas, maar van kunststof zijn.

Bekijk meer

Vergoeding OHRA

In geval van schade bekijkt OHRA of de schade te herstellen is of dat de spullen zo beschadigd zijn, dat ze vervangen moeten worden. De vergoeding wordt vaak gebaseerd op de nieuwwaarde, maar soms ook op de dagwaarde van de beschadigde spullen.

Bekijk meer

OHRA vergelijken

Ben je benieuwd of de OHRA inboedelverzekering het beste bij je past? Dan kun je inboedelverzekeringen vergelijken! Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Door jouw wensen in te vullen, zie je direct de beste en goedkoopste inboedelverzekering voor jou!

Bekijk meer

Wat is een inboedelverzekering?

Alles wat in jouw woning staat of ligt, wat niet vastzit aan je huis, hoort bij je inboedel. Denk aan je televisie, een kleed en kasten. Maar ook een je laptop, bril of kleding. Om deze spullen te verzekeren tegen schade, kun je een inboedelverzekering afsluiten. Bij OHRA kun je kiezen uit twee basisdekkingen.

Basisdekkingen OHRA inboedelverzekering

Jouw spullen kun je dus bij OHRA verzekeren. Dit kan met een basisdekking of met een allriskdekking. We vertellen je graag wat meer over deze dekkingen.

Basis

Deze dekking vergoedt de schade aan jouw spullen door brand, inbraak of storm. Maar ook door waterschade of bliksem. Worden jouw spullen gestolen? Ook dat valt binnen deze dekking. Je sieraden zijn tot €6.000,- verzekerd.

Sommige spullen, zoals een kast, kunnen vervangen worden. Een beschadigde vloer kan misschien nog hersteld worden. De kosten voor het herstellen van de schade, vallen ook in deze dekking.

Allrisk

Allrisk is een uitgebreide variant op de basisdekking. Je bent voor dezelfde schades verzekerd, maar ook als jij of iemand anders uit het gezin schade veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je drinken laat omvallen over je mobiele telefoon. Of als iemand een kaars in het kleed laat vallen. Ongelukjes waar je zelf voor verantwoordelijk bent, zijn met allrisk dus gedekt. Daarnaast zijn onverwachte gebeurtenissen van buiten verzekerd. Bijvoorbeeld als vanwege trillingen door verkeer een duur schilderij van de muur valt.

Aanvullende dekkingen OHRA inboedelverzekering

Naast een van de basisdekkingen, kun je ervoor kiezen om je aanvullend te verzekeren. Hiervoor biedt OHRA twee opties. Ook daar nemen we je graag even in mee.

Buiten het huis

Kostbare spullen zoals sieraden, mobiele telefoons, camera’s en laptops nemen we ook mee buiten ons huis. Bijvoorbeeld naar werk of school. Een inboedelverzekering verzekert deze spullen standaard alleen in huis. Dus niet in de tuin of verder buiten je huis. Met deze dekking van OHRA zijn jouw spullen in heel Nederland verzekerd tegen schade of diefstal. Hiervoor geldt dat je per gebeurtenis tot €10.000,- vergoedt krijgt.

Wil je ook dat jouw spullen verzekerd zijn als er iets uit je auto gestolen wordt? Dan hoef je hiervoor niet deze aanvullende dekking af te sluiten. Dat valt namelijk al onder de OHRA inboedelverzekering.

Glas

Het glas hoort niet helemaal bij de spullen in je woning. Toch is schade aan je ruiten heel vervelend. Daarom kun je met deze dekking je ramen, glazen deuren en dakramen verzekeren. Heb jij geen glas, maar kunststof? Daar doet OHRA niet moeilijk over. Als iets maar daglicht doorlaat. Zelfs de ruiten voor bijvoorbeeld je balkonafscheiding vallen onder deze dekking. Heb je schade? Dan word je binnen een dag geholpen door Uniglas. Je ruit wordt snel hersteld. Hierbij wordt met jou afgestemd wanneer dat het beste uitkomt.

Het voordeel is dat OHRA niet alleen de ruitschade vergoedt, maar ook het zonwerend materiaal bij dubbelwandig glas. Het plaatsen van het nieuwe glas of een noodvoorziening zoals een tijdelijke ruit, worden ook vergoedt. Verder hoef je bij deze schade geen eigen risico te betalen.

Vergoeding inboedelverzekering OHRA

Wat en hoeveel vergoedt OHRA? Als beschadigde spullen nog te herstellen zijn, betaalt OHRA de herstelkosten. Als de spullen echt kapot zijn, rekent OHRA de vergoeding in de meeste gevallen uit op basis van de nieuwwaarde. Deze nieuwwaarderegeling houdt in dat je het bedrag vergoedt krijgt om iets opnieuw te kopen. Als OHRA niet de nieuwwaarde vergoedt, krijg je de dagwaarde. Dit was de waarde op de dag dat iets beschadigd is geraakt. Welke vergoeding OHRA hanteert, hangt van het beschadigde product af.

Eigen risico OHRA inboedelverzekering

Bij alle woonverzekeringen van OHRA kies jij zelf je eigen risico. Dit is het bedrag dat je in geval van schade zelf betaalt. Valt de schade hoger uit dan je eigen risico? Dan betaalt OHRA de rest. Je kunt kiezen uit een eigen risico van €0,-, €250,-, €500,- of €1.000,-. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt. Maar let wel op. In geval van schade moet je dat eigen risico wel kunnen betalen. Loop je dat risico liever niet? Kies dan voor een wat lager eigen risico. Of een bedrag van €0,-. In geval van schade betaal je dan niets of niet zo veel.

Je betaalt het eigen risico per schade. Dit werkt dus anders dan het eigen risico bij je zorgverzekering. Als je vier keer per jaar schade bij OHRA meldt, betaal je ook vier keer je eigen risico. Tenzij de schade lager is dan het eigen risico dat je gekozen hebt. Maar hoe dan ook, moet je vier keer betalen. Wil je dit niet? Kies dan voor een eigen risico van nul euro.

Inboedelverzekering OHRA vergelijken

We hopen dat het duidelijk is geworden wat de OHRA inboedelverzekering vergoedt. Misschien ben je er al over uit dat dit de verzekering is die je zoekt. Maar misschien ook niet. Dan raden we je aan om te vergelijken. Dat kan met onze handige vergelijker. Vul jouw wensen en eisen in. Je ziet dan direct de beste en goedkoopste inboedelverzekering voor jou. We vergelijken op basis van dekkingen en premies. Op deze manier vind je altijd een verzekering die het beste bij je past. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de OHRA inboedelverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Leonie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

De basis inboedelverzekering van OHRA vergoedt schade aan je inboedel door brand, inbraak of storm. Maar ook door waterschade of bliksem. Worden jouw spullen gestolen? Ook dat valt binnen deze dekking. Je sieraden zijn tot €6.000,- verzekerd. Met allrisk ben je voor dezelfde schades verzekerd, maar ook als jij of iemand anders uit het gezin schade veroorzaakt. Daarnaast zijn onverwachte gebeurtenissen van buiten verzekerd. Bijvoorbeeld als vanwege trillingen door verkeer een duur schilderij van de muur valt. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze inboedelverzekering vergelijker.

Vraag van: Ron

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2023

Naast een van de twee basisdekkingen kun je er bij OHRA voor kiezen om je inboedelverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Hiervoor heeft OHRA twee mogelijkheden. Met de dekking 'Buiten het huis' zijn jouw spullen ook verzekerd als je ze meeneemt naar de tuin of ergens anders buiten je woning. De dekking 'Glas' verzekert alle ruiten, lichtkoepels, glazen deuren en dakramen in je woning. Ook als deze niet van glas, maar van kunststof zijn. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Yael

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/06/2023

Ramen, glazen deuren, dakramen, glazen koepels en glazen balkonafscheidingen zijn allemaal niet standaard verzekerd met de OHRA inboedelverzekering. Maar met de aanvullende glasdekking is dit allemaal wel verzekerd. Zelfs als je geen glas, maar kunststof ruiten hebt! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Liselot

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

Bij alle woonverzekeringen van OHRA kies jij zelf je eigen risico. Dit is het bedrag dat je in geval van schade zelf betaalt. Valt de schade hoger uit dan je eigen risico? Dan betaalt OHRA de rest. Je kunt kiezen uit een eigen risico van €0,-, €250,-, €500,- of €1.000,-. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Tanja

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/06/2023

De beste en goedkoopste inboedelverzekering vind je door te vergelijken. Gelukkig doe je dat makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Door jouw wensen en eisen in te vullen, zie je direct wat de beste inboedelverzekering voor jou is. We vergelijken allerlei verzekeraars met elkaar op basis van premies en dekkingen. Zo vind je altijd de beste verzekering voor jouw inboedel. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 inboedelverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Woonverzekering op maat

Zelf je inboedelverzekering samenstellen!

Maak je inboedelverzekering compleet met allrisk dekking, mobiele elektronica en buitenshuis dekking!

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude inboedelverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude inboedelverzekering niet voor je op maar kunnen je hier wel bij helpen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Ook een opstalverzekering nodig?
  Heb je een koopwoning? Dan is het verstandig om ook een opstalverzekering (ook wel woonverzekering genoemd) af te sluiten!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.