Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Elektrische motor goed verzekeren?

Je leest er alles over op deze pagina! Extra hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

Verzekering voor je elektrische motor?

  • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
  • Speciaal voor je elektrische motor
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Hoe verzeker je je elektrische motor?

Net als bij automerken zijn er tegenwoordig steeds meer elektrisch aangedreven motoren op de markt. Maar niet iedere verzekeraar verzekert elektrische motoren. We leggen je uit waarom niet en waar je je elektrische motor wel kunt verzekeren.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Weinig keuze verzekering voor elektrische motor

Niet iedere verzekeraar verzekert dus een elektrische motor. Dit heeft een reden. Het is namelijk zo dat het vermogen, de cataloguswaarde of de dagwaarde niet altijd bekend zijn bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De verzekeraar kan hierdoor niet goed inschatten wat het risico is van de verzekering. Doordat dit risico voor een verzekeraar onduidelijk is, kiezen ze er soms voor om geen elektrische motorverzekeringen aan te bieden. Maar toch heb je als eigenaar van een elektrische motor een verzekering nodig!

De juiste motorverzekering voor jouw e-motor

Vooraf is het lastig te zeggen welke verzekering het beste bij jouw elektrische motor past. Op basis van het kenteken kunnen wij zien dat je motor elektrisch is en hoeveel vermogen hij heeft. Precies de informatie die verzekeraars nodig hebben dus! Hierdoor kunnen we zien welke maatschappijen je motor accepteren.

We helpen je graag verder

Gelukkig hebben wij bij Vergelijkdirect.com de perfecte connecties voor jou. We hebben namelijk samenwerkingen afgesloten met diverse verzekeringsmaatschappijen. Denk bijvoorbeeld aan a.s.r., Nationale Nederlanden, Unigarant, Klaverblad, OHRA, Avéro Achmea, etc.
Deze samenwerkingen zijn we aangegaan zodat we van tevoren kunnen checken of we jouw elektrische motor kunnen verzekeren. Via ons kan je je elektrische voertuig dus wél verzekeren!

Hoe verzekeren we je elektrische motor?

Om de werkelijke waarde van je elektrische motor goed te kunnen verzekeren, is het van belang dat je een WA+ of allrisk taxatie- of aankooprapport hebt. Dit geldt voor eigenlijk alle motoren maar in het bijzonder dus voor een elektrische motor. Heb je geen taxatierapport? Dan verzekeren we de dagwaarde. Deze wordt afgegeven door het RDW. Voor hulp bij het afsluiten van een verzekering voor je elektrische motor kan je altijd contact met ons opnemen of zelf een vergelijking maken op onze website.

Waarom je verzekering via ons regelen?

Zoek je dus een goede verzekeraar om jouw elektrische motor te verzekeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Niet iedere maatschappij accepteert elektrische motoren vanwege de onduidelijkheid over het voertuig. Wij kunnen die informatie wel zien of berekenen die op basis van gegevens die we van leveranciers ontvangen. Hierdoor hebben wij samenwerkingen met de juiste verzekeringsmaatschappijen. We helpen je dan ook graag in je zoektocht naar de juiste maatschappij.