HEMA motorverzekering

Binnen 5 minuten online geregeld

HEMA motorverzekering
   •  Direct hoge no-claimkorting
   •  Zelf je dekking samenstellen
   •  Voorwaarden in begrijpelijke taal

  Bekijk dekkingen

Als je jouw motor wil verzekeren is de HEMA motorverzekering een prima optie! De HEMA motorverzekering scoort namelijk een 8,4 uit 1419 beoordelingen. Je profiteert van scherpe premies en van prima dekkingen.

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

De dekkingen

Net als veel andere motorverzekeraars kun je bij HEMA de WA, WA+ en de allriskdekking kiezen. De HEMA motorverzekering is dan ook weer uit te breiden met aanvullende dekkingen. Vergelijkdirect.com legt je uit welke basisdekkingen je kunt afsluiten:

HEMA motorverzekeringInformatie
WA

Een WA dekking van de HEMA motorverzekering dekt je tegen schade aan anderen. Mocht je schade aan andere veroorzaken, en raakt jouw motor hierbij ook beschadigd? - dan wordt jouw schade niet vergoed. Wil je je motor beter verzekeren? - lees dan verder! Bij de WA dekking van HEMA krijg je verder ook hulp in Nederland bij ongelukken, zo wordt je motor bijvoorbeeld afgesleept bij een ongeluk en worden jij en de passagiers vervoerd naar een bestemming naar keuze.

WA+ beperkt casco

Met de WA+ beperkt casco dekking van de HEMA motorverzekering ben je net wat beter verzekerd dan met de normale WA dekking. Zo ben je extra verzekerd voor het volgende:

 • Kleding en helm
 • Schade aan je motor door brand, diefstal, kortsluiting ontploffing
 • Stormschade
 • Botsingen met loslopende (wilde) dieren.
WA+ volledig casco

De WA+ volledig casco is de meest uitgebreide dekking die er is, deze wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd. Als je een wat duurdere motor rijdt, kan dit een goede optie zijn. Met deze HEMA motorverzekering ben je namelijk ook verzekerd voor schade aan je eigen motor! Zelfs als de veroorzaakte schade door jouw schuld is aangebracht. Let hierop wel dat een allrisk verzekering van HEMA duurder is dan een WA of WA+ motorverzekering. Aan de andere kant ben je natuurlijk wel veel beter verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Wil je net wat beter verzekerd zijn dan de drie basisverzekeringen?- dan kun je ook nog eens aanvullende dekkingen afsluiten. Dit zijn extra dekkingen die je bij elke basisdekking kunt afsluiten.
Deze zijn:

HEMA motorverzekeringInformatie
Rechtsbijstandverzekering

Als het niet precies duidelijk is wie de schuldige was bij een ongeluk, kan het nog weleens een lastig karwei zijn om jouw schade te verhalen bij te tegenpartij. Zo kan de tegenpartij de schuld bijvoorbeeld zelfs jouw leggen. In dat geval kan juridische hulp goed van pas komen. Verder ben je met de rechtsbijstandverzekering ook verzekerd bij strafzaken na een aanrijding

Opzittendenverzekering

Als je extra verantwoordelijkheid wil nemen voor personen die bij je achterop stappen, kun je de opzittendenverzekering afsluiten. Zodoende zijn je opzittenden verzekerd tot een bedrag van €25.000,-. Verder krijg je de medische kosten vergoed die niet door je zorgverzekering gedekt zijn. Tot slot zijn ook de kleding en bagage verzekerd.

WA+ volledig casco

De WA+ volledig casco is de meest uitgebreide dekking die er is, deze wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd. Als je een wat duurdere motor rijdt, kan dit een goede optie zijn. Met deze HEMA motorverzekering ben je namelijk ook verzekerd voor schade aan je eigen motor! Zelfs als de veroorzaakte schade door jouw schuld is aangebracht. Let hierop wel dat een allrisk verzekering van HEMA duurder is dan een WA of WA+ motorverzekering. Aan de andere kant ben je natuurlijk wel veel beter verzekerd.

Voordelen HEMA motorverzekering

 • Bij HEMA krijg je standaard de dekking hulp’ in Nederland wanneer je bij HEMA je motor verzekert. Zo wordt er vervoer geregeld als je motor gestolen is, of als deze te beschadigd is door een ongeluk of een andere gebeurtenis van buitenaf.
 • Je krijgt korting op je motorverzekering als je je auto ook bij HEMA hebt verzekerd. Zo krijg je de bonus-maluskorting van je auto als je je motor ook verzekert bij HEMA. De schadevrije jaren worden dan wel apart opgebouwd.

Schadevrije jaren

Schadevrije jaren van je auto worden over het algemeen niet automatisch overgezet op een motorverzekering. Sommige verzekeraars maken hier een uitzondering op, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je bouwt schadevrije jaren voor je motor dus los op.
Bij de HEMA-motorverzekering wordt de bonus-malustrede overgenomen van je autoverzekering indien deze bij HEMA is verzekerd, mooi meegenomen!

Vergelijken

Mocht je nu niet weten welke motorverzekering precies voor jouw geschikt is, kun je deze natuurlijk ook vergelijken. Je vult eenvoudig je kenteken, postcode, leeftijd en schadevrije jaren in, en wij tonen je de premies. Door goed te vergelijken kun je namelijk veel besparen op je motorverzekering!

Tips:

 • Zorg dat je benodigde gegevens bij de hand hebt, zo kun je namelijk snel vergelijken en afsluiten. Denk hierbij aan de meldcode, schadevrije jaren en kenteken.
 • Maak je motor rijklaar voordat je weer gaat rijden na de winterstop. Denk hierbij aan de bandenspanning, verlichting en je kleding.

Lees hier meer over de motorverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier