Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

HEMA motorverzekering

Bij ons kun je binnen 5 minuten je motor verzekeren! Kom je er niet uit? Dan staan we direct voor je klaar!

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp 035-6857888
Start vergelijken

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen HEMA

Met de HEMA motorverzekering profiteer je van een aantal voordelen. Je kan bijvoorbeeld zelf je dekking samenstellen en de voorwaarden zijn in begrijpelijke taal opgesteld. Maar nog fijner, je krijgt direct een hoge no-claimkorting!

Bekijk meer

Dekkingen motorverzekering

Net als bij een auto kun je ook bij een motorverzekering kiezen uit drie basisdekkingen. Je bent verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar om beter verzekerd te zijn, kun je ook kiezen voor een WA+ verzekering of zelfs allrisk. Wat de dekkingen precies inhouden, leggen we je graag uit.

Bekijk meer

Motorverzekeringen vergelijken

Om de beste motorverzekering voor jouw motor te vinden, kun je bij ons motorverzekeringen vergelijken. Je vult in waar een verzekering volgens jou aan moet voldoen en onze vergelijker toont je de beste opties. Zo vind je altijd de beste én voordeligste verzekering voor jouw motor.

Bekijk meer

HEMA motorverzekering

Binnen 5 minuten online geregeld!

 • Direct hoge no-claimkorting
 • Zelf je dekking samenstellen
 • Voorwaarden in begrijpelijke taal
 • Als je jouw motor wil verzekeren is de HEMA motorverzekering een prima optie! De HEMA motorverzekering scoort namelijk een 8,4. Je profiteert van scherpe premies en van goede dekkingen.

  Voordelen HEMA motorverzekering

  • Bij HEMA krijg je standaard de dekking ‘hulp’ in Nederland wanneer je je motor verzekert. Zo wordt er vervoer geregeld als je motor gestolen is. Maar ook als deze te beschadigd is door een ongeluk of een andere gebeurtenis van buitenaf.
  • Je krijgt korting op je motorverzekering als je je auto ook bij HEMA verzekert. Zo krijg je de bonus-maluskorting van je auto bij je motor. De schadevrije jaren worden dan wel apart opgebouwd.

  Schadevrije jaren

  Schadevrije jaren van je auto worden vaak niet automatisch overgezet op een motorverzekering. Sommige verzekeraars maken hier een uitzondering op. Maar dit is zeker niet altijd het geval. Je bouwt schadevrije jaren voor je motor dus los op.
  Bij de HEMA-motorverzekering wordt de bonus-malustrede overgenomen van je autoverzekering indien deze bij HEMA is verzekerd. Mooi meegenomen!

  De dekkingen

  Net als veel andere motorverzekeraars kun je bij HEMA de WA, WA+ en de allriskdekking kiezen. De HEMA motorverzekering is dan ook weer uit te breiden met aanvullende dekkingen. We leggen je uit welke basisdekkingen je kunt afsluiten:

  WA

  Een WA dekking van de HEMA motorverzekering dekt je tegen schade aan anderen. Mocht je schade aan andere veroorzaken en jouw motor raakt hierbij ook beschadigd, dan wordt jouw schade niet vergoed. Wil je je motor beter verzekeren? Lees dan verder!
  Bij de WA dekking van HEMA krijg je verder ook hulp in Nederland bij ongelukken. Zo wordt je motor bijvoorbeeld afgesleept bij een ongeluk en worden jij en de passagiers vervoerd naar een bestemming naar keuze.

  WA+ beperkt casco

  Met de WA+ beperkt casco dekking van de HEMA motorverzekering ben je net wat beter verzekerd dan met de normale WA dekking. Zo ben je extra verzekerd voor het volgende:

  • Kleding en helm
  • Schade aan je motor door brand, diefstal, kortsluiting ontploffing
  • Stormschade
  • Botsingen met loslopende (wilde) dieren

  WA+ volledig casco

  De WA+ volledig casco is de meest uitgebreide dekking die er is. Deze wordt ook wel de allrisk verzekering genoemd. Als je een wat duurdere motor rijdt, kan dit een goede optie zijn. Met deze HEMA motorverzekering ben je namelijk ook verzekerd voor schade aan je eigen motor! Zelfs als de veroorzaakte schade jouw schuld is. Let hierbij wel op dat een allrisk verzekering van HEMA duurder is dan een WA of WA+ motorverzekering. Aan de andere kant ben je natuurlijk wel veel beter verzekerd.

  Aanvullende dekkingen

  Wil je net wat beter verzekerd zijn dan de drie basisverzekeringen? Dan kun je ook nog eens aanvullende dekkingen afsluiten. Dit zijn extra dekkingen die je bij elke basisdekking kunt afsluiten.
  Deze zijn:

  Rechtsbijstandverzekering

  Als het niet precies duidelijk is wie de schuldige was bij een ongeluk, kan het nog weleens lastig zijn om jouw schade te verhalen bij de tegenpartij. Zo kan de tegenpartij de schuld bijvoorbeeld bij jou leggen. In dat geval kan juridische hulp goed van pas komen. Verder ben je met de rechtsbijstandverzekering verzekerd bij strafzaken na een aanrijding.

  Opzittendenverzekering

  Als je extra verantwoordelijkheid wil nemen voor personen die bij je achterop stappen, kun je de opzittendenverzekering afsluiten. Zo zijn je opzittenden verzekerd tot een bedrag van €25.000,-. Verder krijg je de medische kosten vergoed die niet door je zorgverzekering gedekt zijn. Tot slot zijn ook de kleding en bagage verzekerd tegen schade.

  Vergelijken

  Mocht je nu niet weten welke motorverzekering precies voor jouw geschikt is, kun je deze natuurlijk ook vergelijken. Je vult eenvoudig je gegevens in. Denk dan aan het kenteken, je postcode en je leeftijd. Geef ook je schadevrije jaren op. Dan tonen wij je de premies. Door goed te vergelijken kun je namelijk veel besparen op je motorverzekering!

  Tips:

  • Zorg dat je benodigde gegevens bij de hand hebt. Zo kun je namelijk snel vergelijken en afsluiten. Denk hierbij aan de meldcode, schadevrije jaren en het kenteken van je motor.
  • Maak je motor rijklaar voordat je weer gaat rijden na de winterstop. Denk hierbij aan de bandenspanning, verlichting en je kleding.

Kom je er niet helemaal uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de HEMA motorverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: S. Willems

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/01/2022

Het is moeilijk om te zeggen wat de beste verzekeraar is. Verzekeraars bieden namelijk niet allemaal dezelfde verzekeringen aan. Verzekeringen verschillen in premies maar ook in welke dekkingen er gedekt worden binnen deze premies. Hierdoor is het verstandig om een vergelijking te maken. Dan kun je uit een overzichtelijk schema makkelijk bepalen wat de beste verzekering voor jou is! Hulp nodig met vergelijken, neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Marjo

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/01/2022

Met de HEMA motorverzekering profiteer je van een aantal voordelen. Je kan bijvoorbeeld zelf je dekking samenstellen en de voorwaarden zijn in begrijpelijke taal opgesteld. Maar nog fijner, je krijgt direct een hoge no-claimkorting! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met meer dan 19 andere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct afsluiten
 • Motorverzekering op maat

Kies jouw motorverzekering!

Ontdek direct welke motorverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2020 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige motorverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe motorverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste motorverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.