Independer motorverzekering

Independer, een van de grootste digitale vergelijkings- en adviesplatformen van Nederland. Al meer dan 20 jaar is Independer bezig met het vergelijken van allerlei soorten verzekeringen. Van zorg- tot autoverzekeringen, Independer biedt veel verzekeringen aan. Maar inmiddels bestaat de Independer motorverzekering niet meer. Gelukkig zijn er genoeg andere opties!

Geen Independer motorverzekering, maar wat is er wel belangrijk?

Niet per se op zoek naar een Independer motorverzekering? Lees vooral verder! Wat vooral van belang is, is om als eerste te bepalen wat voor verzekering je af wilt sluiten. Bij motorverzekeringen heb je drie soorten verzekeringen: WA, WA+ of Allrisk.
WA: Een WA verzekering is de minimale verzekering voor een motor. Hierbij ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen.
WA+: Bij een WA+ verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen. Ook ben je in de meeste gevallen verzekerd tegen diefstal, joyriding, vandalisme, brand- natuur- en stormschade.
Allrisk: Bij een allrisk verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen de hierboven genoemde punten, maar ook vaak aan schade gemaakt door je eigen schuld.

Welke factoren bepalen de hoogte van je premie?

De hoogte van je premie is per verzekeraar anders. Er zijn vier factoren die de hoogte van een premie bepalen:

  • De soort dekking: Dit houdt in of je een WA, een WA+ of een allriskverzekering hebt.
  • Het aantal schadevrije jaren: Het aantal jaren waarin je geen schade hebt gemaakt. De verzekering moet wel op je eigen naam staan.
  • Leeftijd: Je eigen leeftijd. Jongeren worden vaak als groter risico gezien.
  • Postcode: De postcode van je huisadres. Verzekeringen zien het ene gebied als een groter risico als het andere gebied.

Aanvullende dekkingen

Je kan je motor ook verzekeren met aanvullende dekkingen. Er worden drie soorten dekkingen bij een motorverzekering aangeboden, namelijk:

  • Schade Verzekeringen Opzittenden
  • Ongevallen Verzekering Opzittenden
  • Rechtsbijstand

Als laatste optie voor een motorverzekering is er een winterstop. Met deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie.
Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht. Als je je motor verzekerd hebt voor diefstal, en hij wordt gestolen ben je hier nog wel voor verzekerd. Het enige wat niet geldt is je verzekering als je de weg op gaat.

Meeverzekeren accessoires

Een laatste optie is om accessoires zoals een helm, navigatiesysteem, koffers of zadeltassen mee te verzekeren. Over het algemeen worden accessoires gezien als onderdelen die niet vanuit de fabriek gemonteerd zijn.
Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor dekking je wilt afsluiten. Dit betekent, wil je een WA, WA+ of een allriskverzekering afsluiten.
Samengevat, er zijn een hoop opties rondom motorverzekeringen. Dat hoeft dus niet altijd een Independer motorverzekering te zijn!

Wil je direct een vergelijking doen? Klik hier!

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier