Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Independer motorverzekering

Op zoek naar een Independer motorverzekering? Die bestaat niet meer, maar er zijn genoeg andere opties!

Motorverzekering afsluiten?

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Direct vergelijken

Independer motorverzekering

Independer, een van de grootste digitale vergelijkings- en adviesplatformen van Nederland. Al meer dan 20 jaar is Independer bezig met het vergelijken van allerlei soorten verzekeringen. Van zorg- tot autoverzekeringen, Independer biedt veel verzekeringen aan. Maar inmiddels bestaat de Independer motorverzekering niet meer. Gelukkig zijn er genoeg andere opties!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Independer, een van de grootste digitale vergelijkings- en adviesplatformen van Nederland. Al meer dan 20 jaar is Independer bezig met het vergelijken van allerlei soorten verzekeringen. Van zorg- tot autoverzekeringen, Independer biedt veel verzekeringen aan. Maar inmiddels bestaat de Independer motorverzekering niet meer. Gelukkig zijn er genoeg andere opties!

Geen Independer motorverzekering, maar wat is er wel belangrijk?

Niet per se op zoek naar een Independer motorverzekering? Lees vooral verder! Wat vooral van belang is, is om als eerste te bepalen wat voor verzekering je af wilt sluiten. Bij motorverzekeringen heb je drie soorten verzekeringen: WA, WA+ of Allrisk.
WA: Een WA verzekering is de minimale verzekering voor een motor. Hierbij ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen.
WA+: Bij een WA+ verzekering ben je niet alleen verzekerd voor schade aan anderen. Ook ben je in de meeste gevallen verzekerd tegen diefstal, joyriding, vandalisme, brand- natuur- en stormschade.
Allrisk: Bij een allrisk verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen de hierboven genoemde punten, maar ook vaak aan schade gemaakt door je eigen schuld.

Welke factoren bepalen de hoogte van je premie?

De hoogte van je premie is per verzekeraar anders. Er zijn vier factoren die de hoogte van een premie bepalen:

 • De soort dekking: Dit houdt in of je een WA, een WA+ of een allriskverzekering hebt.
 • Het aantal schadevrije jaren: Het aantal jaren waarin je geen schade hebt gemaakt. De verzekering moet wel op je eigen naam staan.
 • Leeftijd: Je eigen leeftijd. Jongeren worden vaak als groter risico gezien.
 • Postcode: De postcode van je huisadres. Verzekeringen zien het ene gebied als een groter risico als het andere gebied.

Aanvullende dekkingen

Je kan je motor ook verzekeren met aanvullende dekkingen. Er worden drie soorten dekkingen bij een motorverzekering aangeboden, namelijk:

 • Schade Verzekeringen Opzittenden
 • Ongevallen Verzekering Opzittenden
 • Rechtsbijstand

Als laatste optie voor een motorverzekering is er een winterstop. Met deze winterstop kan je een korting van 10 tot 15 procent krijgen op je premie.
Een winterstop houdt in dat als je de keuze maakt niet op je motor te rijden in de winterperiode. Ook moet de motor keurig geparkeerd staat in een (overdekte) stalling. Alle overige dekkingen in deze periode blijven wel gewoon van kracht. Als je je motor verzekerd hebt voor diefstal, en hij wordt gestolen ben je hier nog wel voor verzekerd. Het enige wat niet geldt is je verzekering als je de weg op gaat.

Meeverzekeren accessoires

Een laatste optie is om accessoires zoals een helm, navigatiesysteem, koffers of zadeltassen mee te verzekeren. Over het algemeen worden accessoires gezien als onderdelen die niet vanuit de fabriek gemonteerd zijn.
Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor dekking je wilt afsluiten. Dit betekent, wil je een WA, WA+ of een allriskverzekering afsluiten.
Samengevat, er zijn een hoop opties rondom motorverzekeringen. Dat hoeft dus niet altijd een Independer motorverzekering te zijn!

Wil je direct een vergelijking doen? Klik hier!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: R. Koulaby

Beantwoord door: Bart Houtman op 29/05/2019

Helaas bestaat een Independer motorverzekering niet meer! Gelukkig kan je via onze vergelijker meer dan 9 verschillende opties voor een motorverzekering vinden! We raden je aan om een vergelijking op te stellen! Kom je hier niet uit of heb je andere vragen? Je kan ons bereiken via de chat, WhatsApp en telefonisch via 035- 6857888