Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

KNMV motorverzekering

Goed verzekerd de weg op met je geliefde motor? Dat kan met een KNMV motorverzekering. Kies zelf welke verzekering (WA, WA+ of Allrisk) en aanvullende dekkingen het beste bij jou past. Hieronder vertellen wij je de voordelen en waar je bij het verzekeren van je motor op moet letten!

KNMV
  •  Nieuwaarde- en aankoopwaarderegeling
  • Pechservice buitenland
  •  Besparen op je premie

De voordelen van een KNMV motorverzekering

Autoverzekering dekkingenInformatie
Nieuwaarde- en aankoopwaarderegeling

Bij WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco heb je recht op de nieuwwaarde- en aankoopwaarderegeling. Met de nieuwwaarderegeling ben je drie jaar lang tegen de nieuwwaarde van je motor verzekerd. Ook wanneer je je motor tweedehands of bijvoorbeeld bij een merkdealer hebt gekocht, heb je recht op een verzekerd bedrag. Hierbij geldt de drie jaar lange aankoopwaarderegeling.

Pechservice buitenland

Sta je met pech in het buitenland? Met de motorverzekering van KNMW ontvang je gratis pechservice in het buitenland. Wanneer repareren niet meer mogelijk is, heb je in het buitenland ook recht op vervangend vervoer. Hiermee kun je dus ook in het buitenland met een goed gevoel de weg op.

Besparen op je premie

Met de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco, is het mogelijk om je motor voor een lagere premie te verzekeren. Bij het kiezen van een vrijwillig eigen risico op je motor, ontvang je namelijk korting op je premie.

Maak een keuze uit de basisdekkingen!

WAWA + beperkt cascoAll Risk

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Schade aan anderen

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Diefstal of poging tot diefstal

✔ Aanrijding met een dier

✔ Aanrijding met een dier

✔ Brand / kortsluiting

✔ Brand / kortsluiting

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Storm, hagel en natuurgeweld

✔ Schade aan eigen motor

✔ 1 jaar aanschafwaardegarantie

Bij de KNMV motorverzekering kun je een keuze maken uit drie verschillende basisdekkingen, daarnaast kun je je verzekering aanvullen met de aanvullende dekkingen: Motorkleding en helm, Schadeverzekering Opzittenden en Rechtsbijstand.

Autoverzekering dekkingenInformatie
WA

Bij de WA verzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Je hebt recht op hulp na ongevallen en er is pechservice in het buitenland beschikbaar. Pechservice in buitenland ook bij WA? Kun je dit uitzoeken?

WA+ beperkt casco

Een WA + Beperkt Casco ben je ook verzekerd tegen schade aan anderen, heb je recht op hulp na ongevallen en is er pechservice beschikbaar in het buitenland. Hiernaast ben je ook verzekerd voor diefstal en joyriding. Of wanneer er schade ontstaat door brand- of stormschade en bij aanrijdingen met dieren.

WA+ uitgebreid casco (Allrisk)

Met een WA + Uitgebreid Casco ben je nog uitgebreider verzekerd. Hierbij ben je voor dezelfde zaken als de WA+ Beperkt Casco gedekt. Daarnaast zijn je kleding en helm verzekerd (is dit aanvullend of niet?). Bij aanrijden, onderuitgaan en bij sprake van vandalisme ben je ook verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Autoverzekering dekkingenInformatie
Motorkleding en helm

Bij een WA + Uitgebreid Casco kan je je motorkleding en helm meeverzekeren tot €750,00 (zit dit standaard in de dekking?). Dit kan praktisch zijn gezien accessoires vaak ook beschadigen bij een ongeval of ook gestolen kunnen worden.

Schadeverzekering opzittenden

Een ongeval kan tot vervelende gevolgen lijden, voor jezelf maar ook voor opzittenden. Met de dekking Schadeverzekering Opzittenden zijn jij, je medepassagier en de bagage verzekerd tot een bedrag van €25.000,-.

Rechtsbijstand

Met de aanvullende dekking rechtsbijstand, heb je recht op gespecialiseerde juridische hulp. Dit kan erg handig zijn bij conflicten op de weg.

Kortingen

Bij het afsluiten van de KNMV motorverzekeringen heb je recht op onder andere de volgende kortingen:

Autoverzekering dekkingenInformatie
Aanvangskorting

KNMV maakt gebruik van de aanvangskorting. Ben je bijvoorbeeld 40 jaar oud of ouder en rijd je minder dan 15.000 km in één jaar? Dan ontvang je per direct 45% korting op je verzekering. Bij oplopende schadevrije jaren, kan dit zelfs toenemen tot 75% korting.

10% VRO-korting

Wanneer je een VRO, Voortgezette RijOpleiding, hebt gevolgd, ontvang je 10% korting. Ga je in de toekomst nog een VRO volgen? Dan is bij de WA+ Uitgebreid Cascodekking schades en schadevrije jaren gedekt.

10% winterstopkorting

In de winterstopperiode van 15 december tot en met 15 januari heb je recht op 10% winterstopkorting! Kun je aangeven of je in deze periode verzekerd bent? Zoja, hoe? Zijn er voorwaarden, mag je je motor gebruiken of moet ie gestald zijn etc.

Extra informatie over schadevrije jaren

Zoals je hebt gelezen, kunnen schadevrije jaren veel voordelen opleveren. Maar hoe bouw je schadevrije jaren op? In eerste instantie kan alleen de persoon die de verzekering heeft afgesloten deze jaren opbouwen. Ieder jaar dat je geen schade hebt gereden, bouw je een schadevrij jaar op bij je verzekeraar. Ook kun je schadevrije jaren kwijtraken. Bijvoorbeeld bij het veroorzaken van schade.

Extra voordelen bij een KNMV motorverzekering

Bij de KNMV motorverzekering komen ook nog extra voordelen. Er is namelijk een nieuwwaarderegeling. Hierbij is je motor, wanneer je deze nieuw koopt, tot wel 3 jaar tegen nieuwwaarde verzekerd. De nieuwwaarderegeling geldt alleen voor de dekkingen WA + beperkt casco en WA + uitgebreid casco. Wanneer je motor niet nieuw is heeft KNMV een aankoopwaarderegeling voor je. Je motor is dan tot 3 jaar verzekerd voor de aankoopwaarde. De aankoopwaarderegeling geldt alleen bij de dekkingen WA + beperkt casco en W + uitgebreid casco. Naast deze regelingen heeft de KNMV motorverzekering ook hoge aanvangskortingen, die nog hoger kunnen worden door je schadevrije jaren.

Andere voordelen die het KNMV je biedt:

  • 5% korting voor leden
  • 40% korting bij vrijwillig eigen risico
  • 10% vro-korting
  • 10% winterstopkorting
  • Gratis pechservice in het buitenland
  • Geen toeslag bij schade

Motorverzekeringen bij Vergelijkdirect.com vergelijken!

Naast de KNMV motorverzekering, zijn er ook verschillende andere motorverzekeringen die wij voor jou vergelijken. Het is erg handig en belangrijk dat je de juiste motorverzekering afsluit voor jouw motor. Met onze vergelijker kun je gemakkelijk meer dan 19 motorverzekeringen vergelijken op basis van je eigen motor!

Lees hier meer over de motorverzekering

Gratis hulp van een expert op het gebied van vergelijken

Persoonlijke hulp bij het vergelijken van al jouw vaste lasten

Jaarlijkse check of je nog goed verzekerd bent

Contractwekker, nooit meer te laat met opzeggen!

Compleet overzicht van jouw verzekeringen in jouw eigen omgeving, nooit meer zoeken naar polissen!

Aanmelden