Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorreizen maken met je eigen motor?

Check hoe 't zit met je motorverzekering. We leggen het je graag uit..

Motorverzekering voor op vakantie?

  • Vergelijk meer dan 11 motorverzekeringen
  • Verzekerd in heel Europa
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Met je motor op reis? Let goed op!

Touren met je motor door Europa op motorvakantie, hoe gaaf is dat! Op motortoertocht op zoek naar de leukste plekjes. En je motor bijvoorbeeld even parkeren in zo’n leuk mediterraans straatje. Dat klinkt als een vrije, onbezorgde vakantie. We voorzien je van informatie over motorreizen en de verzekering in het buitenland. Ga je buiten Europa op vakantie met je eigen motor? Lees ook dan snel verder!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Motorverzekering buitenland

Een hele voor de hand liggende vraag als het gaat over motorreizen naar het buitenland: hoe zit het met mijn motorverzekering? Ben ik daar ook nog verzekerd? Als motorrijder is het goed om te weten hoe het met je motorverzekering gesteld is wanneer je op motorvakantie naar het buitenland gaat. We leggen je even uit hoe het precies zit!
Het is meestal zo dat je motorverzekering in alle Europese landen dekking biedt. Je hoeft hiervoor geen extra verzekering af te sluiten. Wanneer je echter met je motor buiten Europa reist, geldt je Nederlandse verzekering niet. Als je twijfelt of je huidige motorverzekeraar dekking biedt in het buitenland, kan je de groene kaart eens bekijken. Deze heb je ontvangen bij het afsluiten van je verzekering. Heb je advies nodig of wil je een motorverzekering afsluiten? Dat kan bij ons!

Motorreizen buiten Europa

Buiten Europa kan je dus niet je Nederlandse motorverzekering meenemen. Wil je wel graag met de motor reizen buiten Europa? Dan raden we je aan om in dat land een motor te huren! De motor is dan verzekerd door de verhuurder en op die manier heb jij er geen omkijken naar. Wél je avontuurlijke, onbezorgde motorreis dus, maar geen gedoe met een verzekering.

Motorvakantie, diefstal en reparaties

Je motor wordt gestolen in het buitenland, wat nu? De verzekering dekt dit als je als verzekerde je motor op het stuurslot hebt gezet én je een kettingslot met ART4 keuring hebt gebruikt. Bij diefstal wordt er ook gekeken of je motor uit een ruimte is gestolen die met een sleutel te vergrendelen is. Denk hierbij aan een schuur of een garage. Braaksporen zijn voor de verzekeraar het bewijs dat de motor uit de afgesloten ruimte gestolen is.

Motor gestolen op vakantie?

Wanneer er sprake is van diefstal, is het van belang dat je altijd aangifte doet bij de lokale politie. Dat is belangrijk omdat je motor waarschijnlijk nog in de buurt is. Vergeet geen aangifterapport te vragen! Dit aangifterapport heb je nodig om de diefstal van je voertuig ook in Nederland te melden én de verzekering heeft dit nodig om de diefstal af te dekken. De diefstal kan je doorgeven bij het Aangifteloket Gesloten Voertuigen en Transportcriminaliteit. Doe dit meteen als je in Nederland arriveert.

Schade aan je motor in het buitenland?

Als je in het buitenland betrokken raakt bij een motorongeval en allrisk verzekerd bent, is de schade aan je eigen voertuig afgedekt en ook de schade die is aangebracht aan een ander voertuig. Het is wel belangrijk om direct na het ongeval contact op te nemen met je motorverzekeraar. Zo is deze precies op de hoogte van het ongeval en de reparatiekosten die je in het buitenland gemaakt hebt.

Goed voorbereid op reis met je motor!

Op motorvakantie naar het buitenland? Hartstikke leuk, maar check even je verzekering voor de zekerheid. We raden je aan om buiten Europa een motor te huren en je eigen motor dus thuis te laten. En let ook in het buitenland goed op de stallingseisen van je motorverzekering. Met deze informatie hopen we dat jouw motorreis zorgeloos en onvergetelijk wordt! Heb je hulp nodig? Laat het ons gerust weten! We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over op reis met je motor aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Simon

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/04/2021

Met je WA verzekering ben je met je motor in veel Europese landen verzekerd. Je bent dan verzekerd voor de schade die je een ander toebrengt. Op je groene kaart zie je exact in welke landen je dekking hebt! Voor je beperkt casco- of allrisk-dekking gelden in het buitenland misschien andere voorwaarden. Zo kunnen er in het buitenland andere stallingseisen gelden. Check dit voordat je op vakantie gaat met je motor!Wil je precies weten hoe onze motorverzekeringen in het buitenland dekking bieden? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!