Motorverzekering 125cc

Heerlijk rondrijden op een niet al te zware motor, maar met welk rijbewijs mag dat? Of welke verzekering wil je ervoor afsluiten? Onbezorgd rondrijden met een goede verzekering voelt natuurlijk altijd beter, ook bij een 125cc motorverzekering! Een motorverzekering 125cc sluit je al af vanaf €1,83! We vertellen je hier meer over in dit artikel.

Motorverzekering 125cc

Bij een motorververzekering 125cc heb je drie verschillende basisdekkingen: WA, WA beperkt casco of all-risk. Wat erg belangrijk is om te onthouden is dat er minimaal een WA-verzekering afgesloten moet worden. De WA-verzekering is wettelijk verplicht en zorgt ervoor dat als jij schade bij anderen veroorzaakt dit verzekerd is. Bij iedere verzekeraar verschillen de basisdekkingen en de aanvullende dekkingen waar je uit kan kiezen en dit is vaak erg onoverzichtelijk. Door met Vergelijkdirect.com alle verzekeringen te vergelijken krijg je een duidelijk overzicht in wat iedere verzekeraar dekt. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk tot de juiste keuze komen.

Een lichtgewicht motor

Wat is nu een precies een lichtgewicht motor en welk rijbewijs heb je daarvoor nodig? Voor een lichtgewicht motor heb je het rijbewijs A1 nodig, een rijbewijs die je al vanaf je 17ekan halen! Een lichtgewicht motor is een motor met maximaal 125 cc en een maximaal vermogen van 11 kilowatt. Daarbij komt kijken dat deze een vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa mag hebben. Een lichtgewicht motor is een goed begin voor het motorrijden!

Rijbewijs A1

Het rijbewijs A1 is dus verplicht voor een lichtgewicht motor. Je kan al beginnen met het halen van je A1 rijbewijs als je 17 jaar bent! Je kan namelijk vanaf je 17etheorie-examen doen en beginnen met het volgen van motorrijlessen. Naast een theorie-examen moet je voor rijbewijs A1 een praktijkexamen voertuigbeheersing en een praktijkexamen verkeersdeelname behalen. Deze twee praktijkexamens kan je vanaf je 18ehalen en als je die gehaald hebt ben je klaar om de weg op te gaan!

Motorverzekering 125cc vergelijken

Heb je al een lichtgewicht motor met daarbij je rijbewijs A1? Dan wil je natuurlijk je 125cc motor verzekeren zodat je er onbezorgd mee kan rondrijden. De juiste 125cc motorverzekering vinden is natuurlijk erg moeilijk, maar hierbij helpt Vergelijkdirect.com je! Op Vergelijkdirect.com kun je namelijk alle samenwerkende verzekeraars vergelijken naar jouw wensen en eisen. Uit de unieke motorverzekering vergelijker komt dan een overzicht van de motorverzekeringen die het beste bij jou passen!

Heb je al een 125cc motorverzekering, maar wil je hierop besparen? Ook hierbij helpt de unieke motorverzekering vergelijker van Vergelijkdirect.com je! In het overzicht zie je precies hoeveel premie je moet betalen en kun je ook daar kiezen welke het beste bij je past en kies je makkelijk waar je het meeste op bespaart! Hierdoor kan je met een nog beter gevoel op je motor stappen!

Lees hier meer over de motorverzekering.

Duidelijk en zeer snel te regelen.
- Utrecht
36 klanten waarderen ons gemiddeld met een 0/10

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier