Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Motorverzekering met diefstaldekking?

Kies voor een WA+ of een allrisk motorverzekering, dan is diefstal wel gedekt!

Motorverzekeringen met diefstaldekking

Om een motorverzekering met diefstal dekking af te sluiten, moet je een WA+ of een allrisk verzekering kiezen. Met deze verzekeringen ben je verzekerd tegen (schade door) diefstal. Het is handig om zo'n verzekering af te sluiten voor een nieuwe motor of voor een motor met een hoge waarde. Ook al heb je een oude antieke motor in je garage staan waar je nooit meer op rijdt, verzeker het goed als 'ie nog veel geld op kan brengen. Het zou zonde zijn als 'ie wordt gestolen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Een motor is een dure investering. Het zou zonde zijn als hier wat mee gebeurt. Raakt ie beschadigd, dan kun je jouw motor altijd langs de garage brengen. Maar stel dat je motor gestolen wordt, wat moet je dan? Gelukkig kun je een motorverzekering met diefstal dekking afsluiten!

Voorwaarden

Er zijn wel enkele voorwaarden aan een motorverzekering met diefstaldekking verbonden. Zo zijn er enkele verzekeraars die je motor niet dekken bij diefstal; zij dekken enkel de schade. Wordt je motor gestolen? – dan moet ie altijd op slot hebben gestaan met een slot dat goedgekeurd wordt door ART. Daarnaast moet je motor meerdere dagen weg zijn voor je recht hebt op een vergoeding.

ART-goedgekeurd slot

Je dient een ART-goedgekeurd slot te kopen als je een diefstalverzekering wil afsluiten. Dit slot moet da ook van de juiste klasse zijn. ART hanteert vijf klasse. Wil je een motorverzekering met diefstal dekking afsluiten, dan heb je de zwaarste klasse (klasse 5) nodig. De lagere klasse zijn voor fietsen, scooters en bromfietsen. Heb je geen klasse 5 ART slot aan jouw motor hangen, dan maak je direct geen kans meer op een vergoeding van je verzekeraar. Zorg er dus te allen tijde voor dat je motor op slot staat met een goedgekeurd ART-slot. Het zou zonde zijn als je motor wordt gestolen door hem niet correct op slot te zetten.

Tijdslimiet

Kun jij je motor al enkele dagen niet vinden, dan kun je niet meteen je verzekeraar opbellen om te vragen voor een nieuwe motor. De motor moet bij de meeste verzekeraars twee tot vier weken van huis zijn. Wellicht wordt je motor in die weken namelijk teruggebracht of gevonden door de politie. Je zal dus enkele weken geduld moeten hebben voor je een aanvraag in kan dienen voor een vergoeding of nieuwe motor.

Motorverzekering met diefstal vergelijken

Je wil natuurlijk je motor goed verzekeren. Een motorverzekering met diefstal vind je bij Vergelijkdirect.com. Bij Vergelijkdirect.com vergelijken we de motorverzekeringen van elk verzekeraars. Bekijk per verzekeraar en verzekering goed wat de premie, dekkingen en voorwaarden zijn. Binnen een paar klikken heb jij dan een nieuwe motorverzekering.

Lees hier meer over de motorverzekering.