Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Oldtimer motorverzekering

Bij ons kun je binnen 5 minuten je motor verzekeren! Kom je er niet uit? Dan staan we direct voor je klaar!

Motorverzekering verplicht!

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering te hebben voor een motor voordat je op de weg mag. Naast de verplichte WA dekking, kun je je motor verzekeren met uitgebreidere en aanvullende dekkingen. Hiervan loopt de dekking van de verplichte WA dekking tot de meest uitgebreide allrisk dekking. Ook is het mogelijk om hierbij aanvullende dekkingen af te sluiten. Zowel de verplichte basisdekking als de aanvullende dekkingen komen verderop deze pagina uitgebreid aan bod. Een verplichte WA dekking is er al vanaf €1,83. Je kunt je motor dus al verzekeren vanaf €1,83 per maand!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA motorverzekering

De WA-motorverzekering is de goedkoopste motorverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor motorbezitters. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij aan derden toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen motor, hiervoor moet je een meer uitgebreidere motorverzekering afsluiten.

Bekijk aanvullende dekkingen

WA+ motorverzekering

De WA beperkt casco motorverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je motor, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco verzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA-motorverzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk motorverzekering

De Allrisk motorverzekering is de meest uitgebreide motorverzekering die er is. Met deze motorverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt en je bent verzekerd voor schade aan je eigen motor. Als je geen risico wilt lopen, dan is het verstandig om deze motorverzekering af te sluiten. Let op, de allrisk motorverzekering keer geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen.

Bekijk aanvullende dekkingen

Net als bij elke andere willekeurige voertuig loopt een oldtimer ook de kans om gestolen te worden, beschadigd te raken of bij iemand anders schade te veroorzaken. Oldtimermotors zijn ook vaak dure motors die een grote kans hebben om gestolen te worden. Ze zijn namelijk veel geld waard. Dit zou zonde zijn als je er veel tijd in hebt gestolen om je motor rijklaar en mooi te maken. Een oldtimer motorverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com. Een oldtimer motorverzekering vergelijken is handig om te doen om erachter te komen welke oldtimer motorverzekering het goedkoopste of het beste is.

Oldtimer motorverzekering

Oldtimer motorverzekering: minstens twee soorten

Een oldtimer motorverzekering vergelijken is verstandig om erachter te komen welke verzekering het beste bij jou past. Maar wanneer kom je eigenlijk in aanmerking voor een oldtimer verzekering? Wanneer een oldtimermotor precies in aanmerking komt voor een oldtimer verzekering kan per verzekeraar verschillen. Meestal ligt de leeftijd van de motor rond de twintig jaar en ouder. Aangezien de oldtimermotoren ouder zijn, worden deze minder vaak gebruikt dan gewone motoren. Net als bij een normale motorverzekering heb je bij een oldtimer verzekering ook de keuze uit minstens twee verschillende verzekeringen. Je oldtimer verzekeren kan met de volgende verzekeringen:

WA-verzekering

Ieder voertuig is verplicht om ten minste een WA oldtimer verzekering te hebben. Dit geldt dus ook voor motoren en dus ook voor de oldtimermotoren. Met een WA oldtimer verzekering wordt de schade die je met jouw motor aan derden veroorzaakt gedekt. Dit is een handige dekking, omdat de schade die je bij anderen kan veroorzaken tot in de vele duizenden euro’s kan oplopen. Een WA oldtimerverzekering vergelijken kan op Vergelijkdirect.com.

WA+ Casco

Je oldtimer verzekeren kan ook met een WA+ Casco verzekering. Met een WA+ Casco dekking ben je tegen veel meer soorten zaken gedekt. Je bent niet enkel gedekt tegen de schade die je bij een ander veroorzaakt, maar ook tegen schade aan je eigen motor. Denk bij schade aan je eigen motor aan schade door (een poging tot) diefstal, een aanrijding met een dier, brand, storm, hagel en ander natuurgeweld. Je oldtimer verzekeren kan het beste met deze verzekering. Wil je weten bij welke verzekeraar de WA+ Casco het goedkoopste of het beste is? een oldtimer motorverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com.

Aanvullende dekkingen

Het is naast een gekozen oldtimer motorverzekering ook nog mogelijk om één of meerdere aanvullende dekkingen af te sluiten. De voorwaarden per aanvullende dekking verschilt per verzekeraar, maar er zal een indicatie van elke dekking worden gegeven. Deze aanvullende dekkingen die je naast je oldtimer verzekering kunt afsluiten, zijn:

Ongevallen opzittendenverzekering

Raak je ernstig invalide of kom je te overlijden door een ernstig ongeval? dan krijg je door deze aanvullende dekking een vergoeding uitgekeerd. Het bedrag van deze uitkering verschilt per verzekeraar. De hoogte van de uitkering is in de meeste gevallen ook hoger als je blijvend invalide raakt dan wanneer je komt te overlijden. In geval van overlijden wordt de uitkering aan je nabestaanden uitgekeerd. Je kunt je oldtimer motorverzekering vergelijken om te zien bij welke verzekeraars je deze aanvullende dekking kunt afsluiten. Het is wel verstandig om per verzekeraar de voorwaarden te lezen om te zien hoeveel de uitkering is van deze dekking.

Schadeverzekering voor opzittenden

Met deze aanvullende dekking kun je jouw oldtimer verzekeren tegen:

 • Schade aan je eigen oldtimer motor door eigen schuld
 • Als het niet bewezen kan worden dat de tegenpartij schuldig is aan een ongeval. Hierdoor kan de schade niet op hen worden verhaalt
 • De getroffen voorzieningen onvoldoende zijn

Je oldtimerverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com om te zien bij welke verzekeraars je deze aanvullende dekking kunt afsluiten.

Rechtsbijstandverzekering

Met deze aanvullende dekking kun je jouw geleden schade verhalen op de schuldige partij van een ongeval. Ook verschillen met een automonteur kunnen met deze dekking worden opgelost. Je kunt deze schuld verhalen met behulp van een jurist, die vergoed wordt door je verzekeraar. Deze dekking is een handige aanvulling op je oldtimer verzekering.

Oldtimer motorverzekering: verzekeraars

Er zijn diverse verzekeraars waar het mogelijk is om een oldtimer verzekering af te sluiten. Wat er precies gedekt wordt en wanneer een motor hiervoor in aanmerking komt kan per verzekeraar verschillen. Indien je zo’n verzekering gaat afsluiten is het dus van belang om de diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken. Aan de hand van de gegevens kun je bekijken welke verzekering het beste past bij jouw motor en jouw motorgebruik. Tevens is het mogelijk om je bij meerdere verzekeraars te laten informeren over deze verzekering.

Voordelen oldtimer motorverzekering

Het is verplicht om een oldtimer motorverzekering af te sluiten. Je kan een oldtimer motorverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com. Naast de dekkingen per verzekering zijn er ook nog enkele andere voordelen. Lees de voorwaarden per verzekeraar om erachter te komen of deze voordelen ook bij die verzekeraar gelden. Verschillende voordelen zijn:

Lagere premie voor oldtimer verzekeren

Aangezien een oldtimer motor minder vaak wordt gebruikt dan een gewone motor, is de premie goedkoper dan de premie bij een gewone motorverzekering. De kans op schade of diefstal is immers kleiner dan bij een motor die je vaker gebruikt. Een oldtimer motorverzekering is dus goedkoper dan een normale motorverzekering.

Winterstopdekking

Veel mensen gebruiken de motor bijvoorbeeld alleen om in de zomermaanden mee rond te rijden. Het voordeel aan een oldtimer motorverzekering is dat bij veel verzekeraars het mogelijk is om een winterstopdekking af te sluiten. Dit houdt in dat je niet onnodig premie betaalt voor de verzekering wanneer het voertuig niet gebruik wordt. Indien men wel het gehele jaar op de oldtimer rijdt is dit natuurlijk niet van toepassing.

Deelname aan toer- en puzzelritten meeverzekerd

Bij een gewone motorverzekering zijn deelnames aan toer- en puzzelritten vaak niet meeverzekerd. Bij een oldtimer motorverzekering is dit anders. Na je oldtimer verzekeren hoef je niet bang te zijn dat je oldtimer motor schade oploopt bij het rijden van toer- en puzzelritten. Opgelopen schade wordt namelijk vergoed door de meeste verzekeraars. Wil je weten bij welke verzekeraar dit wel wordt vergoed en bij welke niet? je oldtimer motorverzekering vergelijken zal je antwoord geven op deze vraag.

Oldtimerverzekering vergelijken

Ben je in het bezit van een oldtimer, dan is het dus verstandig om een oldtimer verzekering af te sluiten. Je oldtimer verzekeren is verstandig, omdat je niet wil dat je oldtimer schade oploopt of wordt gestolen. Een oldtimer motorverzekering vergelijken kun je gelukkig doen op Vergelijkdirect.com. Zie op basis van jouw persoonlijke gegevens welke verzekering het goedkoopste is of welke verzekering het beste bij jou past. Een oldtimer motorverzekering vergelijken doe je op Vergelijkdirect.com!

Lees hier meer over de motorverzekering.

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 144 motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct je motor verzekeren
 • Breid je motorverzekering uit met aanvullende dekking

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Kies zelf je aanvullende dekkingen zoals ongevallen opzittenden, rechtsbijstand en pechhulp!

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Gratis overstapservice
  Wil je dat wij je oude motorverzekering opzeggen? Geen probleem! Neem hiervoor contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op telefoonnummer 035-6857888
 • Winterstop dekking
  De verzekeraar geeft een korting van 10% tot 15% op je premie, omdat er een uitgeklede variant van de basisdekking actief is. Informeer naar de voorwaarden!

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Q. Beumer

Beantwoord door: Vincent Schokker op 29/05/2019

verzekeraars verschillen zeker met elkaar. Maar dit komt niet doordat je motor toevallig een oldtimer is. In onze vergelijking moet je namelijk eerst je persoonlijke gegevens invoeren voordat je de aangeboden opties te zien krijgt. Door deze gegevens goed in te vullen krijg je dus alleen maar verzekeringen te zien die afgestemd zijn op jou persoonlijke wensen. hulp nodig met vergelijken? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!