Motorverzekering opzeggen: hoe doe ik dit?

De situatie kan altijd ontstaan dat je jouw motorverzekering wilt opzeggen. Maar vaak weet je niet wat je precies moet doen en welke stappen je moet ondernemen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw motor hebt verkocht of dat je wilt overstappen naar een andere motorverzekering die bijvoorbeeld voordeliger is. Hieronder vind je alle uitleg die jij nodig hebt bij het opzeggen van jouw motorverzekering.

Motorverzekering opzeggen?

Je kan jouw motorverzekering op twee manieren opzeggen: schriftelijk of telefonisch. Wij raden je aan om dit schriftelijk te doen, bijvoorbeeld per post of mail. Ook moet deze brief of mail aangetekend zijn. De reden dat wij jou aanraden om schriftelijk op te zeggen is omdat het kan sneller verwerkt kan worden in het systeem van je verzekeraar. Meestal krijg je dan ook heel snel na je aanvraag een bevestiging van je opzegging.

Opzegtermijn motorverzekering

Bij bepaalde verzekeraars geldt een contracttermijn van één jaar. Dit is alleen het geval als deze verzekeraars zijn aangesloten bij het Verbond van Verzekeraars. Een contracttermijn werkt als volgt: Als een motorverzekering voor de eerste keer is verlengd, kun je je polis dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand.

Vergelijk en bespaar bij Vergelijkdirect.com

Er zijn een hoop verschillende verzekeraars met een hoop verschillende premies. Wil je weten wat voor jou de beste en voordeligste motorverzekering is? Vergelijk dan jouw motorverzekering op Vergelijkdirect.com en bespaar op jouw motorverzekering!

Lees hier meer over de motorverzekering.

Lees hier meer over de motorverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier