Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wat kost een motor?

Alles over het kopen van een motor

Vergelijk nu motorverzekeringen

 • Direct je motor verzekeren? Bel ons op 035-6857888
 • Kies de (aanvullende) dekking die bij jouw motor past!
 • In 99% van de gevallen directe acceptatie! Ook zonder rijbewijs!
Start vergelijken

Motor kopen?

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) motor? Te gek! We vertellen je graag meer over allerlei zaken waar je waarschijnlijk rekening mee moet gaan houden. Denk aan de motorbelasting, de aanschaf- en onderhoudskosten van een motor en hoe je je motor gesloten kan vervoeren. Daarnaast kun je via ons allerlei motorverzekeringen met elkaar vergelijken zodat je direct de beste én de goedkoopste motorverzekering kunt afsluiten als je jouw nieuwe aanwinst gekocht hebt. Na al deze informatie is die motor binnen handbereik!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Motorrijtuigenbelasting

Hoeveel motorrijtuigenbelasting je moet betalen, hangt van de leeftijd van je motor af. Zo betaal je bij een motor van 40 jaar of ouder helemaal geen belasting (oldtimer). Is je motor tussen de 35 en 40 jaar oud? Dan heb je de optie om slechts 25% belasting te betalen. Bij motoren onder de 35 jaar oud moet je rekening houden met motorrijtuigenbelasting van rond de €130,- per jaar.

Bekijk meer

Motor taxeren

Het taxeren van je motor kan handig zijn als je een tweedehands motor hebt gekocht en deze hebt verrijkt met accessoires of hebt laten verbouwen. Hierdoor kan de waarde van je motor zijn toegenomen. Met een taxatierapport kun je je motor verzekeren tegen deze taxatiewaarde. De kosten van de taxatie liggen rond de €150,-.

Bekijk meer

Kosten motorverzekering

Hoeveel je motorverzekering gaat kosten, hangt af van wat jij belangrijk vindt bij een motorverzekering. Wil je WA, WA+ of allrisk verzekerd zijn bijvoorbeeld? Om de beste en voordeligste motorverzekering voor jou te vinden, kun je onze vergelijker gebruiken. Je vult jouw wensen en eisen in en ziet direct wat de beste en voordeligste verzekering voor jou is.

Bekijk meer

Kosten motor

Wat kost een motor? En is dit een dure hobby? De aanschaf van een motor is een eenmalige kostenpost. Een nieuwe motor van een bekend merk begint rond de €7.000,-. Maar dit kan wel oplopen tot €30.000,-. Je hebt het dan over een luxe motor met alles erop en eraan. Sportmotoren gaan nog wat hoger qua prijs. Maar als gemiddelde prijs kun je uitgaan van zo’n €10.000,-. Je kunt daarnaast natuurlijk ook kiezen voor een tweedehands motor. Deze zal wat goedkoper zijn. Let hierbij wel goed op de onderhoudskosten die er mogelijk bij komen. Naast de aanschaf van een motor, moet je natuurlijk ook rekening houden met andere bijkomende kosten. Denk aan een motorhelm, -kleding en een motorrijbewijs.

Wat betaal je aan motorbelasting?

Wat kost een motor als het om belasting gaat? Hoeveel motorbelasting je moet betalen hangt van je motor af.

Elektrische motor of motor ouder dan 40 jaar?

Als je motor volledig elektrisch is, hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen voor je motor. Motoren die ouder dan 40 jaar zijn, worden oldtimers genoemd. De belasting motor is dan niets meer. Je betaald dus geen wegenbelasting voor je motor.

Motor jonger dan 35 jaar?

Als je motor nog geen 35 jaar oud is, betaal je rond de €130,- motorrijtuigenbelasting per jaar, afhankelijk van in welke provincie je woont.

Motor tussen de 35 en 40 jaar oud?

Voor motoren tussen de 35 en 40 jaar oud heb je de keuze om volledige belasting te betalen of slechts 25%. In het laatste geval mag je de motor dan niet gebruiken tussen 1 december en 1 maart. Over de andere negen maanden dat je de motor wel mag gebruiken, hoef je dan slechts 25% belasting te betalen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de overgangsregeling van de belastingdienst.

BTW motor

Over een BTW motor moet BTW betaald worden. Als een motor zakelijk aangeschaft wordt, is deze BTW terug te vorderen. Een particulier kan dit niet. De BTW die je als zakelijke koper moet betalen bij de aanschaf van je motor, kun je aan het eind van een BTW periode verrekenen met de BTW die je moet betalen. Als de motor later doorverkocht wordt, zal deze weer verkocht worden met BTW.

Motor taxeren

Wat kost een motor taxatie? Een taxatierapport kan een uitkomst bieden als je geen gloednieuwe motor hebt gekocht. Zeker als je de motor hebt verrijkt met accessoires, maar ook als je de motor verbouwd hebt. Hierdoor kan het voertuig meer waard zijn geworden dan de gemiddelde dagwaarde. Door je motor te laten taxeren, kan de uitkomst van het rapport worden meegenomen in de verzekering. Je verzekert je motor dan tegen de taxatiewaarde. Zo’n taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar. De kosten van een motor taxeren liggen rond de €150,-.

Gewicht motor

Bij een auto bepaalt het gewicht de wegenbelasting die je moet betalen. Bij een motor is dit niet het geval. Wel kan het gewicht van de motor bij sommige verzekeraars invloed hebben op de premie die je betaalt. Als je een motorverzekering afsluit, moet je weten wat het gewicht van je motor is. Verzekeraars willen dit weten omdat zwaardere motoren meer schade veroorzaken bij ongelukken. Als je niet meer precies weet hoeveel je motor weegt, kun je de website van het RDW bezoeken. Je kan daar de gegevens van je motor bekijken.

Kosten motor gesloten vervoeren

Wil je je motor meenemen op vakantie bijvoorbeeld? Dan is een goede motortrailer geen overbodige luxe. Dit is een aanhanger die is ontworpen om tot wel drie motoren veilig te kunnen vervoeren. Op veel motortrailers staat de motor in de buitenlucht. Maar als je je motor wat meer wil beschermen, is een gesloten motortrailer een uitkomst. Om je motor gesloten te vervoeren, kun je een trailer aanschaffen. Maar je kunt deze natuurlijk ook huren. Voor een hele dag kost dit zo’n €50,- en voor een week rond de €200,-. Wil je zelf zo’n nieuwe aanhanger aanschaffen? Dan moet je denken aan een prijs vanaf €5.000,-.

Vind een motorverzekering

Wat kost een motor? We hopen deze vraag voor je beantwoord te hebben. Als je jouw motor hebt aangeschaft, moet je deze natuurlijk gaan verzekeren. Daarvoor hebben wij een handig hulpmiddel gecreëerd. Via onze vergelijker kun je motorverzekeringen vergelijken. Je vult jouw wensen en eisen voor een verzekering in en je ziet direct het beste resultaat voor jouw wensen. Ook zie je direct wat de goedkoopste premie is. Zo betaal je nooit teveel én sluit je een verzekeringen af precies dekt wat jij zoekt. Kunnen we je ergens bij helpen of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op! We helpen je graag.

Veel gestelde vragen over het kopen van een motor

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Shanna

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/11/2022

De aanschafprijs van een motor kan heel erg variëren van prijzen die beginnen rond de €7.000,-. Maar dit kan wel oplopen tot €30.000,-. Je hebt het dan over een luxe motor met alles erop en eraan. Sportmotoren gaan nog wat hoger qua prijs. Maar als gemiddelde prijs kun je uitgaan van zo’n €10.000,-. Je kunt daarnaast natuurlijk ook kiezen voor een tweedehands motor. Deze zal wat goedkoper zijn. Bereken dus snel je premie of neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jelmer

Beantwoord door: Vincent Schokker op 23/10/2022

Wat kost een motor als het om belasting gaat? Hoeveel motor belasting je moet betalen hangt van je motor af. Als je motor onder de 35 jaar oud is, betaal je rond de €130,- motorrijtuigenbelasting per jaar. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: James

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/10/2022

De kosten van een motor taxeren liggen rond de €150,-. Zo’n taxatierapport heeft een geldigheid van drie jaar. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mauron

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/10/2022

Wil je je motor meenemen op vakantie bijvoorbeeld? Dan is een goede motortrailer geen overbodige luxe. Dit is een aanhanger die is ontworpen om tot wel drie motoren veilig te kunnen vervoeren. Op veel motortrailers staat de motor in de buitenlucht. Maar als je je motor wat meer wil beschermen, is een gesloten motortrailer een uitkomst. Om je motor gesloten te vervoeren, kun je een trailer aanschaffen. Maar je kunt deze natuurlijk ook huren. Voor een hele dag kost dit zo’n €50,- en voor een week rond de €200,-. Wil je zelf zo’n nieuwe aanhanger aanschaffen? Dan moet je denken aan een prijs vanaf €5.000,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Murad

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/11/2022

Als je jouw motor hebt aangeschaft, moet je deze natuurlijk gaan verzekeren. Daarvoor hebben wij een handig hulpmiddel gecreëerd. Via onze vergelijker kun je motorverzekeringen vergelijken. Je vult jouw wensen en eisen voor een verzekering in en je ziet direct het beste resultaat voor jouw wensen. Ook zie je direct wat de goedkoopste premie is. Zo betaal je nooit teveel én sluit je een verzekeringen af precies dekt wat jij zoekt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meerdere motorverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Motorverzekering op maat

Zelf je motorverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je motorverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude motorverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude motorverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Motorverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen motorrijbewijs maar heb je wel een motor? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je motorverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.