Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Jouw paardentrailer verzekeren?

We vertellen je graag meer!

Direct je paardentrailer verzekeren?

 • Direct 15 verzekeringen vergelijken
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Brand, Diefstal of Allrisk)
Start vergelijken

Verzekering paardentrailer

Heb je een paard en wil je deze over een grotere afstand vervoeren? Dan is een paardentrailer de uitkomst. Hiermee kun je het paard veilig van plek naar plek brengen. Maar raakt je trailer beschadigd? Dan kan dit al snel flink in de kosten lopen. Daarom helpen we je graag bij het vinden van een geschikte paardentrailer verzekering. We geven aan waar je op moet letten en je kunt verzekeringen via ons vergelijken. Zo betaal je nooit teveel en is je trailer goed verzekerd.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Verzekering paardentrailer

Met een paardentrailerverzekering verzeker je de schade aan de paardentrailer door bijvoorbeeld brand, storm of water. Tijdens het rijden met de paardentrailer valt deze onder de WA-verzekering van het trekkende voertuig. Mocht je dus tijdens het rijden met de paardentrailer schade toebrengen aan iemand anders, is dit altijd verzekerd. Een paardentrailer verzekering sluit je alleen af om schade aan je eigen paardentrailer te verzekeren.

Bekijk meer

Rijbewijs paardentrailer

Om een paardentrailer te vervoeren, moet je in het bezit zijn van een BE-rijbewijs. Een normaal B-rijbewijs volstaat niet. Ga je toch met dit rijbewijs en een paardentrailer de weg op? Dan vervalt de geldigheid van het rijbewijs en ben je dus niet verzekerd in geval van schade. Dit is heel onverstandig en kan je een hoge boete opleveren. Zorg dus altijd voor een geldig rijbewijs.

Bekijk meer

Paardentrailer verzekering vergelijken

Niet alle paardentrailer verzekeringen zijn hetzelfde. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld wel de schade die je paard toebrengt aan de trailer. Anderen doen dit niet. Om zeker te weten dat jij een verzekering afsluit die bij jouw wensen en eisen past én het voordeligst voor je is, kun je via ons makkelijk, snel en online verzekeringen vergelijken. Handig hè?

Bekijk meer

Paardentrailer verzekeren

Met een paardentrailer kun je paarden veilig vervoeren. Zo’n trailer is dus heel handig, maar kost ook flink wat. Zeker als je een trailer hebt met de nieuwste technologie, zoals een videocamera. Met een paardentrailer verzekering ben je verzekerd bij schades aan de trailer. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de trailer en kan jij omkijken naar het paard.

Welke verzekering voor een paardentrailer?

Het is niet verplicht om een verzekering voor je paardentrailer af te sluiten. Met deze verzekering dek je namelijk alleen de schade aan je trailer zelf. Tijdens het rijden valt de trailer onder de verzekering van het trekkende voertuig, dus je auto. Dat betekent dat de schade die je met de trailer toebrengt aan anderen wordt vergoed. Neem je de bocht te kort en beschadig je met de trailer een ander voertuig? Dan valt dit onder de WA-autoverzekering. Maar schade aan je trailer valt dus nooit binnen de autoverzekering.

Dekking verzekering paardentrailer

Een paardentrailer verzeker je met een aanhangwagenverzekering. Met deze verzekering is jouw trailer verzekerd bij schade door brand, vandalisme, inbraak of waterschade. Ook je paard kan schade toebrengen aan de trailer. Dit is niet bij iedere verzekeraar gedekt. De dekking kan namelijk per verzekeraar verschillen. Bekijk de polisvoorwaarden daarom goed voordat je een paardentrailer verzekering afsluit.

Rijbewijs voor verzekering paardentrailer

Met een B-rijbewijs mag je een auto tot 3.500 kilo besturen. Hiermee mag je dus geen paardentrailer vervoeren. Daarvoor moet je in het bezit zijn van een BE-rijbewijs. Heb je dit niet en ga je met enkel een B-rijbewijs de weg op met de paardentrailer? Dan is zowel je auto als de paardentrailer niet verzekerd omdat je zonder geldig rijbewijs rijdt. Hier kun je een hoge boete voor krijgen en bij schade aan een ander voertuig of dat van jou, wordt geen euro vergoed.

Check dus altijd goed welk rijbewijs je nodig hebt om een paardentrailer te mogen vervoeren. De laatste informatie hierover vindt je op de website van de Rijksoverheid.

Paardentrailer verzekering vergelijken

Wil je jouw paardentrailer verzekeren en ben je benieuwd welke verzekering het beste bij je past? Via onze vergelijker vergelijk je heel gemakkelijk en online verzekeraars met elkaar. Door wat gegevens in te vullen, gaat de vergelijker voor je aan de slag. Binnen een paar seconde zie je welke verzekeraars bij jou passen. De vergelijking wordt gemaakt op basis van dekkingen, premies en voorwaarden. Heb je een verzekering gevonden die bij je past? Dan kun je deze direct online afsluiten.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over een paardentrailer verzekeren

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Pierre

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/02/2024

Het is niet verplicht om een verzekering voor je paardentrailer af te sluiten. Met deze verzekering dek je namelijk alleen de schade aan je trailer zelf. Tijdens het rijden valt de trailer onder de verzekering van het trekkende voertuig, dus je auto. Dat betekent dat de schade die je met de trailer toebrengt aan anderen wordt vergoed. Neem je de bocht te kort en beschadig je met de trailer een ander voertuig? Dan valt dit onder de WA-autoverzekering. Maar schade aan je trailer valt dus nooit binnen de autoverzekering. Daar heb je een paardentrailer verzekering voor nodig. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mae

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/02/2024

Wanneer de paardentrailer meer dan 750 kilo weegt, krijgt deze een eigen kenteken. Onder de 750 kilo krijgt de paardentrailer hetzelfde kenteken als het trekkende voertuig, dus bijvoorbeeld jouw auto. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sam

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/01/2023

Om een paardentrailer achter je auto te trekken, heb je een BE-rijbewijs nodig. Heb je dit niet en ga je met enkel een B-rijbewijs de weg op met de paardentrailer? Dan is zowel je auto als de paardentrailer niet verzekerd omdat je zonder geldig rijbewijs rijdt. Hier kun je een hoge boete voor krijgen en bij schade aan een ander voertuig of dat van jou, wordt geen euro vergoed. Via de site van de Rijksoverheid kun je altijd checken welk rijbewijs je nodig hebt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 15 aanhangwagenverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Aanhangwagen verzekeren op maat

Zelf je aanhangwagenverzekering samenstellen!

Breid je aanhangwagenverzekering uit met pechhulp

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude aanhangwagenverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude aanhangwagenverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888. Uiteraard helpen we je ook met het afsluiten van een nieuwe aanhangwagenverzekering!
 • Extra korting aanhangwagenverzekering?
  Combineer je aanhangwagenverzekering met andere verzekeringen en profiteer van pakketkorting! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.