Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

FBTO rechtsbijstandverzekering?

Lees er meer over.

Vergelijk rechts- bijstandverzekeringen

 • Vergelijk FBTO rechtsbijstand met andere rechtsbijstandverzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

Rechtsbijstandverzekering nodig? FBTO!

Wanneer je te maken krijgt met een conflict, is het handig om een jurist te hebben die je hierin bijstaat. Een rechtsbijstandverzekering komt dan goed van pas. Een van de aanbieders van een rechtsbijstandverzekering is FBTO. Bij FBTO heb je jouw verzekering helemaal zelf in de hand. Start met een basispakket en kies voor eventuele aanvullende modules die je denkt nodig te hebben. Ben je benieuwd wat deze rechtsbijstandverzekering nog meer inhoudt? Daar vertellen we je graag meer over.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen FBTO

Bij FBTO kies je helemaal zelf hoe je je rechtsbijstandverzekering wilt afsluiten. Daarnaast werken er meer dan 700 juristen bij deze verzekeraar waardoor je altijd op juridische hulp of advies kan rekenen. Daarnaast hoef je bij deze verzekeraar ook geen eigen risico te betalen.

Bekijk meer

Aanvullende modules

Hoe gaat jouw rechtsbijstandverzekering eruit zien? Wil je alleen de basisdekking? Dat kan! Maar wil je ook nog één of meerdere aanvullende modules afsluiten? Ook dat kan. En verandert je situatie? Dan kun je de modules via MijnFBTO makkelijk aan- of uitzetten. Bij FBTO kun je kiezen uit vijf aanvullende modules: Consument & Wonen, Verkeer, Werk & Inkomen, Fiscaal & Vermogen en Medisch.

Bekijk meer

Wachttijden

Bij een aantal modules moet je rekening houden met een wachttijd van drie maanden, maar dit geldt niet voor alle aanvullende modules. De basisdekking kent geen wachttijd, maar houd er wel altijd rekening mee dat als je een rechtsbijstandverzekering afsluit als je een conflict ziet aankomen of als het conflict al speelt, dat FBTO je dan nog niet bijstaat.

Bekijk meer

Voordelen FBTO rechtsbijstandverzekering

Bij FBTO kies je zelf hoe jouw verzekering eruit ziet. Je begint altijd met een basisverzekering. Zo ook voor de rechtsbijstandverzekering. Deze kun je uitbreiden met aanvullende modules. FBTO heeft meer dan 700 juristen in dienst. Er is dus altijd iemand om je bij te staan tijdens een conflict. Ook voor juridisch advies kun je bij deze verzekeraar terecht. Daarnaast biedt deze verzekeraar altijd een scherpe jaarpremie en betaal je geen eigen risico.

FBTO basis rechtsbijstandverzekering

Kies je voor de basisverzekering van FBTO? Dan heb je geen wachttijd en ben je direct verzekerd. Maar wat houdt dit basispakket in?
FBTO staat je bij als je bijvoorbeeld moet getuigen in een strafzaak. Daarnaast verzekert deze verzekeraar je als je een borgsom moet betalen als je in het buitenland bent. Ook kun je op FBTO rekenen als jij een schade vergoed moet krijgen door iemand die dit niet kan betalen.
Sluit je deze verzekering af als je een conflict al ziet aankomen? Of als een conflict zelfs al is ontstaan? Dan helpt FBTO je nog niet met deze zaak.

Borgsom buitenland

Maar hoe zit het precies met die borgsom in het buitenland? De basisdekking verzekert de juridische hulp als je een borgsom moet betalen in het buitenland. De SAR, Stichting Achmea Rechtsbijstand, schiet dan tot €50.000,- voor. Zij betalen dit aan een buitenlandse overheid. Van jou wordt verwacht dat je de borgsom binnen twee jaar weer terugbetaalt aan de SAR.

Onvermogen

Moet je een schade vergoed krijgen van iemand, maar kan deze persoon de schade niet betalen? Ook dan kan de SAR je helpen. Er moet dan wel sprake zijn van een situatie waarin diegene niet kan betalen vanwege te weinig geld. Maar ook moet er niemand anders zijn die de schade eventueel kan betalen. Daarnaast moet de rechter bepaald hebben dat jij als verzekerde recht heb op een schadevergoeding. De SAR vergoedt in deze gevallen tot €3.000,- per voorval.

Aanvullende modules FBTO rechtsbijstandverzekering

Omdat je bij FBTO zelf je verzekering kunt samenstellen, kun je ervoor kiezen om aanvullende modules af te sluiten. Dit is geheel vrijwillig en je mag er zo veel of zo weinig afsluiten als je wil. Je kunt deze modules zelf aan- of uitzetten via MijnFBTO. We lichten de modules hieronder kort toe.

Consument & Wonen

Met deze module kun je rekenen op juridische hulp die je misschien nodig hebt nadat je iets (online) hebt aangekocht. Koop je bijvoorbeeld een telefoon online, maar wordt deze nooit geleverd? Of heb je een wasmachine gekocht en ontstaat er een conflict over de garantie? Heb je een huis gekocht en zijn er verborgen gebreken? Reken dan op deze module! Ook als je een conflict hebt met instanties zoals een bank, gemeente or reisbureau.

Verkeer

Wanneer je betrokken bent bij een ongeluk, maar de schuld bij de ander ligt, wil je ook dat die partij de schade betaalt. Deze module staat je juridisch bij in het verkeer. Of je nou als fietser, voetganger, motorrijder of automobilist ergens bij betrokken bent geweest. Maar ook als je jouw voertuig zoals een auto hebt uitgeleend aan iemand en er gebeurd een ongeluk ben je verzekerd van juridische hulp.

Werk & Inkomen

Bij conflicten op of over het werk kan het ook handig zijn om een jurist naast je te hebben staan. Word je bijvoorbeeld ontslagen? Of heb je een conflict over een uitkering of over je inkomen? Dan krijg je met deze module juridische hulp van de SAR.

Fiscaal & Vermogen

Voorkom een hoop zorgen met deze module. Heb je een probleem met de gemeente, belastingdienst of over beleggingen? Bijvoorbeeld als je een bezwaarschrift hebt ingediend bij de belastingdienst, maar deze wordt afgewezen. Dan helpen de juristen van FBTO je.

Medisch

Loop je letselschade op door een fout van iemand anders, zoals een arts? Of krijg je te maken met psychische problemen door de schuld van een ander? Reken dan op juridische hulp door voor deze module te kiezen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering FBTO

Of je te maken hebt met een wachttijd voor je rechtsbijstandverzekering, hangt af van de modules die je afsluit. Bij de volgende modules geldt een wachttijd van drie maanden:

 • Consument & Wonen
 • Werk & Inkomen
 • Fiscaal & Vermogen

De wachttijd houdt in dat je gedurende deze maanden nog niet gedekt bent voor conflicten die in deze modules horen. Maar heb je een conflict over een aankoop of overeenkomst die je hebt gesloten nadat je deze verzekering hebt afgesloten? Dan wordt dit wel gedekt.
Bij de volgende modules hoef je nooit rekening te houden met een wachttijd:

 • Verkeer
 • Medisch

Als je overstapt van een andere rechtsbijstandverzekering naar die van FBTO en je houdt dezelfde dekking, heb je geen wachttijd. Maar wil je overstappen en je dekking meteen uitbreiden? In dat geval kan het zo zijn dat je wel rekening moet houden met een wachttijd.

Rechtsbijstandverzekering FBTO vergelijken

Je weet nu meer over de FBTO rechtsbijstandverzekering. Is deze verzekering echt iets voor jou? Dan kun je deze meteen online afsluiten. Ben je toch nog benieuwd naar andere opties? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bij ons vergelijk je namelijk meerdere rechtsbijstandverzekeringen. Geef jouw wensen en eisen op in onze vergelijker. Zo zie je direct welke verzekering het beste en het goedkoopste is voor jou! Kom je er niet uit of heb je andere vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering van FBTO

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Norris

Beantwoord door: Vincent Schokker op 13/10/2022

Of je te maken hebt met een wachttijd voor je rechtsbijstandverzekering, hangt af van de modules die je afsluit. Bij de modules Consument & Wonen, Werk & Inkomen en Fiscaal & Vermogen moet je rekening houden met een wachttijd van drie maanden. Voor de basisverzekering en de modules Verkeer en Medisch heb je niet te maken met een wachttijd. Bereken dus snel je premie of neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mandy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/09/2022

Bij FBTO kies je zelf hoe jouw verzekering eruit ziet. Je begint altijd met een basisverzekering. Zo ook voor de rechtsbijstandverzekering. Deze kun je uitbreiden met aanvullende modules. FBTO heeft meer dan 700 juristen in dienst. Er is dus altijd iemand om je bij te staan tijdens een conflict. Ook voor juridisch advies kun je bij deze verzekeraar terecht. Daarnaast biedt deze verzekeraar altijd een scherpe jaarpremie en betaal je geen eigen risico. Bereken dus snel je premie of neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jorick

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/10/2022

Kies je voor de basisverzekering van FBTO? Dan heb je geen wachttijd en ben je direct verzekerd. FBTO staat je bij als je bijvoorbeeld moet getuigen in een strafzaak. Daarnaast verzekert deze verzekeraar je als je een borgsom moet betalen als je in het buitenland bent. Ook kun je op FBTO rekenen als jij een schade vergoed moet krijgen door iemand die dit niet kan betalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk met andere rechtsbijstandverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct goed geholpen
 • Rechtsbijstandverzekering op maat

Kies jouw rechtsbijstandverzekering!

Ontdek direct welke rechtbijstandverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige rechtsbijstandverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe rechtsbijstandverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Rechtsbijstandverzekering?
  Ben je op zoek naar de juiste rechtsbijstandverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw rechtsbijstandverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.