Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering wintersport

Binnen een paar minuten jouw ideale verzekering gevonden

 • Wij vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen voor je
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)

Reisverzekering wintersport

Skipassen mee, zonnebril op en laat die sneeuw maar komen! Ga jij dit jaar op wintersport om te genieten van de sneeuw? Om optimaal van deze vakantie te genieten, is een goede verzekering geen overbodige luxe. Met alleen een reis- en zorgverzekering ben je niet voldoende gedekt tegen de risico's van een wintersportvakantie. Daarom vertellen we je graag meer over hoe jij een goede verzekering kunt afsluiten voordat je naar de bergen vertrekt. Hierdoor kun jij optimaal genieten van de sneeuw.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Waarom reisverzekering wintersport

Heb je al een reisverzekering en een zorgverzekering? Dan toch is het slim om je te verdiepen in een reisverzekering mét wintersport dekking en een dekking voor medische kosten in het buitenland. Wintersporten is namelijk niet geheel zonder risico's en wordt niet gedekt met een standaard reisverzekering. We leggen je hier graag meer over uit.

Bekijk meer

Dekkingen wintersportvakantie

Om van jouw reisverzekering een wintersportverzekering te maken, is het aan te raden om bijzondere sporten mee te verzekeren. Hier valt wintersport namelijk onder. Daarnaast is het slim om medische kosten mee te verzekeren, want wintersport is leuk, maar je kan ook zo iets breken of om een andere reden naar het ziekenhuis moeten. Deze kosten worden vaak niet (volledig) door je zorgverzekeraar vergoed.

Bekijk meer

Reisverzekering skivakantie vergelijken

Om erachter de komen welke verzekeraar een wintersportverzekering aanbiedt die het beste op jouw wensen en behoeften aansluit, kun je onze handige vergelijker gebruiken. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je binnen een paar seconde welke verzekeraar het beste bij je past. Zo betaal je nooit teveel!

Bekijk meer

Wintersportverzekering

Uiteraard behoort wintersport tot een vakantie. Wellicht heb je al een kortlopende of doorlopende reisverzekering, maar een basis reisverzekering is onvoldoende als je op wintersport gaat. Kan jouw skiles niet doorgaan omdat je ziek bent? Maak je een val tijdens het wintersporten en moet je naar het ziekenhuis en daardoor langer in het buitenland blijven? Deze onverwachte kosten zitten niet in een standaard reisverzekering. Daarom is het aan te raden om je reisverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Wintersportdekking reisverzekering

Als wintersporter kun je de reisverzekering op verschillende manieren uitbreiden. Je kunt ervoor kiezen om bijzondere sporten, zoals wintersport, mee te verzekeren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om medische kosten in het buitenland mee te verzekeren. Natuurlijk kun je ze ook allebei toevoegen aan je reisverzekering om nog beter gedekt te zijn.

Wintersport

Wanneer je een bijzondere sport meeverzekert, valt wintersport daaronder. Net als bijvoorbeeld surfen. Met deze dekking is huur voor een vervangende sportuitrusting verzekerd mocht jouw gehuurde of meegenomen sportuitrusting kapot gaan. Ook een vooraf betaalde skiles die niet door kan gaan omdat je ziek bent, wordt vergoed met deze dekking. En gebeurt er onverwachts iets waardoor jij in het skigebied met een helikopter of banaan vervoerd moet worden? Dan vallen deze kosten ook binnen de ski reisverzekering.

Medische kosten

Skiën of snowboarden is hartstikke tof. De adrenaline giert door je lichaam en je gaat zo hard mogelijk van de pistes af. Te gek! Maar niet geheel zonder risico. Want wat als je valt en een arm of been breekt? Dan moet je naar het ziekenhuis, misschien wel in het gips en misschien ook langer blijven. Met een been in het gips kun jij niet gewoon weer plaatsnemen in de auto of het vliegtuig, dus zal je een aparte gipsvlucht moeten boeken. Deze extra kosten zijn niet standaard verzekerd in jouw zorgverzekering. Daarom is het aan te raden om een je reisverzekering uit te breiden met de module ‘medische kosten’ als je op wintersport gaat. Mocht je dan toch iets overkomen, is het financieel goed geregeld.

Naast deze aanvullende dekkingen, kun je nog meer meeverzekeren. Denk aan je bagage of annulering. Over alle aanvullende dekkingen lees je hier meer.

Reisverzekering wintersport vergelijken

Er zijn tal van verzekeraars waarbij je een wintersportverzekering kunt afsluiten. Om je een handje te helpen bij het vinden van de juiste verzekeraar voor jou, kun je onze online vergelijker gebruiken. Door jouw gegevens en wensen in te vullen, gaat de vergelijker voor je aan de slag. Binnen een paar seconde zie je welke verzekeraars het beste bij jouw wensen passen. We maken de vergelijking op basis van dekkingen en premies zodat je nooit teveel betaalt. Vergelijk de voorwaarden nog wel even met elkaar. Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je de verzekering direct online afsluiten.

Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust eens contact met ons op. Onze experts helpen je graag!

Veel gestelde vragen over een wintersport reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Nieki

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/02/2024

Een wintersportverzekering is een reisverzekering met daarbij in ieder geval de aanvullende dekking om bijzondere sporten zoals wintersport mee te verzekeren. Daarnaast is het slim om medische kosten in het buitenland mee te verzekeren. Met deze dekkingen ben je dan verzekerd van hulp bij een ongeval op opsporing in skigebied. Verder worden de medische kosten vergoed die buiten je zorgverzekering vallen. Naast die twee aanvullende dekkingen kun je ervoor kiezen om bagage en annulering ook mee te verzekeren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jessica

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/02/2024

Het is niet verplicht om een wintersport reisverzekering af te sluiten maar wel heel verstandig. Skiën of snowboarden is hartstikke tof. De adrenaline giert door je lichaam en je gaat zo hard mogelijk van de pistes af. Te gek! Maar niet geheel zonder risico. Je kan een ongeval krijgen waardoor je naar het ziekenhuis moet. Of je wordt ziek en je betaalde skipak en skilessen kunnen niet meer doorgaan. Dan ben je blij als je een goede wintersport reisverzekering hebt afgesloten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Johan

Beantwoord door: Vincent Schokker op 02/02/2024

Er zijn tal van verzekeraars waarbij je een wintersportverzekering kunt afsluiten. Om je een handje te helpen bij het vinden van de juiste verzekeraar voor jou, kun je onze online vergelijker gebruiken. Door jouw gegevens en wensen in te vullen, gaat de vergelijker voor je aan de slag. Binnen een paar seconde zie je welke verzekeraars het beste bij jouw wensen passen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Opzeggen doe je zelf maar wij kunnen je er wel bij helpen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Reisverzekering voor complete gezin?
  Maak gebruik van onze reisverzekering vergelijker en verzeker in één keer al je gezinsleden mee!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.