Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering Allianz

Ontdek de Allianz reisverzekering

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Doorlopende reisverzekering Allianz

Een weekend weg, op zomervakantie, wintersport of wereldreis. Iedereen heeft zijn eigen manier van op vakantie gaan en daar hoort een goede reisverzekering bij zodat je onbezorgd op reis kunt. Wat dacht je van de Allianz reisverzekering? Je kiest zelf of je een Europa- of Werelddekking afsluit. Je bagage is standaard meeverzekerd en Allianz heeft een goede coronadekking. We vertellen je graag meer over deze reisverzekering!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanvullende modules

Voor de Allianz reisverzekering heb je de keuze uit drie basis reisverzekeringen: Basic, Comfort of Premium. Deze verzekeringen kun je uitbreiden met aanvullende modules. Je kan hierbij kiezen uit: Annuleringsverzekering, Medische kosten en Risico- en Wintersporten. De module Medische kosten kun je bij iedere reisverzekering als aanvullende dekking toevoegen. De modules Annuleringsverzekering en Risico- en Wintersporten kun je alleen afsluiten als je de Comfort of Premium reisverzekering afsluit.

Bekijk meer

Reis annuleren

Vanwege onverwachte gebeurtenissen kan het zo zijn dat je de reis moet annuleren, afbreken of uitstellen. Met de module Annuleringsverzekering betaalt Allianz de kosten die je moet betalen voor het annuleren. Ook wanneer je de reis moet onderbreken.

Bekijk meer

Allianz reisverzekering vergelijken

De Allianz reisverzekering is een goede verzekering, maar er zijn nog meer aanbieders van reisverzekeringen. Daarom is het goed om rond te kijken. Via onze handige vergelijkingstool ontdek je makkelijk en snel wat de beste en voordeligste reisverzekering voor jou is.

Bekijk meer

Voordelen reisverzekering Allianz

Met een goede reisverzekering ga je met een fijn gevoel op reis. Maar wat maakt de Allianz reisverzekering goed? Dat vertellen we je graag. Bij deze verzekeraar is je bagage altijd verzekerd tegen schade of diefstal. Gebeurt er iets onverwachts tijdens je reis? Dan kun je dag en nacht rekenen op hulpverlening. Ook wat betreft corona zit je met deze verzekeraar goed. Je sluit de reisverzekering namelijk af inclusief goede coronadekking. Wel zo’n fijn idee. Je weet het maar nooit. Klanten van Allianz geven deze verzekeraar een 8,3 en je kiest zelf of je in Europa of wereldwijd gedekt wil zijn. Ook kies je of je de reisverzekering 60 of 90 dagen wil gebruiken. Perfect als je gaat backpacken!

Doorlopende of kortlopende reisverzekering Allianz?

Veel reisverzekeraars bieden zowel doorlopende als kortlopende reisverzekeringen aan. Bij Allianz kun je alleen kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Twijfel je of dit beter bij je past dan een kortlopende reisverzekering? Vraag jezelf dan af hoe vaak per jaar je op vakantie gaat. Als dit twee keer per jaar is of vaker, is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Ook tijdens weekendjes weg. Ga je één of twee keer per jaar op vakantie? Dan is een kortlopende reisverzekering vaak goedkoper. Deze sluit je dan per reis af en stopt automatisch. Als je twijfelt wat het beste bij je past, kun je gerust eens contact met ons opnemen!

Reisverzekering Allianz dekkingen

De Allianz reisverzekering heft voor ieder wat wils. Je hebt de keuze uit drie verschillende basisdekkingen: Basic, Comfort of Premium. Iedere verzekering heeft zijn eigen dekking en premie. Bij een uitgebreidere dekking hoort ook een wat hogere premie. We leggen de keuzes graag aan je uit.

Basic

Basic? Zo basic is deze dekking van Allianz niet. Krijg je tijdens je reis te maken met schade of onverwachte kosten? Je kunt altijd rekenen op 24/7 hulp van de alarmcentrale. Ook de coronadekking is inbegrepen. Je bagage is goed verzekerd. Bij schade aan je bagage krijg je een vergoeding tot €1.000,-. Is je bagage langer dan 12 uur vertraagd? Dan krijg je hier een vergoeding voor tot €250,-. Dat compenseert het wachten! Met deze dekking kun je 60 dagen op avontuur. Doen zich onverwacht extra reis- of verblijfskosten voor? Dan neemt deze verzekeraar dat op zich.

Ben jij een fanatieke wintersporter? Of wil je verzekerd zijn als je je reis moet annuleren? Kijk dan even verder naar de andere dekkingen. Medische kosten zijn bij deze dekking aanvullend te verzekeren.    

Comfort

Deze dekking is een uitgebreidere versie van de basic dekking. Kies je voor Comfort? Dan is je bagage tot €2.000,- verzekerd. Bij vertraging van je koffer van meer dan 12 uur, krijg je bij deze dekking tot €500,- terug. Daarnaast kun je altijd rekenen op hulp van de alarmcentrale. De coronadekking is inbegrepen en je reist tot wel 90 dagen. Het standaard eigen risico is lekker laag, namelijk €0,-. Je kunt deze dekking uitbreiden met aanvullende dekkingen om je te verzekeren voor wintersport, annulering en medische kosten.

Premium

Dit is de meest uitgebreide Allianz reisverzekering. Ook hier is je eigen risico standaard €0,-. Gebeurt er tijdens je reis iets onverwachts? Dan kun je dag en nacht bellen met de alarmcentrale. Ook zijn onverwachte extra reis- of verblijfskosten inbegrepen. Je bagage is bij schade of verlies tot wel €3.000,- verzekerd. Bij een koffer die langer dan 12 uur vertraagd is, krijg je bij Premium tot €750,- terug. Ook de coronadekking is hier inbegrepen. Net als het annuleren van je reis. Hier hoef je dan geen aanvullende dekking voor af te sluiten. Deze dekking is ook perfect voor langere reizen. Je reist tot wel 90 dagen. Wintersport en medische kosten kun je aanvullend verzekeren.

Aanvullende modules Allianz reisverzekering

Heb je een van de drie dekkingen gekozen? Dan kun je ervoor kiezen om je verzekering uit te breiden. Zo stel je de verzekering samen die bij jou past. Je kunt kiezen uit drie aanvullende dekkingen. We leggen deze graag even aan je uit. 

Annuleringsverzekering

Je gaat er vanuit dat die reis door kan gaan. Toch kan er iets onverwachts gebeuren waardoor je de reis moet annuleren of afbreken. Met deze annuleringsverzekering betaalt Allianz de kosten die je moet betalen voor het annuleren. Ook de kosten die overblijven als iemand tijdens de reis ziek wordt. In geval van quarantaine kun je de reis ook annuleren. Heb je op de heenreis een vertraging van langer dan 8 uur? Dan krijg je daar ook een bedrag voor.

Hoeveel de maximale vergoeding bij deze aanvullende dekking is, hangt af van de verzekering die je hebt gekozen. Heb je voor Comfort gekozen? Dan geldt een vergoeding tot €1.500,-. Bij Premium is de maximale vergoeding €3.000,-. Dit bedrag is per reis en per persoon.

Medische kosten

Deze dekking kun je bij elke basisverzekering kiezen. Je bent dan verzekerd tegen onverwachte medische kosten, ziekte of letsel op reis. Je zorgverzekeraar vergoedt vaak niet alle kosten in het buitenland. Met deze dekking zijn tandartskosten tot €500,- verzekerd. Ook een vergoeding voor krukken of een rolstoel valt in deze dekking. Krijg je te maken met onverwachte kosten als gevolg van een ziekte tijdens je vakantie? Ook dat valt in deze module.

Risico- en wintersporten

Wintersport, duiken of fietsen. Allemaal ontzettend gaaf om op je reisbestemming te doen. Maar niet zonder risico’s. Daarom kun je deze aanvullende dekking kiezen bij de verzekering Comfort of Premium. Je verzekert dan je eigen sportuitrusting tot €3.000,- in geval van diefstal of schade. Moet je hierdoor nieuwe sportspullen huren tijdens je reis? Dan krijg je een vergoeding tot €500,-. Dit geldt voor sportspullen die je nodig hebt om te skiën, (kite)surfen, fietsen of duiken. Als je door ziekte een activiteit mist of als de skipistes voor meer dan 75% afgesloten zijn, ben je gedekt. Bij het missen van een activiteit door ziekte krijg je tot €500,- terug.

Dekkingsgebied reisverzekering Allianz

Bij deze verzekeraar heb je zelf de keuze of je kiest voor een Europa- of Werelddekking. Onder Europa vallen alle Europese landen, maar ook de eilanden. Denk aan Madeira, de Azoren of de Canarische Eilanden. Ook een deel van Rusland valt in deze dekking. Reis je tussen deze landen over zee? Ook dat valt in de dekking. De werelddekking reist overal met je mee. Laat die vakantie maar beginnen!

Allianz reisverzekering vergelijken

Is de Allianz reisverzekering helemaal wat je zoekt? Dan kun je deze direct online afsluiten. Maar we begrijpen het ook als je nog even verder wil kijken. Er zijn namelijk nog meer reisverzekeringen. Die kun je in onze vergelijker makkelijk tegen elkaar afwegen. Vul jouw wensen en eisen in. Je ziet dan direct de beste en voordeligste verzekering voor jouw reis. Tijd om ervan te gaan genieten! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de Allianz reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Noah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/02/2023

Bij Allianz kun je kiezen uit drie basisverzekeringen: Basic, Comfort of Premium. Met de Basic reisverzekering kun je tot 60 dagen achter elkaar op reis. De Comfort en Premium dekking reizen tot wel 90 vakantiedagen achter elkaar met je mee. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: Djoeke

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/02/2023

Bij deze verzekeraar heb je zelf de keuze of je kiest voor een Europa- of Werelddekking. Onder Europa vallen alle Europese landen, maar ook de eilanden. Denk aan Madeira, de Azoren of de Canarische Eilanden. Ook een deel van Rusland valt in deze dekking. Reis je tussen deze landen over zee? Ook dat valt in de dekking. De werelddekking reist overal met je mee. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Mara

Beantwoord door: Vincent Schokker op 05/02/2022

Wintersport, duiken of fietsen. Allemaal ontzettend gaaf om op je reisbestemming te doen. Maar niet zonder risico’s. Daarom kun je deze aanvullende dekking kiezen bij de verzekering Comfort of Premium. Je verzekert dan je eigen sportuitrusting tot €3.000,- in geval van diefstal of schade. Moet je hierdoor nieuwe sportspullen huren tijdens je reis? Dan krijg je een vergoeding tot €500,-. Dit geldt voor sportspullen die je nodig hebt om te skiën, (kite)surfen, fietsen of duiken. Als je door ziekte een activiteit mist of als de skipistes voor meer dan 75% afgesloten zijn, ben je gedekt. Bij het missen van een activiteit door ziekte krijg je tot €500,- terug. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Joshua

Beantwoord door: Vincent Schokker op 06/02/2023

Zeker! Zowel bij de Basic, Comfort als Premium reisverzekering. Bij Basic is je bagage tot €1.000,- verzekerd, bij Comfort tot €2.000,- en bij Premium tot €3.000,-. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.