Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering Anker

Ontdek de Anker reisverzekering

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Reisverzekering Anker

Ga je op reis met het gezin of op stedentrip met vrienden? Misschien ga je wel in het buitenland studeren. Met de Anker reisverzekering ga je onbezorgd op reis. De alarmcentrale van deze verzekering kan je wereldwijd helpen met persoonlijke hulp. Daarnaast betaal je bijna nergens een eigen risico voor. We vertellen je graag meer over de basisdekking en aanvullende dekkingen van de Anker reisverzekering. Moet je de reis helaas toch annuleren? Ook daarover informeren we je graag.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voordelen Anker

De Anker reisverzekering heeft natuurlijk voordelen voor jou als (toekomstige) klant. Zo betaal je bijna nooit een eigen risico en kun je de alarmcentrale 24 uur per dag bereiken. Dus waar je ook bent, je zult altijd iemand aan de lijn krijgen. Daarbij vinden ze het bij Anker belangrijk dat je persoonlijk geholpen wordt. En naast de basis doorlopende reisverzekering kun je ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen.

Bekijk meer

Aanvullende reisverzekeringen

De basisdekking is al een goede reisverzekering. Maar misschien wil je wel nog beter verzekerd zijn. In dat geval kun je kiezen uit een of meer van de aanvullende dekkingen. Dit zijn de dekkingen: medisch, bagage, bijzondere sporen, pech onderweg, ongevallen of een annuleringsverzekering. Ontdek ze direct!

Bekijk meer

Anker vergelijken

We vertellen je graag meer over de Anker reisverzekering, maar misschien is er nog wel een andere reisverzekering die beter bij je past. Daarom kun je via ons eenvoudig reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd een reisverzekering die bij je past.

Bekijk meer

Dekkingsgebied Anker reisverzekering

Je kunt zelf kiezen of je een reisverzekering afsluit voor Europa of voor de wereld. Wil je alleen een dekking voor in Nederland? Ook dat kan. In Nederland ben je alleen verzekerd als je minstens één betaalde overnachting hebt. Kies je alleen voor een dekking in ons eigen land? Dan ben je verzekerd tot 25 kilometer over de grens (hemelsbreed). Bij de aanvullende dekking ‘Hulp en Huur vervoermiddel’ ben je verzekerd in alle landen van Europa. Met uitzondering van Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Anker biedt via Swisscare een reisverzekering aan voor professionals, studenten of reizigers die langere tijd in het buitenland verblijven.

Waarom een Anker reisverzekering?

Welke voordelen heeft de Anker reisverzekering voor jou? Dat is belangrijk om te weten. Bij Anker betaal je in bijna alle situaties geen eigen risico. Wanneer je in het buitenland bent en je reisverzekering nodig hebt, hoef je dus niet zelf een deel van de kosten te betalen. Je betaalt  alleen de premie en zo weet je precies welke kosten je kwijt bent. Tijdens je reis zijn geneeskundige kosten standaard meeverzekerd. Mochten deze kosten zich voordoen tijdens je reis valt dit dus binnen je reisverzekering. Ook kun je altijd op persoonlijke hulp rekenen via de 24 uurs alarmcentrale van Anker. Waar ter wereld je ook bent, je kunt deze verzekeraar altijd bereiken. Daarnaast kun je zelf aangeven waarmee je de reisverzekering wil uitbreiden. Op deze manier dek je precies dat wat je denkt nodig te hebben. Zo kun je echt onbezorgd van je reis genieten.

Soorten reisverzekeringen

Anker heeft verschillende reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn een doorlopende of kortlopende reisverzekering, maar ook een kortlopende annuleringsverzekering. Deze kun je per reis afsluiten als je dit wil. Daarnaast heeft deze verzekeraar een collectieve zakelijke reisverzekering. Net als een doorlopende individuele zakenreisverzekering. Zo kun je dus voor elke soort reis een passende reisverzekering afsluiten.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering Anker?

Vraag jij je af wat beter bij je past: een doorlopende of kortlopende Anker reisverzekering? Stel jezelf dan de vraag hoe vaak per jaar je op vakantie gaat. Is dit vaker dan twee keer per jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Je bent dan voor iedere vakantie of weekend weg verzekerd. Als je minder vaak dan twee keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering vaak goedkoper. Je betaalt dan alleen een verzekering voor de momenten dat je echt van huis weg bent. Twijfel je wat het beste bij je past? Gebruik onze vergelijker of neem contact met ons op!

Basis doorlopende reisverzekering Anker

Voor deze reisverzekering werkt Anker samen met verschillende wereldwijde partners. Het motto van deze verzekeraar is ‘People matter most’. Hierbij staan de klanten en partners centraal. Je mag als klant dan ook rekenen op persoonlijk contact en korte communicatielijntjes.

Met de doorlopende Anker reisverzekering ben je verzekerd voor extra onvoorziene kosten die zich voordoen na een calamiteit. Een calamiteit is een abnormale gebeurtenis. We hopen dat je dit nooit meemaakt, maar een ernstig vliegtuigongeval is hier een voorbeeld van. Heb je tijdens je reis een auto gehuurd en rijd je schade? Als je hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, vergoedt Anker tot €600,-. Medische kosten bij ongevallen of ziekten op reis worden door deze verzekeraar vergoedt. Hetzelfde geldt voor beschadigde of kwijtgeraakte bagage. Zo weet je zeker dat je goed geholpen wordt tijdens je reis.

Aanvullende opties reisverzekering Anker

Naast de standaard dekking kun je zelf kiezen voor aanvullende dekkingen. We leggen de verschillende opties graag uit. Zo stel je jouw verzekering samen zoals die het beste bij je past.

Medisch

Anker vergoedt onverwachte medische kosten en de kosten van de spoedeisende hulp. Hierbij vullen Anker en je zorgverzekering elkaar aan.

Bagage

Voor het verzekeren van je bagage tijdens je reis kun je uit drie pakketten kiezen. Kies je voor ‘Instap’? Dan is het verzekerde bedrag per schadegebeurtenis maximaal €1.500,-. Je kunt ook kiezen voor ‘Comfort’, het maximum is dan €3.500,-. Bij ‘Optimaal’ is dit €5.000,-. Daarnaast kun je geld verzekeren tot maximaal €500,-. Sport- of hobbyartikelen zijn te verzekeren tot €2.500,-.
Voor de Anker reisverzekering hoef je geen eigen risico te betalen. Alleen wanneer je voor deze aanvullende dekking kiest, heb je wel te maken met een eigen risico. Als je voor ‘Instap’ kiest, betaal je standaard een eigen risico van €50,- als je bagage beschadigd is. Bij de pakketten ‘Comfort’ of ‘Optimaal’ kun je kiezen tussen een eigen bijdrage van €50,- of geen eigen risico.

Bijzondere sporten

Met deze dekking ben je verzekerd voor het uitvoeren van bijzondere sporten zoals wintersport.

Pech onderweg

Deze dekking heet ook wel ‘Hulp en Huur vervoermiddel’. Hiermee ben je verzekerd van hulp onderweg, maar ook van vervangend vervoer als je voertuig of de bestuurder niet verder kan rijden.

Ongevallen

In het geval dat iemand blijvend invalide wordt na een ongeval of zelfs overlijdt, betaalt de Anker reisverzekering mee.

Annuleringsverzekering

Door een annuleringsverzekering af te sluiten, worden annuleringskosten vergoedt wanneer de reis niet meer door kan gaan. Ook wanneer je tijdens je reis de verdere vakantie moet annuleren.

Reis annuleren Anker reisverzekering

Had je een reis geboekt maar kan je onverwachts niet vertrekken? Of moet je tijdens de reis naar huis? De kortlopende annuleringsverzekering van Anker betaalt de annuleringskosten. Dit is maximaal het bedrag wat de reis gekost heeft. Je bent verzekerd in verschillende gevallen. Vanaf het moment dat je de deze annuleringsverzekering afsluit, ben je verzekerd. Tijdens je reis geldt er ook een dekking voor de reisdagen die je niet gebruikt hebt. Dit geldt in geval van het eerder afbreken van je vakantie of reis.

Gezondheid

Vanwege je eigen gezondheid kun je moeten annuleren. In geval van overlijden, een ernstige ziekte bij jezelf of een ongeval worden de kosten gedekt. Maar ook als zich complicaties rondom je zwangerschap voordoen. Het geldt ook in geval van onverwachte medische behandelingen. Maar familie is net zo belangrijk. In geval van overlijden, een ernstige ziekte of een ongeval van familieleden worden de kosten ook gedekt. Onder familie beschouwt Anker je partner of echtgenoot, maar ook ouders. Hieronder vallen ook pleeg- of stiefouders. Maar ook (pleeg-, stief- of klein)kinderen en grootouders vallen binnen de dekking. Word je lange relatie of huwelijk ineens verbroken? Ook dan keer Anker uit.

Werk, woning en losse boekingen

Daarnaast kan het voorkomen dat je werkloos bent geweest en een vakantie hebt geboekt. Als je dan precies een nieuwe baan krijgt voor het moment dat de vakantie gepland staat, is het met deze verzekering mogelijk om je vakantie te annuleren. Ook kun je de reis annuleren als je buiten jouw schuld om wordt ontslagen. Koop of verkoop je een huis waardoor de reisplannen niet meer door kunnen gaan? Dat is geen probleem en dan keert Anker gewoon uit. Dit doet ze ook wanneer je ernstige schade hebt aan je woning of bedrijfspand en zelf ter plaatse moet zijn. Houd jij ervan om alle onderdelen van een reis los van elkaar te boeken? Dat is balen wanneer één van de onderdelen uitvalt waardoor de reis niet doorgaat. In dat geval ben je verzekerd tot de maximale kosten van de onderdelen die nog wel door konden gaan.

Keuzedekkingen

Je kunt de annuleringsverzekering uitbreiden met een of twee keuzedekkingen. Zo kun je vertrekvertraging meeverzekeren. Verlaat je Nederland met een boot, bus, trein of vliegtuig? In het geval dat deze reis meer dan 8 uur vertraging heeft, heb je recht op een vergoeding. Dit geldt ook voor vertreklocaties die binnen een straal van 100 kilometer verwijderd zijn van de Nederlandse grens. De Anker annuleringsverzekering ziet dit als vertrek vanuit Nederland.
Daarnaast kun je een zaakwaarnemer aan je dekking toevoegen. Dit is bijvoorbeeld iemand die op je huis of huisdier past. Maar het kan ook iemand zijn die op je werk jouw werkzaamheden waarneemt. Als deze zaakwaarnemer iets overkomt tijdens je reis, kun je de reis annuleren of eerder afbreken. De reisdagen die je nog gepland had staan, maar niet gebruikt worden, worden vergoedt.

Reisverzekering Anker vergelijken

Deze Anker reisverzekering is misschien wel precies wat je zoekt. Dan kun je deze direct afsluiten. Maar je kan ook nog even verder kijken. Er worden namelijk nog meer reisverzekeringen aangeboden. Om het je makkelijk te maken, hebben wij een vergelijker gemaakt. Via deze tool vergelijk je verschillende reisverzekeringen met elkaar. Dit doe je door jouw wensen en eisen in te vullen. De verzekeringen laat de beste verzekering voor jou zien op basis van dekking en premie. Op deze manier vindt je altijd de beste en voordeligste verzekering. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag! Ook als het om een andere Anker reisverzekering gaat.

Veel gestelde vragen over de Anker reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Hetty

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/12/2022

Je kunt zelf kiezen of je een reisverzekering afsluit voor Nederland, Europa of voor de wereld. In Nederland ben je alleen verzekerd als je minstens één betaalde overnachting hebt. Kies je voor alleen deze Nederlandse dekking? Dan ben je verzekerd tot 25 kilometer over de grens (hemelsbreed). Bij de aanvullende dekking ‘Hulp en Huur vervoermiddel’ ben je verzekerd in alle landen van Europa. Met uitzondering van Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Moldavië, Oekraïne en Wit-Rusland. Anker biedt via Swisscare een reisverzekering aan voor professionals, studenten of reizigers die langere tijd in het buitenland verblijven. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: Paula

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/12/2022

Anker heeft verschillende reisverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn een doorlopende of kortlopende reisverzekering, maar ook een kortlopende annuleringsverzekering. Deze kun je per reis afsluiten als je dit wil. Daarnaast heeft deze verzekeraar een collectieve zakelijke reisverzekering. Net als een doorlopende individuele zakenreisverzekering. Zo kun je dus voor elke soort reis een passende reisverzekering afsluiten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Amber

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/12/2022

Met de aanvullende dekking 'Medisch' vergoedt Anker onverwachte medische kosten en kosten voor de spoedeisende hulp tijdens je reis. In dit soort gevallen vullen Anker en je zorgverzekering elkaar aan. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jochem

Beantwoord door: Vincent Schokker op 28/11/2022

Een annuleringsverzekering is niet verplicht om af te sluiten bij een reisverzekering. Wel kan dit handig zijn. Er kunnen verschillende redenen voorkomen waardoor je reis ineens toch niet meer door kan gaan of waardoor je tijdens je reis naar huis wil of moet. Denk hierbij aan gezondheidsproblemen van jezelf of familieleden, maar ook wanneer je wordt ontslagen of een huis koopt. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, worden annuleringskosten vergoedt wanneer de reis niet meer door kan gaan. Ook wanneer je tijdens je reis de verdere vakantie moet annuleren. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.