Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering van a.s.r.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering van a.s.r.? Check alle voordelen!

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Reisverzekering van a.s.r.

Als je wel eens op vakantie gaat, wil je natuurlijk met een gerust hart van huis vertrekken. Hiervoor is het handig om een reisverzekering af te sluiten. Je hebt de keuze uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Daar leggen we je graag meer over uit. Met een a.s.r. reisverzekering ben je goed verzekerd. Jij kiest of je in Europa of wereldwijd verzekerd wil zijn? Je kiest zelf je dekkingsgebied! De reisverzekering van a.s.r. is flexibel aan te passen. Stel dus zelf je a.s.r. reisverzekeringspakket samen naar jouw wensen!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Aanvullende dekkingen

Ga je op vakantie? Bedenk dan dat je veel risico's op reis kunt verzekeren met de reisverzekering van a.s.r.! Zo kun je onder andere je bagage, medische kosten en annulering meeverzekeren. Wil je meer? Bekijk dan snel alle andere mogelijke dekkingen!

Bekijk meer

Reis annuleren

Via a.s.r. kun je annulering of 'annulering en garantie' meeverzekeren. Bij annulering ben je verzekerd voor de hele reissom als je voor vertrek moet annuleren. Als je de reis eerder moet afbreken, krijg je een deel vergoed. Wanneer je voor 'annulering en garantie' kiest, krijg je de volledige reissom terug. Of je nou vooraf of tijdens je vakantie annuleert. Daarnaast vertellen we je graag meer over de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering van a.s.r..

Bekijk meer

Reisverzekeringen vergelijken

Ben je benieuwd of de reisverzekering van a.s.r. het beste bij je past? Dan hebben we daar een heel handig hulpmiddel voor, namelijk onze vergelijker. Op basis van jouw wensen en de dekkingen en premies van verzekeraars zie je welke reisverzekering het beste bij je past. Hierdoor kies je de beste reisverzekering voor de beste prijs.

Bekijk meer

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Bij a.s.r. kun je kiezen uit een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Een doorlopende verzekering is aan te raden als je vaker per jaar op vakantie gaat. Dit kan een langere reis zijn, maar ook weekendjes weg vallen in deze verzekering. Ga je minder dan twee keer per jaar weg van huis? Dan is een kortlopende verzekering vaak voordeliger.

Dekkingsgebied reisverzekering a.s.r.

Er zijn twee soorten dekkingsgebieden: Europa en Wereld. Bij het afsluiten van je verzekering kies je zelf welk dekkingsgebied je wil verzekeren. Met de Europa dekking ben je verzekerd in geheel Europa. Ook in de Azoren, op de Canarische Eilanden en Cyprus. Dit kun je uitbreiden naar een Werelddekking. Je bent dan overal ter wereld verzekerd.

Aanvullende dekkingen a.s.r. reisverzekering

Met de a.s.r. reisverzekering stel je zelf je ideale pakket samen. Dit pakket kun je aanvullen. Er zijn veel opties voor aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld bagage, ongevallen en zakelijke reizen. Maar je kunt ook geneeskundige kosten, hulp en huur van je vervoersmiddel en geld verzekeren. Houd jij van water- of wintersport? Dan kun je dat ook meeverzekeren. Verder kun je ervoor kiezen om annulering mee te verzekeren. Met deze aanvullende opties van a.s.r. past de verzekering helemaal aan bij jou!

Bagage meeverzekeren?

Op reis neem je vaak bagage mee. Met deze aanvullende reisverzekering is je bagage meeverzekerd. Je kiest zelf een maximaal verzekerd bedrag. In geval van schade, verlies of diefstal vergoedt a.s.r. maximaal het bedrag dat je gekozen hebt. Je bagage is hierbij van deur tot deur verzekerd. Met deze dekking van a.s.r. zijn ook je reisdocumenten verzekerd. Hierin valt ook de aanschaf van nieuwe documenten.

Medische zekerheid

Heb je in het buitenland medische zorg nodig? Dan is deze dekking een uitkomst. Je zorgverzekering vergoedt namelijk vaak maar een deel van de medische kosten in het buitenland. Maar de zorgkosten in een ander land kunnen al snel hoog oplopen. Met deze dekking van a.s.r. kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Zijn de medische behandelingen noodzakelijk? Dan vergoedt a.s.r. het tarief dat niet in je zorgverzekering valt.

Heb je geen Nederlandse zorgverzekering? Dan kun je deze dekking niet afsluiten. Medische kosten worden in het buitenland dan niet vergoed.

Ongevallenverzekering

Maak je in het buitenland een ongeval mee en kom je te overlijden of raak je blijvend invalide? Dan keert a.s.r. een vast bedrag uit. Jij of je nabestaanden ontvangen deze uitkering. Bij overlijden is de vergoeding maximaal € 25.000,-. Bij blijvende invaliditeit gaat het om een bedrag tot € 75.000,-. Dat is afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Sport en Wintersport

Ga je op een avontuurlijke vakantie? Dan is de module echt iets voor jou! Met deze aanvulling van a.s.r. ben je verzekerd voor winter, – berg, – lucht en watersport. Heb je ook voor de aanvullende verzekering ‘bagage’ gekozen? Dan zijn ook jouw eigen of gehuurde sportartikelen verzekerd.
Let op dat wedstrijden en gevaarlijke sporten zijn nooit meeverzekerd. De sporten die niet binnen de a.s.r. reisverzekering vallen, zijn bijvoorbeeld skispringen of speedskiën. Ook ijshockey en solovaren op zee vallen buiten de dekking. Houd hier rekening mee.

Contant geld mee op reis?

Op veel vakantiebestemmingen is contant geld handig. Bijvoorbeeld als je naar een leuk marktje gaat. Met deze dekking verzeker je contant geld mee. Dit kan tot €500,- per reis. Beschadiging, diefstal of verlies van het geld is meeverzekerd. Bewaar je geld wel altijd veilig. Je moet namelijk kunnen bewijzen dat je het contante geld zorgvuldig hebt opgeborgen. Je moet bijvoorbeeld sporen van inbraak of beroving kunnen aanwijzen. Heb je het geld onbeheerd achtergelaten? Bijvoorbeeld op je hotelkamer of in je caravan? Dan is dat niet verzekerd. Ook zijn je betaalpassen via a.s.r. niet meeverzekerd. Het gaat echt alleen om contant geld.

Zakelijke reis

Op reis voor je werk? Met deze dekking van a.s.r. kun je deze reis goed verzekeren. Bagage voor beroepsmatig gebruik is meeverzekerd.
Moet je vanwege extreme omstandigheden terug naar Nederland? Door bijvoorbeeld ziekte, ongevallen of overlijden? Met deze zakelijke dekking ben je hiervoor verzekerd. De onverwachte reis- en verblijfskosten vallen in de dekking. Van zowel jou als je eventuele vervanger.

Vervoersmiddelen

Een auto huren op vakantie? Dan wil je hier vast voor verzekerd zijn. Dat scheelt namelijk heel veel gedoe als er iets gebeurd. Gaat de auto kapot? Kan de bestuurder niet meer rijden? Met deze dekking kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Je bent verzekerd voor hulp en extra kosten op je bestemming. Je hebt in dat geval altijd contact met de alarmcentrale van je a.s.r. reisverzekering. Wel zo makkelijk als je in een land bent waar je de taal niet spreekt. Als je alcohol, geneesmiddelen of drugs gebruikt hebt, ben je uiteraard niet verzekerd.

Annulering of Annulering en Garantie

Door omstandigheden kan het voorkomen dat de vakantie niet door kan gaan. Met een annuleringsverzekering bescherm je jezelf voor de onkosten. Annuleer je voordat je op reis gaat? Dan vergoedt a.s.r. de hele reissom. Annuleer je tijdens te reis, met een geldige reden? Bijvoorbeeld door ziekte of doordat iemand van de familie overlijdt, dan krijg je een gedeelte terug.

Wil je de gehele reissom vergoed krijgen, ongeacht wanneer je de reis annuleert of afbreekt? Kies dan voor een annulering garantie verzekering van a.s.r.. Als je tijdens de reis eerder naar huis moet, krijg je in dat geval ook alle kosten van a.s.r. terug.

Kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering a.s.r.

Heb je nog geen doorlopende annuleringsverzekering van a.s.r.? Binnen zeven dagen na het boeken van je vakantie kun je deze nog afsluiten. Je kunt er ook voor kiezen om een kortlopende annuleringsverzekering van a.s.r. af te sluiten. In dat geval is alleen de annulering verzekerd voor die betreffende reis. Ga je later nog een keer op vakantie? Dan kun je weer een nieuwe kortlopende a.s.r. annuleringsverzekering afsluiten. Of een doorlopende natuurlijk. Welke annulering je ook kiest, hiermee geniet optimaal van je vakantie met een a.s.r. reisverzekering!

Vakantieverblijf in Nederland?

Heb je naast je woning nog een verblijf in Nederland? Bijvoorbeeld een chalet, stacaravan of strandhuis? Onderweg hier naartoe ben je via de a.s.r. reisverzekering verzekerd. Heb je bagage als aanvullende dekking gekozen? Dan is dit onderweg ook verzekerd. Verblijf je op je eigen boot? Dan is dit ook meeverzekerd. Bijvoorbeeld bij extreme weersomstandigheden. Met a.s.r. ben je ook verzekerd als de schipper uitvalt!

Kies voor Wereld- of Europa-dekking

Standaard biedt de a.s.r. reisverzekering een dekking in heel Europa. Hieronder vallen ook alle landen rondom de Middellandse Zee. Denk aan bijvoorbeeld Marokko, Algerije en Egypte. De Nederlandse Antillen vallen niet in de Europadekking. Hiervoor kun je de Werelddekking kiezen. Je bent dan in ieder land verzekerd.

a.s.r. reisverzekering vergelijken

Er zijn verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Om de juiste verzekering af te sluiten, raden we je aan om reisverzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Je vult jouw wensen en eisen in. De vergelijker laat direct de beste en goedkoopste opties voor jou zien. Zo sluit je altijd de beste verzekering af. En dat voor de beste prijs! Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veel gestelde vragen over de a.s.r. reisverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van veen

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/10/2022

Beide landen vallen bij de reisverzekering van a.s.r. onder de Europa dekking. Ga je naar de antillen op vakantie? Let dan goed op! Je hebt dan wel een werelddekking nodig. Voor meer informatie is het handig de verzekeringskaart op te vragen. Je vind deze in onze reisverzekering vergelijker

Vraag van: R. de Rooy

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Wanneer je op vakantie medische hulp nodig hebt, betaalt je zorgverzekeraar een in Nederland geldend tarief voor de behandeling. Vraagt de zorgverlener in het buitenland een hoger tarief? Dan zou je het verschil zelf moeten bijleggen. Met de module Medische kosten vergoed a.s.r. dit verschil! Je loopt dus geen risico op hoge zorgkosten als je in het buitenland op vakantie bent.

Vraag van: T. Rover

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Je kunt altijd annulering bij je a.s.r. reisverzekering meeverzekeren. Heb je al een reis geboekt? Let er dan wel op dat je binnen 7 dagen na het boeken een annuleringsverzekering afsluit! Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.