Reisverzekering van a.s.r.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering van a.s.r.? Check alle voordelen!

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Reisverzekering van a.s.r.

Ga je weleens op vakantie? Dan heb je wellicht een doorlopende reisverzekering nodig. Met een a.s.r. reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Europees of wereldwijd? Je kiest zelf je dekkingsgebied! De doorlopende reisverzekering van a.s.r. is flexibel aan te passen. Stel dus zelf je a.s.r. reisverzekering pakket samen naar jouw wensen!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Bagage, annulering, medische kosten etc.

Ga je op vakantie? Bedenk dan dat je veel risico's op reis kunt verzekeren met de reisverzekering van a.s.r.! Zo kun je onder andere je bagage, medische kosten en annulering meeverzekeren. Wil je meer? Bekijk dan snel alle andere mogelijke dekkingen!

Bekijk alle dekkingen

Waar ben je verzekerd?

Met de a.s.r. reisverzekering kies je zelf waar je bent verzekerd. Standaars zijn alle landen in Europa meeverzekerd. Ga je verder? Kies dan voor de werelddekking. Je bent dan wereldwijd verzekerd met alle dekkingen die je hebt gekozen en op je polisblad staan vermeld.

Meer info

Dekkingen reisverzekering a.s.r.

Er zijn twee soorten dekkingsgebieden: Europa en Wereld. Met de standaard Europa dekking ben je verzekerd in geheel Europa. Ook in de Azoren, Canarische Eilanden en Cyprus. Dit kun je uitbreiden naar een Werelddekking. Je bent dan wereldwijd verzekerd.
Aanvullende opties

Met een a.s.r. reisverzekering stel je zelf je ideale pakket samen. Deze kan je aanvullen. De opties voor een a.s.r. reisverzekering zijn:

 • Bagage
 • Geneeskundige kosten
 • Ongevallen
 • Sport en Wintersport
 • Geld
 • Zakelijke reis
 • Hulp en huur vervoermiddel
 • Annulering en Annulering en Garantie

Met de aanvullende opties van een a.s.r. reisverzekering zorg je ervoor dat je een verzekering hebt die goed aansluit bij jouw wensen!

Bagage meeverzekeren?

Wanneer je op reis gaat ben je vaak in het bezit van bagage. Met een aanvullende reisverzekering van a.s.r. is je bagage meeverzekerd tot een maximaal bedrag dat je zelf kiest. De a.s.r. reisverzekering vergoedt beschadiging, vernietiging, diefstal of verlies. Je bent van deur tot deur verzekerd. Met een reisverzekering van a.s.r. zijn ook je reisdocumenten incl. de aanschaf van nieuwe documenten meeverzekerd.

Medische zekerheid

Heb je in het buitenland medische zorg nodig? Dan vergoed je zorgverzekeraar de behandeling vaak maar tot een in Nederland vastgesteld tarief. Zorgkosten kunnen hoog uitvallen in het buitenland. Met een a.s.r. reisverzekering kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Zijn medische behandelingen noodzakelijk? Dan vergoed a.s.r. het tarief dat niet onder je zorgverzekering valt. Heb je geen Nederlandse zorgverzekering? Dan ben je met een reisverzekering van a.s.r. niet verzekerd in het buitenland voor medische kosten.

Ongevallenverzekering

Mocht je in het buitenland overlijden of blijvend invalide raken als gevolg van een ongeval, dan keert de a.s.r. reisverzekering een vast bedrag uit. Jij of je nabestaanden ontvangen een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval tijdens de reis. Bij overlijden is dat € 25.000 en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000, afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Sport en Wintersport

Ga je op een avontuurlijke vakantie, dan is de module sport & wintersport iets voor jou! Met deze aanvulling op je reisverzekering van a.s.r. ben je verzekerd voor: winter, – berg, – lucht en watersport. Heb je de a.s.r. reisverzekering aanvullend met bagage? Dan zijn met deze aanvulling ook je (gehuurde) sportartikelen meeverzekerd.
Let op: wedstrijden en gevaarlijke sporten zijn nooit meeverzekerd. De uitgesloten sporten op een a.s.r. reisverzekering zijn:

 • (Wintersport) Wedstrijden
 • Speedskiën
 • Skispringen
 • Ijshockey
 • Solovaren op zee

Contant geld mee op reis? Let op!

Op veel vakantiebestemmingen is contant geld handig. Met een reisverzekering van a.s.r. verzeker je contant geld tot €500 per reis. Beschadiging, diefstal of verlies is meeverzekerd. Bewaar je geld veilig. Je moet kunnen aantonen dat je het contante geld zorgvuldig hebt opgeborgen. Denk hierbij aan sporen van inbraak of beroving. Geld dat onbeheerd is achtergelaten is nooit meeverzekerd. Ook zijn je betaalpassen niet meeverzekerd met een a.s.r. reisverzekering.

Zakelijke reis

Op reis voor zakelijke doeleinden? Met een a.s.r. reisverzekering kan je deze reis goed verzekeren. Bagage voor beroepsmatig gebruik zijn meeverzekerd.
Wegens extreme omstandigheden terug naar Nederland? Zoals bijvoorbeeld ziekte, ongevallen of overleiden? Met een zakelijke reisverzekering van a.s.r. ben je hiervoor verzekerd. Denk hierbij aan de reis, – en verblijfskosten. Van zowel jou als je eventuele vervanger. Je bent alleen zakelijk verzekerd voor de aanvullende opties die je kunt terugvinden op het polisblad van je a.s.r. reisverzekering.

Kies voor Wereld- of Europa-dekking

Standaard biedt je a.s.r. reisverzekering dekking in heel Europa, inclusief Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Egypte, Israël, Libanon, Syrië en Turkije. Let op: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten vallen niet onder Europa. Hiervoor dien je dus voor de werelddekking te kiezen!

Vervoersmiddelen

Een voertuig huren op vakantie? Dan wil je vast dat je hiervoor verzekerd bent. Valt het voertuig of de bestuurder uit? Met een reisverzekering van a.s.r. kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Je bent verzekerd voor hulp en extra kosten op je bestemming. Je hebt altijd contact met de alarmcentrale van je a.s.r. reisverzekering! Wanneer je onder invloed bent van alcohol, geneesmiddelen en drugs ben je uiteraard nooit verzekerd.

Vakantieverblijf in Nederland?

Heb je een extra verblijf in Nederland? Bijvoorbeeld een chalet, stacaravan of strandhuis? Onderweg daar naartoe ben je met de a.s.r. reisverzekering verzekerd. Je bent verzekerd onderweg voor bijvoorbeeld je bagage of sportuitrusting. Dit geldt alleen als deze aanvullend verzekerd zijn op je reisverzekering van a.s.r. Verblijf je tijdens je vakantie op je eigen boot? Dan is dit ook meeverzekerd. Denk hierbij aan extreme weersomstandigheden. Met een a.s.r. reisverzekering ben je ook verzekerd als de schipper uitvalt!

Annulering of Annulering en Garantie

Door omstandigheden kan het voorkomen dat de vakantie niet door kan gaan. Met een annuleringsverzekering bescherm je jezelf voor de onkosten. Annuleer je voordat je op reis gaat. Dan krijg je de gehele reissom vergoedt. Annuleer je tijdens te reis, met een geldige reden? Dan krijg je een gedeelte terug. Wil je de gehele reissom vergoed krijgen? Kies dan voor een annulering garantie verzekering van a.s.r. Het maakt niet wanneer je je reis afbreekt. Heb je nog geen doorlopende annuleringsverzekering van a.s.r.? Binnen 7 dagen na boeken kan je deze nog afsluiten. Hiermee geniet optimaal van je vakantie met een a.s.r. reisverzekering!

Veel gestelde vragen over de a.s.r. reisverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van veen

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/10/2022

Beide landen vallen bij de reisverzekering van a.s.r. onder de Europa dekking. Ga je naar de antillen op vakantie? Let dan goed op! Je hebt dan wel een werelddekking nodig. Voor meer informatie is het handig de verzekeringskaart op te vragen. Je vind deze in onze reisverzekering vergelijker

Vraag van: R. de Rooy

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Wanneer je op vakantie medische hulp nodig hebt, betaalt je zorgverzekeraar een in Nederland geldend tarief voor de behandeling. Vraagt de zorgverlener in het buitenland een hoger tarief? Dan zou je het verschil zelf moeten bijleggen. Met de module Medische kosten vergoed a.s.r. dit verschil! Je loopt dus geen risico op hoge zorgkosten als je in het buitenland op vakantie bent.

Vraag van: T. Rover

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Je kunt altijd annulering bij je a.s.r. reisverzekering meeverzekeren. Heb je al een reis geboekt? Let er dan wel op dat je binnen 7 dagen na het boeken een annuleringsverzekering afsluit! Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tijdelijk is Whatsapp niet beschikbaar!

Bel of e-mail ons i.v.m. storing Whatsapp

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier