Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Reisverzekering Nationale Nederlanden

Kies voor de doorlopende reisverzekering Nationale Nederlanden!

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Doorlopende reisverzekering Nationale Nederlanden

Wil je zonder zorgen op reis? Met een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden ben je altijd goed voorbereid. Mocht onverhoopt de reis niet doorgaan dan kan je gebruik maken van de annuleringsverzekering van Nationale Nederlanden. Verzeker jezelf hoe jij wilt op jouw reis! Uiteraard kun je hem direct via onze website aanvragen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Bagage, Repatriëring, hulpverlening etc.

Met een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden heb je standaard al veel zekerheid door de verschillende onderdelen die al zijn meeverzekerd.

Bekijk alle dekkingen

Extra zekerheid nodig?

Met de Nationale Nederlanden doorlopende reisverzekering kies je zelf waar je voor bent verzekerd. Breidt je dekking uit met bijvoorbeeld Medische kosten, wintersport, annulering, rechtsbijstand etc.

Meer info

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Bij Nationale Nederlanden kun je alleen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Maar misschien past een kortlopende reisverzekering wel beter bij je. Bedenk daarvoor hoe vaak je per jaar op vakantie gaat. Is dat vaker dan twee keer per jaar? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Ook tijdens weekendjes weg. Als je minder dan twee keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je verzekert je dan alleen voor de dagen dat je weg gaat en de verzekering stopt daarna automatisch.

Dekkingsgebied reisverzekering Nationale Nederlanden

Standaard verzekerd in Europa en een aantal landen buiten Europa? Dat ben je met de doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden. Deze verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent in Europa inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden, Turkije en Groenland. Ga je vaker op reis naar een verdere bestemming? Breidt dan je doorlopende reisverzekering uit naar een Werelddekking!

Waar ben je standaard voor verzekerd?

Met een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden heb je standaard onderdelen waar je voor verzekerd bent. Voor de volgende opties ben je standaard verzekerd:

 • Bagage: verlies, schade of diefstal van je bagage is standaard meeverzekerd tot €2.500,- op een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden.
 • Repatriëring: onverwacht terugkeren uit het buitenland door een ongeval of vanwege ziekte? Met een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden hoef jij je geen zorgen te maken over het vervoer terug naar huis.
 • Hulpverlening: op reis gewond raken en niet meer in staat zijn om zelfstandig terug te keren naar je verblijf? Hiervoor ben je standaard verzekerd.
 • Buitengewone kosten: het kan voorkomen dat je kosten moet maken die je niet verwacht te maken. Deze kosten kan je verhalen op je reisverzekering. Kijk van tevoren in je polis welke kosten dit zijn!
 • Kosten voor vervangend vervoer & verblijf: kamperen op vakantie of onderweg met de auto. Het kan gebeuren dat je tent door de wind kapotwaait, of dat je auto kapotgaat. Hiervoor ben je verzekerd met de basis reisverzekering van Nationale Nederlanden.

Aanvullende opties:

Deze doorlopende reisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende opties. Hierdoor maak je stel je het pakket geheel samen naar jouw eigen wensen! Aanvullende opties doorlopende reisverzekering Nationale Nederlanden:

 • Medische zekerheid
 • Winterport
 • Reisrechtsbijstand
 • Automobilistenhulp
 • Annulering

Medische zekerheid

Op reis kan er altijd wat voorvallen. Niet alle kosten voor een geneeskundige behandelingen worden vergoed. De Nederlandse zorgverzekeraar vergoed tot het Nederlandse tarief. Met een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden sta je niet voor onverwachte kosten. Deze aanvullende dekking biedt zekerheid op jouw reis. Ook ongevallen kunnen helaas voorkomen op jouw reis. Door ongelukkige situaties kan het voorkomen dat je blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt. Wanneer dit tijdens jouw reis gebeurt krijg jij of je nabestaanden een vast vooraf gesteld bedrag uitgekeerd.

Wintersport

Heb je wintersport aanvullend meeverzekerd op je doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden? Dan word je bagage automatisch verhoogd naar €5.000 per persoon per reis. Het is mogelijk dat je in zo’n situatie geen gebruik meer kunt maken van de wintersportuitrusting. Wanneer je wintersport aanvullend verzekerd vergoed de reisverzekering van Nationale Nederlanden ook de huur van de vervangende uitrusting of skipassen. Zo ben je altijd aanvullend verzekerd voor je sportuitrusting tijdens het wintersporten.
Ga je op wintersport maar wil je alleen genieten van de natuur door te wandelen of te langlaufen? Dan hoef je de wintersport dekking niet aan te zetten.

Reisrechtsbijstand

Tijdens een reis kunnen er (juridische) conflicten ontstaan. Met een reisrechtsbijstandverzekering van Nationale Nederlanden kan je aanspraak maken op deze aanvullende dekking. Dit geldt voor schriftelijke overeenkomsten die voorafgaand of tijdens de reis zijn gemaakt. Deze conflicten moeten direct betrekking hebben op de geboekte reis. Gebruik van de reisrechtsbijstand is per situatie verschillend!

Automobilistenhulp

Op vakantie met de auto? Met een reisverzekering van Nationale Nederlanden ben je verzekerd voor pechhulp in het buitenland. Ook reparatie aan de weg, sleepkosten en vervangend vervoer worden vergoed. Tijdens je reis kan het voorkomen dat je niet meer in staat bent om het motorvoertuig te besturen. De aanvullende automobilistenhulp dekking zorgt in zulke situaties voor een vervangend bestuurder. Zo komt jouw voertuig veilig in Nederland.
Let op: Automobilistenhulp geldt niet in Nederland, Albanië, Groenland, Libanon en Libië

Annuleringsverzekering van Nationale Nederlanden

Je vakantie vroegtijdig beëindigen of helemaal niet meer op vakantie kunnen? Een annuleringsverzekering kan hierbij goed van pas komen. Aanvullend op je reisverzekering kan je dit meeverzekeren. Met een annuleringsverzekering krijg je – een gedeelte – van de reissom vergoed.

Veel gestelde vragen over de Nationale Nederlanden reisverzekering aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: H. van veen

Beantwoord door: Bart Houtman op 10/10/2022

Beide landen vallen bij de reisverzekering van Nationale Nederlanden. Onder de Europa dekking. Ga je naar de Antillen op vakantie? Let dan goed op! Je hebt dan wel een werelddekking nodig. Voor meer informatie is het handig de verzekeringskaart op te vragen. Je vind deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: R. de Rooy

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Wanneer je op vakantie medische hulp nodig hebt, betaalt je zorgverzekeraar een in Nederland geldend tarief voor de behandeling. Vraagt de zorgverlener in het buitenland een hoger tarief? Dan zou je het verschil zelf moeten bijleggen. Met de module Medische kosten vergoed Nationale Nederlanden dit verschil! Je loopt dus geen risico op hoge zorgkosten als je in het buitenland op vakantie bent.

Vraag van: T. Rover

Beantwoord door: Bart Houtman op 01/05/2019

Je kunt altijd annulering bij je Nationale Nederlanden reisverzekering meeverzekeren. Heb je al een reis geboekt? Let er dan wel op dat je binnen 7 dagen na het boeken een annuleringsverzekering afsluit! Wil je advies? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.