Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé reisverzekering

Ontdek of Univé bij je past.

Vergelijk al onze reisverzekeringen!

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Univé reisverzekering

Ga je naar de zon, op stedentrip, op zakenreis of heb je een avontuurlijke reis op de planning staan? Dan is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Met de Univé reisverzekering kun je zelf kiezen of je annulering wel of niet verzekert. Ook kun je uit verschillende aanvullende dekkingen kiezen nadat je voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering hebt gekozen. Zo kun je onbezorgd op reis. In geval van schade, ziekte of een ongeluk kun je op je verzekeraar rekenen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Reisverzekeringen Univé

Wil je een Univé reisverzekering afsluiten? Dan heb je de keuze uit een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Wat de beste keuze voor jou is, hangt af van hoe vaak je op vakantie gaat. We vertellen je graag meer over de dekkingen en hoe je deze kunt uitbreiden.

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen

De doorlopende en de kortlopende reisverzekering van Univé kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. Voor de doorlopende reisverzekering heb je de keuze uit negen dekkingen. De kortlopende reisverzekering biedt zeven aanvullende dekkingen aan waar je uit kunt kiezen. Je bepaalt zelf welke aanvullende dekkingen je eventueel wel of niet afsluit.

Bekijk meer

Univé reisverzekering vergelijken

Niet alleen Univé biedt een reisverzekering aan. Ook allerlei andere verzekeraars hebben een reisverzekering. Om de beste reisverzekering voor jou te vinden, kun je via ons makkelijk, snel en online reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Hierdoor vind je de beste en goedkoopste verzekering voor jouw vakanties en weekendjes weg.

Bekijk meer

Reisverzekeringen Univé

Voor de Univé reisverzekering kun je kiezen uit twee soorten basisverzekeringen. Namelijk een kortlopende of doorlopende reisverzekering. We leggen je graag wat uit over de verschillen.

Doorlopende reisverzekering Univé

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering van Univé aan te raden. Hiermee ben je het hele jaar door verzekerd van hulp op je vakantieadres. Standaard kun je tot wel zestig dagen achter elkaar op vakantie. Ook is hulp van de Univé Alarmcentrale standaard verzekerd bij overlijden, pech, ziekte of een ongeluk. Vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is dan ook inbegrepen. Komen er extra verblijf- of reiskosten bij je reis kijken door bijvoorbeeld een staking of ongeval? Of moet je per ambulancevliegtuig terug naar Nederland? Ook dat valt in de dekking. Je kunt deze verzekering uitbreiden met een van de negen aanvullende verzekeringen van Univé.

Kortlopende reisverzekering Univé

Ga je één keer per jaar op vakantie of af en toe een weekendje weg? Dan is een kortlopende reisverzekering aan te raden. Je bent dan alleen verzekerd voor de dagen dat je van huis weg bent. Als je later weer op vakantie gaat, moet je opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluiten. Ook bij deze dekking ben je standaard verzekerd voor hulp van de Univé Alarmcentrale. Je wordt dan geholpen bij overlijden, ziekte of een ongeluk. Deze dekking kun je uitbreiden met zeven dekkingen.

Aanvullende dekkingen Univé reisverzekering

De Univé reisverzekering kun je naar wens uitbreiden. Je hebt hierbij de keuze uit negen dekkingen als je een doorlopende reisverzekering hebt. Een kortlopende reisverzekering kan niet worden uitgebreid met een dekking voor een zakenreis. Ook de maximale reisduur kan niet aangepast worden. Dit komt doordat een kortlopende reisverzekering precies even lang is als de reis die je verzekerd. We leggen je graag meer uit over de opties die je hebt.

Annulering

Als je reis onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden, valt dit niet in je reisverzekering. Hiervoor kun je wel een Univé annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten namelijk wel als je reis niet door kan gaan of als je eerder naar huis moet. Sluit deze verzekering wel af binnen zeven dagen na het boeken van je reis. Anders is annulering niet verzekerd.

Bagage

Op reis neem je altijd bagage mee die je nodig hebt op vakantie. Of het nou een grote koffer of handbagage is. Daarom kun je jouw reisverzekering aanvullen met deze dekking voor bagage. Hiermee zijn jouw spullen verzekerd tegen schade, diefstal of verlies. Je kunt zelf kiezen voor welk bedrag je jouw bagage verzekert. Namelijk voor €1.000,-, €2.500,-, of €3.500,-. Per gebeurtenis betaal je een eigen risico van €50,-. Dit is je eigen bijdrage in geval van schade, diefstal of verlies.

Medische kosten, ongevallen en pechhulp

Deze drie dekkingen zijn los van elkaar af te sluiten. De dekking voor medische kosten vergoedt de kosten die je zorgverzekering niet dekt. Medische hulp kan in het buitenland namelijk duurder zijn dan wat in Nederland vergoedt wordt. Met de dekking voor ongevallen keert Univé een bedrag uit in geval van blijvende invaliditeit of overlijden van een van de verzekerden. Pechhulp kun je mee verzekeren zodat je bij pech met je auto, caravan of moto op hulp kunt rekenen. Ook vervangend vervoer valt dan in de dekking. De pechhulp geldt in alle landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan.

Dekkingsgebied en wintersport

Ook deze dekkingen zijn los van elkaar af te sluiten. Welke reisverzekering van Univé je ook kiest, je bent standaard in Europa verzekerd. Maar ga je graag naar andere werelddelen? Dan kun je kiezen voor de Werelddekking. Als je juist liever dichtbij huis blijft, kun je ook kiezen voor de Nederland-België-Duitsland-dekking. Voor degene die graag op wintersport gaan, is het slim om de dekking voor wintersport af te sluiten. Tijdens het skiën of snowboarden ben je dan ook goed verzekerd. Bijvoorbeeld voor een gipsvlucht als je je been breekt.

Reisduur en zakenreis

Deze dekkingen zijn alleen af te sluiten bij een doorlopende reisverzekering van Univé. Je bent dan standaard verzekerd voor zestig reisdagen achter elkaar. Maar ga je langer weg? Dan kun je die dekking uitbreiden tot 180 dagen achter elkaar.

Univé reisverzekering vergelijken

We hopen dat je nu meer weet over de Univé reisverzekering. Heb je interesse in deze verzekering? Dan kun je die toevoegen aan je pakketverzekering. Zo spaar je voor korting! Maar naast Univé zijn er meer verzekeraars die een reisverzekering aanbieden. Om je te helpen bij het kiezen van een passende verzekering, hebben we een handig trucje voor je. Via onze vergelijker kun je makkelijk en snel verzekeringen met elkaar vergelijken. Je vult jouw wensen en gegevens in. Daarna zie je direct wat de beste keuze voor jou is. Zo vind je de beste dekkingen voor de beste prijs. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de Univé reisverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Wil

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Met de doorlopende reisverzekering van Univé ben je het hele jaar door verzekerd van hulp op je vakantieadres. Standaard kun je tot wel zestig dagen achter elkaar op vakantie. Ook is hulp van de Univé Alarmcentrale standaard verzekerd bij overlijden, pech, ziekte of een ongeluk. Vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is dan ook inbegrepen. Komen er extra verblijf- of reiskosten bij je reis kijken door bijvoorbeeld een staking of ongeval? Of moet je per ambulancevliegtuig terug naar Nederland? Ook dat valt in de dekking. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze reisverzekering vergelijker.

Vraag van: Jente

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/06/2023

Als je reis onverwacht niet door kan gaan of afgebroken moet worden, valt dit niet in je reisverzekering. Hiervoor kun je wel een Univé annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten namelijk wel als je reis niet door kan gaan of als je eerder naar huis moet. Sluit deze verzekering wel af binnen zeven dagen na het boeken van je reis. Anders is annulering niet verzekerd. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Esther

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2023

Pechhulp op reis is niet standaard verzekerd. Je kunt hiervoor wel een aanvullende dekking Pechhulp afsluiten zodat je bij pech met je auto, caravan of moto op hulp kunt rekenen. Ook vervangend vervoer valt dan in de dekking. De pechhulp geldt in alle landen die op de groene kaart van je autoverzekering staan. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Reisverzekering op maat

Zelf je reisverzekering samenstellen!

Dekkingsgebied aanpassen? Bagage en annulering of andere dekkingen toevoegen aan je reisverzekering?

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.