Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Scooterverzekering opzeggen

Je kunt niet altijd direct opzeggen! Lees dit artikel goed..

Hoe zeg je je scooterverzekering op?

Wil je je scooterverzekering opzeggen maar weet je niet precies hoe dat moet? Wij leggen het je graag uit. In principe hanteren de meeste verzekeraars een opzegtermijn van een maand na je eerste verzekeringsjaar. In je eerste verzekeringsjaar kun je niet bij elke verzekeraar opzeggen. Mocht je er niet uitkomen, dan kun je ons natuurlijk altijd even bellen!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Hulp bij scooterverzekering opzeggen

Heb je je scooter verkocht, weggegeven, onherstelbare schade opgelopen of wil je je scooterverzekering om een andere reden opzeggen? Wij helpen je graag verder door samen met jou te kijken hoe je scooterverzekering kan worden opgezegd. Daarnaast kunnen we je helpen met het opzeggen en aanvragen van andere diensten.

Zelf je scooterverzekering opzeggen

Als je jouw huidige scooterverzekering wilt opzeggen, kunnen hier verschillende factoren een rol bij spelen. Misschien ben je ontevreden over de dekking van je scooterverzekering. Ook kan het zijn dat je de maandpremie te hoog vindt of dat je jouw scooter hebt verkocht. Wat deze redenen ook zijn, je wilt dat jouw scooterverzekering zo snel mogelijk wordt opgezegd.

Contractregels opzeggen scooterverzekering

Je kunt niet altijd je scooterverzekering zomaar opzeggen. We leggen je graag uit wat de regels zijn bij het opzeggen van je scooterverzekering. De regels bij het opzeggen van je scooterverzekering zijn hetzelfde als bij andere schadeverzekeringen. Vanaf 1 januari 2010 kennen de meeste scooterverzekeringen een duur van minimaal 12 maanden. Na deze 12 maanden is de scooterverzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Sommige scooterverzekeringen zijn direct maandelijks of zelfs dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand.

Scooter verkocht? Zeg direct je scooterverzekering op

Bij de verkoop van je scooterverzekering kun je je scooterverzekering per verkoopdatum beëindigen mits je de verkoop binnen 30 dagen bij je verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon hebt doorgegeven. Een aantal verzekeraars bieden ook de mogelijkheid om je scooterverzekering online op te zetten via hun website.

Scooterverzekering online opzeggen

Veel verzekeraars en tussenpersonen bieden je de mogelijkheid om je scooterverzekering online, telefonisch of per post op te zeggen. Neem contact op met je verzekeraar of tussenpersoon om erachter te komen hoe je je scooterverzekering kunt opzeggen.

Nieuwe Scooterverzekering nodig?

Heb je een nieuwe scooterverzekering nodig of wil je overstappen? Scooterverzekeringen met elkaar vergelijken is een goede manier om erachter te komen welke scooterverzekering het beste bij jou past. Vergelijk alle scooterverzekeringen met elkaar en krijg op basis van jouw aangegeven wensen en behoeften een goede en voordelige scooterverzekering! Kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag met vergelijken met onze vergelijker.

Vrijwaringsbewijs

Vaak is het onduidelijk; wat is nu precies het vrijwaringsbewijs?

Het vrijwaringsbewijs iets niets anders dan een document dat aantoont dat u géén eigenaar meer bent van een bepaald voertuig. Je krijgt dit vrijwaringsbewijs na verkoop of sloop van je voertuig. Het is belangrijk om dit vrijwaringsbewijs goed te bewaren!

Nadat het voertuig is overgeschreven en dus niet meer op jouw naam staat, ben je officieel geen eigenaar meer. Vanaf dat moment ben je niet meer verantwoordelijk voor de verzekering. Als je in bezit bent van een snorfiets of scooter, ben je namelijk verplicht om deze te verzekeren. Doe je dit niet, loop je kans op een (hoge) boete!