Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Welk slot heb je nodig bij een scooterverzekering?

Lees hier met welk slot je je scooter op slot moet zetten!

Scooterverzekering vergelijken

  • Scooterverzekering met ART 3 slot-verplichting
  • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
  • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Scooterverzekering slot? Kies minimaal 3* ART!

Eigenlijk kunnen we er heel kort over zijn. Elke verzekeraar eist minimaal een ART goedgekeurd slot met tenminste 3 sterren! Heb je je scooter niet met dit slot vastgezet? Dan volgt er bij diefstal geen uitkering. Aanvullend kan de verzekeraar je ook verplichten dat je je scooter in een afgesloten ruimte stalt of aan een (ART goedgekeurde) muurbeugel bevestigt als je thuis bent. Weet je niet zeker welke stallingseisen jouw verzekeraar hanteert? Check dan je polisblad of neem contact met ons op via chat, telefoon of whatsapp via 035-6857888. Heb je nog geen scooterverzekering? Vergelijk dan scooterverzekeringen met behulp van onze vergelijker. Je ziet dan direct de vereiste sloten per verzekeraar!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Koop het juiste scooterslot

Een ART 3 is door elke verzekeraar verplicht wanneer je een diefstaldekking in je scooterverzekering hebt. Zorg er dus voor dat je het juiste slot koopt en die ook gebruikt!

ART 3 Scooterslot kopen

Dan is een ART 3 slot niet verplicht!

Heb je alleen een WA dekking op je bromfiets- of scooterverzekering? Dan hoef je geen ART 3 slot te gebruiken. Toch is het wel verstandiger om een ART 3 goedgekeurd scooterslot te gebruiken. Je maakt het dieven dan extra moeilijk!

Scooterslot kopen

Goedgekeurd slot brommerverzekering

Net als bij een slot voor een scooterverzekering is bij een brommer, snor- of bromfiets minimaal een ART goedgekeurd slot met 3 sterren vereist wanneer je een verzekering hebt met diefstaldekking (WA+ of Allrisk). Heb je alleen een WA dekking? Dan is er geen dekking tegen diefstal en hoef je dus ook niet een goedgekeurd ART slot te gebruiken. Natuurlijk is het wel verstandig om dat altijd wel te doen!

Scooterverzekering ART 4 slot

Heb je een ART 4 goedgekeurd slot (of mogelijk zelfs ART 5)? Dan is dat uiteraard voldoende om te gebruiken. Heb je nog geen slot gekocht? Let er dan op of een ART 4 of een ART 5 slot wel past. Deze zijn vaak dikker en passen niet door alle wielen van bepaalde scooters. In dat geval kies je dus gewoon voor ART 3. Hiermee voldoe je ook het door je verzekeraar gestelde sloteis.

Brommer verzekeren maar nog geen slot?

Geen probleem! Je kunt altijd een verzekering voor je bromfiets of scooter afsluiten. Je kunt alleen geen aanspraak maken op de diefstaldekking zolang je geen goedgekeurd slot voor je scooter/bromfiets gebruikt. Bij sommige verzekeraars dien je een slot- en sleutelnummer door te geven bij het afsluiten van de verzekering. Heb je deze nog niet of niet bij de hand? Zorg er dan voor dat je die op een later moment maar wel zo snel mogelijk doorgeeft!

Goedgekeurd slot brommer- of scooterverzekering kopen?

Je kunt bij veel winkels terecht voor een goedkoop en goedgekeurd slot voor je scooter of je bromfiets. Ook fietsenwinkels kunnen je hierbij helpen. Wil je snel een goed slot bestellen? Via deze link kom je op een uitgebreid overzicht!

Check jouw slot of deze voldoet aan het ART keurmerk

Heb je al een slot en denk je dat deze is goedgekeurd voor je scooterverzekering? Check dan op de website van Stichting ART of jouw slot voldoet aan minimaal 3 sterren! Heb je een motor? Dan heb je altijd een slot met tenminste ART 4 nodig!

Veel gestelde vragen over je scooterverzekering en slot aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: D. de Leeuw

Beantwoord door: Bart Houtman op 15/10/2022

Gebruik je niet een ART 3 goedgekeurd slot om je scooter mee vast te zetten? Dan keert de verzekeraar niet uit wanneer je scooter of bromfiets is gestolen. Let er dus op dat je het juiste slot koopt en deze altijd gebruikt! Wil je weten welke verzekeraars een ART 3 slot vereisen? Maak dan gebruik van onze scooterverzekering vergelijker.

Vraag van: A. Amri

Beantwoord door: Bart Houtman op 17/10/2022

Een ART 3 goedgekeurd slot is niet door verzekeraars verplicht wanneer je alleen een WA dekking hebt. Toch is het beter om altijd een ART 3 goedgekeurd slot te gebruiken. Zo maak je het dieven moeilijker. Een ART 3 goedgekeurd slot is namelijk lastiger open te breken dan een normaal kettingslot.

Vraag van: O. van de Boom

Beantwoord door: Bart Houtman op 19/10/2022

Dit ligt per verzekeraar anders. De meeste verzekeraars vragen je sleutels pas op nadat je scooter of brommer is gestolen. Ze controleren dan of de sleutels horen bij een ART 3 goedgekeurd slot. Sommige verzekeraars willen wel bij het afsluiten van de verzekering je slot- en sleutelnummer weten. Heb je hulp nodig bij het uitzoeken of je wel of geen slot- en sleutelnummer moet doorgeven? Neem dan contact met ons op via chat, telefoon of WhatsApp op 035-6857888