Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekering voor scooter

Heb je net een nieuwe scooter en ben je op zoek naar een verzekering voor scooterproblemen? dan kun je op Vergelijkdirect.com verschillende scooterverzekeringen vergelijken. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Je bent verplicht om een verzekering voor scooter af te sluiten.

Verschillende verzekeringen

Bij de meeste verzekeraars kun je tussen drie verschillende verzekeringen kiezen. Deze verzekeringen zijn:

  • WA verzekering
  • WA+ verzekering
  • Allrisk verzekekering

WA verzekering

Dit is een basisverzekering. Hiermee ben je enkel verzekerd tegen de schade die je bij andere mensen veroorzaakt. Het is verplicht om op zijn minst deze WA scooterverzekering af te sluiten. Je bent hiertoe verplicht om jou als burger te beschermen. Met een scooter kun je namelijk veel schade veroorzaken. Om jouw portemonnee te beschermen, ben je verplicht om jezelf hiertegen te verzekeren.

WA+ verzekering

Deze scooterverzekering is een uitgebreidere versie van een WA verzekering. Met deze scooterverzekering ben je naast de schade die je bij een ander veroorzaakt ook gedekt tegen schade aan je eigen scooter door storm, hagel en brand. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen (schade door) diefstal, maar wel alleen als je scooter op slot stond met, op zijn minst, een categorie 3 ART goedgekeurd veiligheidsslot. Het kan per verzekeraar verschillen welke categorie ART slot je nodig hebt. Dit moet je dus goed controleren bij je verzekeraar.

Allrisk verzekering

Met een allrisk verzekering heb je alle voordelen van een WA+ verzekering. Daarnaast ben je ook verzekerd tegen schade aan je eigen scooter. Met deze allrisk verzekering hoef je dus niet bang te zijn voor hoge kosten bij een aanrijding of een valpartij.

Extra dekkingen

Wil je helemaal geen risico lopen? dan kun je ook nog extra dekkingen afsluiten naast je gekozen verzekering. Door één of meerdere extra dekkingen af te sluiten, gaat je maandelijkse premie natuurlijk wel omhoog. De extra dekkingen die je kunt afsluiten zijn:

¢ Ongevallenverzekering
¢ Rechtsbijstand

Ongevallenverzekering

Met deze extra dekking ben je verzekerd tegen ernstige ongevallen waarbij je komt te overlijden of waarbij je blijvend invalide raakt. Kom je te overlijden? dan krijgen je nabestaanden het geld uitgekeerd.

Rechtsbijstand

Wil je na een ongeluk de schade verhalen op de andere partij? dan wordt je met deze extra dekking juridisch bijgestaan. Je kunt zowel letsel- als materiële schade verhalen op de andere partij.

Verzekering voor scooter vergelijken

Een scooterverzekering is dus verplicht. Je kunt op Vergelijkdirect.com de verzekeringen van tien verzekeraars vergelijken. Wil je dus direct een verzekering voor scooter vergelijken? – ga dan naar Vergelijkdirect.com!

Lees hier meer over de scooterverzekering