Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Op zoek naar een voordelige scooterverzekering?

Die vind je bij Vergelijkdirect!

Vergelijk nu scooterverzekeringen

 • Kies zelf je dekking
 • Direct verzekerd de weg op!
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Voordelige scooterverzekering

Ben je op zoek naar een voordelige scooterverzekering, maar weet je niet zo goed waar je moet zoeken? Dan ben je bij Vergelijkdirect.com aan het juiste adres. Wij vergelijken verschillende scooterverzekeringen met elkaar. Hier vind je gegarandeerd de voordeligste scooterverzekering!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen scooterverzekering

Net als voor een auto of een motor, kan je ook voor een scooterverzekering kiezen uit een WA, WA + of allrisk verzekering. Wil je de voordeligste? Dan is WA genoeg voor jou. Wil je toch wel wat beter verzekerd zijn? Kijk dan eens naar WA+ of allrisk!

Bekijk meer

Extra dekkingen

Naast de standaard dekkingen, zijn er voor een scooter ook aanvullende dekkingen. Dit kan per verzekeraar een beetje verschillen. Vaak kan je wel kiezen uit een aanvullende dekking voor pechhulp, rechtsbijstand of ongevallenverzekering.

Bekijk meer

Voordelige scooterverzekering

Wil je de voordeligste, maar ook de beste scooterverzekering voor jouw scooter en jouw situatie? Dan raden we je aan om scooterverzekeringen te vergelijken. Dat kan bij ons! Je kan jouw wensen en eisen snel en makkelijk invullen in onze vergelijker.

Bekijk meer

Dekkingen voordelige scooterverzekering

WA verzekering

In je zoektocht naar een voordelige scooterverzekering kom je snel uit bij een WA scooterverzekering. Dit is de goedkoopste verzekering bij elke verzekeraar. Je bent ook verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd tegen schade die je een ander toebrengt. Het minimale dus. Rijd je iemands scooter kapot? Dan hoef je met een WA verzekering gelukkig niet zelf voor de schade op te draaien.

WA beperkt casco verzekering

Ben je op zoek naar een verzekering waarbij je tegen meer bent gedekt? Dan zal je uitkomen bij een WA beperkt casco- of een allrisk verzekering. Met een WA beperkt casco verzekering ben je ook gedekt tegen schade door weersomstandigheden, brand en diefstal.

Allrisk verzekering

Dit is de verzekering waarmee je tegen de meeste ongevallen bent gedekt. Met een allrisk verzekering ben je namelijk ook, in tegenstelling tot de WA- en WA beperkt casco verzekering, gedekt tegen schade aan je eigen scooter door een aanrijding of slippen. Er wordt geen vergoeding uitgekeerd als er sprake is van opzet of gebruik van verboden middelen zoals drank en drugs.

Wil je de beste verzekering? Dan moet je dus de allrisk verzekering afsluiten. Deze maandelijkse premie ligt hierbij natuurlijk wel hoger dan bij de andere verzekeringsvormen. De voordeligste verzekering is dus een WA verzekering. Maar deze verzekering dekt lang niet alles.

Extra dekkingen voordelige scooterverzekering

Er zijn ook extra dekkingen die niet in een pakket zitten. Wil je hier toch tegen gedekt zijn? Dan moet je deze apart afsluiten. Verschillende extra dekkingen zijn:

 • Pechhulp
 • Rechtsbijstand
 • Ongevallenverzekering

Pechhulp

Ben je onderweg naar je vrienden of naar je werk, dan kan het zomaar voorkomen dat je plots met pech langs de weg staat. Dan is het vervelend als je nog een heel eind moet lopen. Met de pechhulpdekking hoef je niet ver te lopen met een kapotte scooter aan de hand. Je hoeft enkel maar je verzekeraar te bellen en zij sturen iemand langs om jou en je scooter op te halen.

Rechtsbijstand

Ben je aangereden op een kruispunt terwijl jij voorrang had? Dan wil je natuurlijk niet zelf voor de kosten opdraaien. Met de rechtsbijstanddekking krijg je juridische hulp van je verzekeraar. Met deze juridische hulp kun je jouw eigen schade op de veroorzaker verhalen.

Ongevallenverzekering

Ben je bang dat je zelf voor de kosten moet opdraaien als je ernstig invalide raakt na een ongeluk? Dan moet je de ongevallenverzekering afsluiten. Raak je dan ernstig invalide? Dan krijg je een som geld uitgekeerd door je verzekeraar. Bij overlijden wordt het bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden.

Voordelige scooterverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar een voordelige scooterverzekering? Dan ga je deze zeker vinden door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dat kan bij ons! Vul jouw wensen en eisen in in onze vergelijker. Dit kan snel en makkelijk. Bespaar veel geld door de juiste verzekering voor jouw scooter te kiezen! Heb je vragen of kom je er niet uit? Neem gerust eens contact met ons op.

Veel gestelde vragen over een voordelige scooterverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Anton

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/11/2021

Bij ons vergelijk je alle scooterverzekeringen met elkaar en krijg je op basis van jouw aangegeven wensen en behoeften een goede en voordelige scooterverzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Lieve

Beantwoord door: Vincent Schokker op 15/11/2021

Als je gaat overstappen van scooterverzekering is het opzeggen van je huidige scooterverzekering de eerste stap. Dit kun je op twee manieren doen: schriftelijk of telefonisch. Vaak is het beter om dit schriftelijk te doen. Dit kan sneller verwerkt worden. Nadat je jouw huidige scooterverzekering hebt opgezegd, kun je jouw nieuwe scooterverzekering gaan afsluiten. Als je deze nog niet hebt gevonden, dan moet je daar naar op zoek gaan. Dit kun je het beste doen door scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijken kan bij ons! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Jessy

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/11/2021

Wat de voordeligste scooterverzekering is, hangt af van de dekking die je kiest. Ga je voor WA zonder aanvullende dekkingen? Of kies je toch voor allrisk met aanvullende dekkingen? Het maakt een heel verschil. Iedereen kiest wat het best bij diegene past. Door te vergelijken kom je erachter welke verzekering precies dekt wat jij nodig hebt en welke verzekeraar dan het voordeligst voor jou is. Vul jouw wensen in in onze vergelijker! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 scooterverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • scooterverzekering op maat

Zelf je scooterverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je scooterverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude scooterverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude scooterverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • scooterverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen scooterrijbewijs maar heb je wel een scooter? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je scooterverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.