Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Wat kost een scooterverzekering?

Kom erachter wat een scooterverzekering kost voor jou!

 • Hulp bij scooter verzekeren!
 • vindt de verzekering waar je je goed bij voelt!
 • Je kunt direct verzekerd de weg op!
 • Kies zelf je dekking (WA, WA beperkt Casco of Allrisk

Wat kost een scooterverzekering?

Er zijn vaak veel vragen rondom een scooterverzekering. Wat kost een scooterverzekering ongeveer of wat kost een scooterverzekering gemiddeld? Het is lastig om daar antwoord op te geven, omdat iedereen zijn situatie anders is. Wil je weten wat een scooterverzekering kost? Je kan er hier meer over lezen! Geen zin in al die voor jou overbodige informatie? Stel dan direct een vergelijking op zodat je kan zien wat een scooterverzekering kost voor jou!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA scooterverzekering

De WA scooterverzekering is de voordeligste scooterverzekering die er is. Deze is bovendien verplicht voor scooterbezitters. Met deze verzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Deze verzekering dekt dus niet schade aan je eigen scooter, hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allrisk scooterverzekering afsluiten. De WA-verzekering is de perfecte verzekering als je op zoek bent naar een voordelige scooterverzekering.

Scooterverzekering vergelijken

WA+ scooterverzekering

Dit is ook een relatief goedkope scooterverzekering als je het vergelijkt met een allrisk scooterverzekering. De WA beperkt casco scooterverzekering dekt naast schade aan derden ook veelvoorkomende schades door bijvoorbeeld storm en brand. Als je door een ongeval schade krijgt aan je scooter, dan wordt dit in de meeste gevallen niet gedekt. De WA beperkt casco scooterverzekering is niet verplicht en is iets duurder dan de verplichte WA verzekering. Je kunt een WA beperkt casco scooterverzekering vergelijken op Vergelijkdirect.com!

Bekijk aanvullende dekkingen

Allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er is. Met deze scooterverzekering ben je verzekerd voor schade die jij aan anderen toebrengt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen scooter. Wil je dus geen risico lopen, sluit dan de allrisk scooterverzekering af. Let wel op, de allrisk scooterverzekering keert geen schadevergoeding uit als er sprake is van opzet of verboden middelen. Net als bij een WA-verzekering en een WA beperkt casco verzekering kun je ook een allrisk scooterverzekering vergelijken. Een scooterverzekering vergelijken zal je helpen met het kiezen van een verzekering.

Bekijk aanvullende dekkingen

Er zijn vaak veel vragen rondom een scooterverzekering. Wat kost een scooterverzekering ongeveer of wat kost een scooterverzekering gemiddeld? Het is lastig om daar antwoord op te geven, omdat iedereen zijn situatie anders is. Wil je weten wat een scooterverzekering kost? Je kan er hier meer over lezen! Geen zin in al die voor jou overbodige informatie? Stel dan direct een vergelijking op zodat je kan zien wat een scooterverzekering kost voor jou!

Basisdekking

Wat kost een scooterverzekering? De eerste kosten die je hebt zijn de kosten voor een basisdekking. Er zijn drie verschillende opties voor een basis dekking. Je kan kiezen uit een WA, WA+ of een Allrisk dekking.

WA
Een WA dekking is de goedkoopste dekking. Met deze dekking ben je alleen verzekert voor schade die jij aan anderen toebrengt.

WA+
Een iets duurdere dekking is de WA+ dekking. Met deze dekking ben je behalve voor schade aan anderen ook gedekt voor veel voorkomende schades zoals diefstal, brand- en stormschade.

Allrisk
Wat kost een allrisk scooterverzekering? Dit is de meest uitgebreide basis dekking, dus deze kost ook het meeste. Met deze dekking ben je gedekt voor schade die je aan anderen brengt, en schade aan je eigen scooter.

Aanvullende dekkingen

Er zijn ook een aantal aanvullende dekkingen waar je uit kan kiezen. Zo kan je kiezen uit:

Schade verzekering opzittenden & ongevallen verzekering opzittenden
Ten eerste heb je de schadeverzekering- en ongevallenverzekering opzittenden. Met deze dekkingen verzeker je jezelf en je bijrijder.

Rechtsbijstand
Je kan ook kiezen voor rechtsbijstand. Met deze dekking krijg je onder andere juridische hulp bij schadegevallen waar niet duidelijk is wie de schade moet vergoeden.

Pechhulp
Hulp als je met pech langs de weg staat. Zowel overdag als in de nacht!

Aanschafwaarde regeling
Ook is het mogelijk om jouw motor extra te verzekeren door middel van de aanschafwaarderegeling. Zo krijg je tot 3 jaar na afsluiten van de verzekering de aanschafwaarde vergoed.

Accessoires meeverzekeren
Daarnaast is het mogelijk om je accessoires zoals een helm en kleding te verzekeren.

Vervangend vervoer
Tot slot is er ook nog een dekking voor vervangend vervoer als je motor bij de garage staat voor bijvoorbeeld reparatie.

Wat kost een scooterverzekering, de overige factoren

Andere factoren die een rol spelen bij de kosten van een scooterverzekering zijn:

 • Het aantal schadevrije jaren
 • De leeftijd van de verzekerde persoon
 • De postcode waar de verzekerde ingeschreven staat

Wat kost een scooterverzekering per maand?

Wat een scooterverzekering per maand kost is moeilijk te zeggen, maar je kan jouw scooter al vanaf €4,17 verzekeren! Dus wacht niet langer en stel direct een vergelijking op! Kom je er niet uit? Dan kun je contact met ons opnemen via mail, chat, WhatsApp of telefonisch (035-6857888).

Veel gestelde vragen over scooterverzekeringen aan Vincent en Bart van Vergelijkdirect.com

Vraag van: H. van Beek

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

De kosten van een MP3 verzekering zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Ten eerste de dekking. Neem je een WA, WA+ of een Allrisk verzekering? Een WA dekking is de goedkoopste, daarna heb je de WA+ dekking. De duurste dekking is de allrisk dekking. Met deze dekking ben je sterkst verzekert. Naast deze basisdekkingen kan je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen. Dat zijn: schade verzekering opzittenden, ongevallen verzekering opzittenden, rechtsbijstand en winterstop. Daarnaast kan je bij sommige verzekeraars ook je accessoires zoals een helm meeverzekeren. Naast al deze factoren zijn ook je leeftijd, postcode en het aantal schade vrije jaren van belang. Deze factoren kunnen het risico op een ongeval/diefstal beïnvloeden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: T. De roode

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Bij vergelijkdirect.com vergelijken we verschillende verzekeraars. De verzekeraars worden vergeleken op persoonlijke gegevens, premies en dekkingen. Op deze manier wordt de verzekering voorgesteld die het beste past bij jou wensen. De verzekeraars die wij vergelijken staan in de pagina hierboven vermeld. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: J. Hoeve

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/05/2019

Een MP3 is natuurlijk een beetje een apart voertuig. Officieel is het een motor. Maar als je een autorijbewijs-B hebt gehaald voor 19 januari 2013 dan heb je geen motorrijbewijs nodig. Als je na 19 januari 2013 je rijbewijs B gehaald heb moet je wel een motorrijbewijs A halen om op een MP3 te mogen rijden. Wil je precies weten welke waarde je bij diefstal vergoed krijgt? Neem dan contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 scooterverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Scooter op maat verzekeren

Zelf je scooterverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je scooterverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude scooterverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude scooterverzekering graag voor je op! Ook kunnen we je scooter verzekeren bij een andere verzekeraar! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Scooterverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen rijbewijs maar heb je wel een scooter? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je scooterverzekering! Je moet natuurlijk wel 18 jaar of ouder zijn.
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.