Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Verzekering afgewezen?

Wij helpen je aan een verzekering!

Ja, ik ben geweigerd wegens:

 • Het niet op tijd betalen van mijn premie
 • Het feit dat ik onder bewind sta
 • het claimen van maximaal 2 schades in de afgelopen 5 jaar
Ja, help mij

Verzekering afgewezen

Het is erg balen wanneer een verzekeraar jouw aanvraag van een verzekering afwijst. Iedere verzekeraar heeft eigen voorwaarden om iemand te accepteren. Als de ene verzekeraar je afwijst, wil dit niet zeggen dat een andere verzekeraar dit ook doet. Dus niet getreurd, in sommige situaties is er een oplossing. We leggen je graag uit welke redenen er voor afwijzing kunnen zijn en wat de mogelijkheden zijn om je toch te verzekeren. Let op! Wanneer drugs- of alcoholgebruik de reden is van afwijzing of royement kunnen ook wij je niet aan een verzekering helpen.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Waarom afgewezen?

Je aanvraag voor een verzekering kan worden afgewezen en dit is natuurlijk erg vervelend. Dit doen verzekeraars wanneer ze het risico te hoog inschatten. Het risico is voor hen groot wanneer je in het verleden de premie te laat betaald heb (ook al was dit bij een andere verzekeraar), als je te veel schade claimt, bij een strafblad, etc. Grote verzekeraars stellen vaak minder voorwaarden aan het afsluiten van een verzekering. Hierdoor kan het voorkomen dat je je bij kleine verzekeraars niet kunt verzekeren, maar bij de grote namen wel.

Bekijk meer

Waarom geroyeerd?

Het royeren oftewel stoppen van de verzekering kan door jouzelf gedaan worden of door de verzekeraar. De verzekeraar zal dit doen in een aantal gevallen: in geval van fraude, teveel claims of wanneer premie niet betaald wordt. Toch heb je een verzekering vaak nodig. Neem gerust eens contact met ons op. In veel gevallen kunnen wij je helpen met het afsluiten van een verzekering.

Bekijk meer

Toch verzekeren

Wanneer je verzekering is afgewezen, kan dit verschillende oorzaken hebben. In veel gevallen kunnen wij je toch aan een verzekering helpen. Neem gerust eens contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden!

Bekijk meer

Verzekering geweigerd, en nu?

Bij een afgewezen verzekering heb je misschien de vraag ‘wat nu?’. Dit kan verschillende redenen hebben. Toch wil dit niet altijd zeggen dat je je niet kunt verzekeren. Iedere verzekeraar heeft eigen acceptatierichtlijnen. Op basis hiervan wordt besloten om iemand wel of niet te verzekeren. Bij een afwijzing kunnen wij je in sommige gevallen wel helpen! Wij werken samen met veel verzekeraars. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om je in sommige gevallen toch te verzekeren. Ook wanneer je een klein schadeverleden hebt, of wanneer premie te laat betaald is. We helpen je graag bij het afsluiten van een verzekering.

Waarom afgewezen?

Wanneer je verzekeringsaanvraag afgewezen wordt, heeft dit natuurlijk een reden. De verzekeraar kijkt bij de aanvraag naar het risico, je claim- en betaalgedrag en je justitieel verleden. Hoe hoger de kans op schade, premie die niet betaald wordt of risicozoekend gedrag, des te hoger de kans op afwijzing door verzekeraars. Bij alcohol- of drugsgebruik, een strafblad of meer dan 2 schades kunnen we je helaas niet verzekeren. Heb je in de laatste 5 jaar 2 of minder schades geclaimd, heb je één keer je premie niet betaald? Dan kunnen wij je in sommige situaties toch verzekeren. Klik bovenaan de pagina op “Ja, help mij” en vul je gegevens in.

Waarom autoverzekering afgewezen?

Een autoverzekering afwijzen gebeurt om verschillende redenen maar is hetzelfde voor andere schadeverzekeringen:

Te veel claims

Wanneer je te veel schade hebt geclaimd kan een verzekeraar je een verzekering weigeren. In het systeem van Stichting CIS wordt alle relevante informatie opgeslagen van schadeclaims. Een verzekeraar raadpleegt dit systeem bij elke nieuwe verzekeringsaanvraag. Heb je te veel schades, dan kan een verzekeraar je aanvraag dus weigeren. Klopt je schadeverleden niet? Dien dan een verzoek tot inzage in.

Premie onbetaald

Eén van de meest voorkomende reden voor afwijzing is (één) onbetaalde premie. Als je niet voldoet aan de betaalverplichting, schorst de verzekeraar tijdelijk je verzekering. Als dit te vaak het geval is, stopt de verzekeraar je verzekering. Dit wordt genoteerd. Alle verzekeraars kunnen dit zien. Dit zorgt ervoor dat veel verzekeraars je aanvraag zullen afwijzen. Heb je een keer je premie niet betaald of heb je een bewindvoerder? Klik bovenaan de pagina op “Ja, help mij” en vul je gegevens in. We kijken dan vrijblijvend naar mogelijkheden om je te verzekeren.

Rijontzegging

Bega je vaak serieuze verkeersovertredingen? Dan kan dit een rijontzegging tot gevolg hebben. Dit blijft je lang achtervolgen. Hierdoor kan je aanvraag tot wel acht jaar afgewezen worden. Heb je in de laatste 8 jaar een rijontzegging vanwege alcohol- of drugsgebruik? Dan kunnen wij je niet verzekeren.

Strafblad

Heb je een strafblad? Ook dit kan een reden zijn om een verzekering af te wijzen. Ook als dit niks met je rijgedrag te maken heeft. Volgens verzekeraars zegt een strafblad iets over jou en het risico dat je met je meebrengt. Dit noemen ze risicozoekend gedrag. Ben je in de laatste acht jaar in aanraking geweest met politie of justitie? Dan kunnen wij je niet verzekeren.

Te hoog risico

Jonge bestuurders vallen in de risicogroep. Doordat ze pas kort hun rijbewijs hebben en over weinig rijervaring beschikken, rijden ze gemiddeld vaker schade. Wanneer jonge bestuurders een verzekering willen afsluiten voor een sportieve auto, wordt het risico nog hoger ingeschat. Let daarom altijd goed op of je een auto kunt verzekeren voordat je deze koopt. Heb je hier hulp bij nodig? Klik bovenaan de pagina op “Ja, help mij” en vul je gegevens in. We kijken dan vrijblijvend naar mogelijkheden om je te verzekeren.

Onverzekerd

Een autoverzekering is verplicht. Rijd je er een tijd niet mee? Ook dan ben je verplicht om de auto te verzekeren. Wanneer je dit lange tijd niet doet, wijzen verzekeraars je aanvraag van een autoverzekering af. Ook krijg je een boete van het RDW. Zorg er dus altijd voor dat je je auto hebt verzekerd. Ga je er langere tijd niet mee rijden? Dan kan je het voertuig ook schorsen bij het RDW. Dit heeft wel nadelen voor het opbouwen van schadevrije jaren.

Geroyeerd bij verzekering

Wanneer je verzekering geroyeerd wordt, wil dit zeggen dat de verzekering stopgezet is. Dit kan door jouzelf gedaan worden, maar ook door de verzekeraar. In het laatste geval word je uit de verzekering gezet. Een verzekeraar mag je alleen onder bepaalde voorwaarden royeren:

 • Wanneer je fraude hebt gepleegd;
 • Als je bovengemiddeld schade claimt;
 • Als je de premie niet op tijd betaalt.

Onbetaalde premie

Als je de premie voor de autoverzekering niet betaalt, krijg je een herinnering. Na dertig dagen niet betaald te hebben, schorst de verzekeraar de verzekering. Na vijftig dagen stopt de verzekeraar de verzekering. Je hebt dan geen verzekering meer.

We helpen je graag!

Geweigerd bij verzekering? Is een schadeverleden of onbetaalde premie de reden voor afwijzing? Niet getreurd. We kunnen je helpen! Klik bovenaan deze pagina op “Ja, help mij“. We zijn gespecialiseerd in het vinden van passende verzekeringen. Zo helpen we jou ook graag. En onthoud, rijd nooit voordat je verzekering geaccepteerd is. Dit is strafbaar en kan je een flinke boete bezorgen.

Veelgestelde vragen over de afgewezen verzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Arthur

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/03/2022

Het weigeren van een verzekering kan verschillende redenen hebben. Toch wil dit niet zeggen dat je je niet kunt verzekeren. Iedere verzekeraar heeft eigen voorwaarden. Op basis hiervan wordt besloten om iemand wel of niet te verzekeren. Bij een afwijzing kunnen wij je helpen! Wij werken samen met veel verzekeraars. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om je toch te verzekeren. Ook wanneer je een klein schadeverleden hebt. Of wanneer premie te laat betaald is. We helpen je graag bij het afsluiten van een verzekering. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Barry

Beantwoord door: Vincent Schokker op 04/03/2022

Wanneer je een verzekering aanvraagt, kijkt de verzekeraar naar het risico. Hoe hoger het risico is dat je schade claimt, hoe hoger de premie. Is de kans op schade echt hoog? Dan wijst de verzekering je aanvraag af. Reden voor een hoog risico zijn bijvoorbeeld het veel claimen van schade, te laat betalen van premies, lange tijd onverzekerd zijn of het hebben van een strafblad. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Danique

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/03/2022

Als je een lange tijd in het buitenland verblijft en je auto is niet verzekerd, wijst een verzekeraar hierdoor je aanvraag af. Een autoverzekering is verplicht. Rijd je er een tijd niet mee? Ook dan ben je verplicht om de auto te verzekeren. Wanneer je dit lange tijd niet doet, wijzen verzekeraars je aanvraag van een autoverzekering af. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Lilian

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/02/2022

Wanneer je verzekering geroyeerd wordt, wil dit zeggen dat de verzekering stopgezet is. Dit kan door jouzelf gedaan worden, maar ook door de verzekeraar. In het laatste geval word je uit de verzekering gezet. Een verzekeraar mag je alleen onder bepaalde voorwaarden royeren: bij fraude, onbetaalde premie of teveel claims. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.