Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

OHRA woonverzekering

Ontdek of deze verzekering bij je past

Vergelijk nu woonverzekeringen

 • Vergelijk OHRA met 9 andere woonverzekeringen!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!
 • Hulp nodig? Chat, bel of WhatsApp ons op 035-6857888!
Start vergelijken

OHRA woonverzekering

Als je een woning gekocht hebt, is dat je meest kostbare bezit. Je wil dit dan zo goed mogelijk beschermen tegen schades die ontstaan door brand, inbraak of water. Deze schades kunnen namelijk flink in de kosten lopen. Met een goede verzekering verzeker jij jouw huis en alles dat hieraan vastzit tegen deze soorten schade. Dat doe je bijvoorbeeld met een OHRA woonverzekering, ook wel de OHRA opstalverzekering genoemd. We vertellen je graag meer over de voordelen en de dekkingen van OHRA.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen OHRA

Voor de OHRA woonverzekering kun je kiezen voor een basisdekking of allriskdekking. Met de basisdekking ben je verzekerd voor schade aan je woning en alles om en aan je huis na brand, lekkage of storm. Met allrisk met je ook voor deze zaken verzekerd, maar ook nog voor schade na een ongelukje van jezelf of iemand uit je gezin. Glasschade is bij allrisk standaard verzekerd. De basisdekking kun je aanvullen met een glasdekking.

Bekijk meer

Extra van OHRA

OHRA dekt niet alleen de schade aan je woning, maar vergoedt vaak ook extra kosten. Bijvoorbeeld als je tijdelijk niet in je huis kan wonen omdat het zo beschadigd is. Dan vergoedt OHRA de hotelkosten. Moet je tuin hersteld worden na schade? Ook dat vergoedt OHRA. Net als beschadigde zonnepanelen of zonwerend materiaal dat tussen je gerepareerde ruiten geplaatst moet worden. OHRA staat dus niet alleen voor je klaar bij schade aan je huis.

Bekijk meer

Woonverzekeringen vergelijken

Is de OHRA woonverzekering de beste verzekering voor jouw woonhuis? Daar kom je maar op een manier achter, namelijk door te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Vul wat gegevens van jezelf en je woning in en zie direct de goedkoopste en beste woonverzekering voor jouw woning. Zo betaal je nooit meer teveel!

Bekijk meer

Woonverzekering OHRA: wonen zonder gedoe

Kies je voor de OHRA woonverzekering? Dan pak je een aantal voordelen mee. Zo biedt OHRA de garantie tegen onderverzekering. Dit houdt in dat je bij schade het werkelijke bedrag aan schade vergoedt krijgt. Verder neemt OHRA de kosten op zich als je huis zo beschadigd is, dat je tijdelijk een andere woonruimte moet betalen. Daarnaast kun je zelf jou eigen risico kiezen. Hiermee kun je jouw premie verlagen.

Basisdekkingen OHRA woonverzekering

Schade door brand, water of storm? Met de opstalverzekering van OHRA is deze schade aan je woning gedekt. Dat geldt ook voor alles om en aan je huis. Denk aan je tuin of garage, een schutting of bijgebouw. Maar ook zonnepanelen of een tuinhuis. Je kunt kiezen uit de dekkingen basis of allrisk. Je kunt ook kiezen voor een aanvullende glasdekking. We vertellen je graag meer over deze dekkingen.

Basis

Deze basisdekking is de meest gekozen dekking. Hiermee is je woning goed verzekerd. Schades door brand of storm zijn gedekt. Maar ook door lekkage of een boom die omvalt en schade veroorzaakt. Deze basisdekking kun je uitbreiden met de glasdekking.

Allrisk

Alles dat is in de basisdekking valt, is ook verzekerd bij allrisk. Maar allrisk biedt meer. Je bent namelijk ook verzekerd voor schade die jij of gezinsleden per ongeluk veroorzaken. Bijvoorbeeld als een pan op de vloer valt. Of als een muur ongevraagd geverfd wordt door een van je kinderen. Deze ongelukjes vallen dus in deze dekking. Daarnaast zijn plotselinge gebeurtenissen van buitenaf verzekerd. Bijvoorbeeld een gebroken raam. Glasschade is met allrisk dus als standaard verzekerd. Je hoeft hiervoor geen glasdekking af te sluiten.

Glasdekking

Als je een basisdekking gekozen hebt voor de OHRA woonverzekering kun je deze dekking toevoegen aan je verzekering. Hiermee zijn alle ramen, glazen deuren of koepels verzekerd. Ook dakramen of balkonafscheidingen vallen in de dekking. Heb jij geen glazen ruiten, maar ruiten van kunststof? Dan maakt OHRA daar geen probleem van. Als het maar daglicht doorlaat. Bij een kapotte ruit word je binnen 24 uur geholpen. Uniglas verzorgt de reparaties. Met jou wordt overlegd wanneer dat het beste uitkomt. Je ruit wordt op dat moment zo goed en snel mogelijk vervangen.

Het fijne is dat je bij deze dekking geen eigen risico hoeft te betalen. Heb je dus ruitschade? Dan hoef je zelf niets te betalen.

Extra’s van OHRA

Niet alleen de schade aan je woning neemt OHRA voor haar rekening. Extra kosten vergoedt deze verzekeraar vaak ook. Denk aan de kosten om schade te voorkomen of op te ruimen. Maar ook hotelkosten als je tijdelijk niet in je huis kan wonen. Herstelkosten voor je tuin of het laten vervangen van sloten, neemt OHRA ook vaak op zich. Net als schade aan zonnepanelen.

Bij glasschade vergoedt OHRA niet alleen de nieuwe ruiten, maar ook het zonwerend materiaal dat opnieuw tussen dubbelwandig glas geplaatst moet worden. Denk ook aan het laten plaatsen van de ruiten. En kan jouw ruit niet direct hersteld worden en regent het bijvoorbeeld? Dan neemt OHRA een tijdelijke ruit ook voor haar rekening.

Eigen risico OHRA woonverzekering

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als zich schade voordoet. Bij de OHRA woonverzekering mag je dit bedrag zelf kiezen. Je kunt kiezen uit €0,-, €250,-, €500,- of €1.000,-. In geval van schade betaal je zelf maximaal het eigen risico dat je gekozen hebt. Wil je dus weinig risico lopen? Kies dan voor een laag of voor geen eigen risico. Maar heb je wel de mogelijkheid om de schade (deels) zelf te betalen? Dan kun je nadenken over een hoger eigen risico. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt.

Uitzondering: extreem weer

Niet in alle gevallen betaal je maximaal jouw eigen risico. Bij schade door extreem weer houdt OHRA een andere regel aan. Nadat storm, een stortbui of indirecte neerslag schade heeft toegebracht, betaal je altijd minimaal €250,- zelf. Dit bedrag geldt per gebeurtenis en ook als je een eigen risico van €0,- had gekozen.

Heb je een eigen risico van €500,- of €1.000,- euro gekozen? Dan betaal je bij schade door extreem weer ook maximaal dat gekozen bedrag. Je betaalt dus altijd je eigen gekozen eigen risico bij schade door extreem weer. Alleen als je €0,- gekozen had, betaal je in deze situatie €250,-.

OHRA woonverzekering vergelijken

De opstalverzekering of woonverzekering van OHRA is niet de enige optie om je woning te verzekeren. Er zijn meer verzekeraars waarbij je jouw woning kunt verzekeren. Om je een handje te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we een trucje voor je. Namelijk onze vergelijker. Hierin vul je jouw wensen en eisen in, samen met wat gegevens over je huis. Op basis van premies en dekkingen komt de beste optie voor jou naar voren. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste woonverzekering voor jou. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de OHRA woonverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jaap

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

Het is niet wettelijk verplicht om een opstal- of woonverzekering af te sluiten. De bank kan als hypotheekverstrekker wel eisen dat je een woonverzekering afsluit. Je huis geldt namelijk als onderpand van de hypotheek en als je huis flink beschadigd raakt, is de woning voor de bank niet veel meer waard. Maar ook als niemand eist dat je een woonverzekering afsluit, is het aan te raden om wel een woonverzekering af te sluiten. Schade door brand, storm, lekkage of neerslag kan namelijk erg duur uitpakken. Met een verzekering hoef je zelf nauwelijks voor deze kosten op te draaien. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze woonverzekering vergelijker.

Vraag van: Jasper

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2023

Ja, zeker! Met de woonverzekering van OHRA zijn je zonnepanelen standaard verzekerd tegen schade door storm, water, een omgevallen boom of brand. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Michelle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 11/06/2023

Kies je voor de OHRA woonverzekering? Dan pak je een aantal voordelen mee. Zo biedt OHRA de garantie tegen onderverzekering. Dit houdt in dat je bij schade het werkelijke bedrag aan schade vergoedt krijgt. Verder neemt OHRA de kosten op zich als je huis zo beschadigd is, dat je tijdelijk een andere woonruimte moet betalen. Daarnaast kun je zelf jou eigen risico kiezen. Hiermee kun je jouw premie verlagen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Yentle

Beantwoord door: Vincent Schokker op 10/06/2023

Bij de OHRA woonverzekering mag je dit bedrag zelf kiezen. Je kunt kiezen uit €0,-, €250,-, €500,- of €1.000,-. In geval van schade betaal je zelf maximaal het eigen risico dat je gekozen hebt. Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt. Maar er geldt een uitzondering. Bij schade door extreem weer betaal je altijd minimaal €250,- zelf. Dit bedrag geldt per gebeurtenis en ook als je een eigen risico van €0,- had gekozen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Tino

Beantwoord door: Vincent Schokker op 12/06/2023

Bij de OHRA woonverzekering kun je kiezen tussen de basisdekkingen 'basis' en 'allrisk'. Met allrisk is glasschade standaard meeverzekerd. Bij de basisdekking is het mogelijk om een aanvullende glasdekking af te sluiten. Hiermee zijn alle ramen, glazen deuren of koepels verzekerd. Ook dakramen of balkonafscheidingen vallen in de dekking. Heb jij geen glazen ruiten, maar ruiten van kunststof? Dan maakt OHRA daar geen probleem van. Als het maar daglicht doorlaat. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Combineer meerdere verzekeringen op 1 polis!
 • Extra korting bij elke extra verzekering!

Zelf je woonverzekering samenstellen!

Ontdek direct welke woonverzekering het beste bij jou past.

Start vergelijken

In 2022 hebben we meer dan 100.000 mensen aan de juiste verzekering geholpen.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Huidige woonverzekering opzeggen?
  Wij kijken graag met jou naar een nieuwe woonverzekering! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Woonverzekering nodig?
  Ben je op zoek naar de juiste woonverzekering? We helpen je graag met het afsluiten van jouw verzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.