Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Aanvullende zorgverzekering

Een aanvullende zorgverzekering is een verzekering die je bovenop je basisverzekering kunt afsluiten. Een basisverzekering vergoedt namelijk lang niet alles en het kan zijn dat je meer soorten zorg nodig hebt. Zeker als je vaak hoge medische kosten hebt of verwacht, is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je extra te laten verzekeren voor tandartszorg, zorg in het buitenland of orthodontie.

Aanvullende zorgverzekering afsluiten of niet?

Allereerst is het belangrijk om je af te vragen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Als je gezond bent en bijna tot geen zorg nodig hebt en dat naar alle waarschijnlijkheid ook zelden krijgt, dan heb je geen aanvullende zorgverzekering nodig. In dat geval kun je beter een basisverzekering afsluiten, hierin wordt namelijk alle noodzakelijke zorg vergoed. Je hebt bij alle verzekeraars de vrijheid om je verzekering aan te vullen zoals jij dat wilt. Als je een sporter bent kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om fysiotherapie te verzekeren, omdat de kans op blessures groter is dan bij niet sporters. Of bijvoorbeeld orthodontie, voor je kinderen. Het is belangrijk om van te voren na te gaan hoeveel je kwijt bent aan een aanvullende zorgverzekering en of dat het geld waard is.

Soorten aanvullende zorgverzekeringen

Je kunt een hoop aanvullende opties afsluiten bovenop je basisverzekering. Zoals al eerder is aangegeven is het mogelijk om fysiotherapie of orthodontie mee te laten verzekeren. Een veelvoorkomende aanvullende zorgverzekering is de tandartsverzekering. Tandartskosten kunnen zeer prijzig zijn en daarom sluiten mensen graag een tandartsverzekering bij af. Als je een gezond gebit hebt kun je dit beter niet doen, want dan heb je er niet zo veel baat bij (je kunt er dan niet genoeg gebruik van maken). Veel mensen kiezen ook voor zorg in het buitenland. Kosten in het buitenland zijn namelijk een stuk hoger dan in Nederland. Met een reisverzekering of een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking kun je altijd zonder zorgen naar het buitenland vertrekken. Ook is het mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor zwangerschap, brillen/lenzen, hoortoestellen en mantelzorgers. Het is verstandig om zelf na te gaan wat je echt nodig hebt, en wat je beter achterwege kunt laten.

Lees hier meer over de zorgverzekering