Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Beste zorgverzekering 2019

De beste zorgverzekering 2019 vinden is moeilijker dan men denkt. Iedereen heeft zijn eigen wensen en vindt dus ook een andere zorgverzekering de beste. In dit artikel legt Vergelijkdirect.com je uit hoe je de beste zorgverzekering voor jouzelf vindt!

De beste zorgverzekering vinden voor jou

Het vinden van de beste zorgverzekering 2019 doe je door te gaan vergelijken op Vergeijkdirect.com. Door al je wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg je een duidelijk overzicht van welke zorgverzekeringen het beste bij je passen. Om een goede vergelijking te maken, moet je eerst het een en ander voor jezelf al bedenken. Er zijn namelijk veel verschillende dekkingen en eigen risico’s waar je uit kan kiezen. Wij hebben de belangrijkste punten voor je op een rij gezet, waardoor je er beter achter kan komen welke keuze je moet maken.

Eigen risico

Bij een zorgverzekering kan je ook de hoogte van je eigen risico kiezen. Deze bedragen verschillen tussen de €385,- en €885,-. Bij het kiezen voor een hoger eigen risico betaal je minder voor je maandelijkse premie.

Fysiotherapie

Niet iedereen heeft het nodig om meerdere fysiotherapieën vergoed te krijgen. Vandaar dat er verschillende groottes zijn om fysiotherapie eventueel extra te dekken, dit zijn de volgende:

 • 6 behandelingen per jaar
 • 9 behandelingen per jaar
 • 18 behandelingen per jaar
 • 27 behandelingen per jaar
 • Vergoeding van alle behandelingen

Tandarts

Een dekking voor je tandarts kan je vanaf je 18ejaar aanvullend verzekeren. Hierbij heb je verschillende pakketten waar je uit kan kiezen, dit zijn de volgende:

 • 75% vergoeding   | tot €250,- per jaar
 • 100% vergoeding | tot €250,- per jaar
 • 75% vergoeding   | tot €500,- per jaar
 • 100% vergoeding | tot €500,- per jaar
 • 75% vergoeding   | tot €750,- per jaar
 • 100% vergoeding | tot €750,- per jaar
 • 75% vergoeding   | tot €1.000,- per jaar
 • 100% vergoeding | tot €1.000,- per jaar

Alternatieve geneeswijzen

Ook voor alternatieve geneeswijzen zijn er verschillende groottes in de dekkingen. Je kan ervoor kiezen om je te verzekeren voor €250,-, €500,- of €750,-.

Brillen en lenzen

Niet iedereen heeft brillen of lenzen nodig, toch lopen deze kosten wel hoog op. Vandaar dat je een dekking voor brillen en lenzen aanvullend kan afsluiten. Ook hierbij heb je verschillende bedragen om deze te vergoeden: €50,-, €100,-, €150,- of €200,-.

Buitenlanddekking

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook in het buitenland. Met de buitenlanddekking ben je verzekerd voor spoedeisende hulp, je kan kiezen uit de dekking voor in Europa of voor op de hele wereld.

Keuzevrijheid

Bij keuzevrijheid is het belangrijk welke zorgaanbieder jij graag wilt. Met verschillende keuzes geef jij aan in hoeverre je vrij wilt zijn in het kiezen van je zorgaanbieder. Een verzekeraar heeft namelijk samenwerkingen met zorgaanbieders en willen graag dat je voor hen kiest. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je daadwerkelijk geholpen wordt door wie je dat graag wilt.

Je hebt de volgende soorten:

 • Volledige zorgkeuze
  Bij volledige zorgkeuze kan jij precies kiezen door wie je geholpen wordt. Als je volledige zorgkeuze belangrijk vindt, dan is dit beste zorgverzekering. Voor volledige zorgkeuze moet je wel een hogere premie betalen en moet je vaak de rekeningen eerst zelf betalen voor je de vergoeding krijgt.
 • Ruime zorgkeuze
  Bij beperkte zorgkeuze kan je zelf kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Het kan dan alleen wel zo zijn dat je verzekeraar een lager bedrag uitkeert als het een zorgaanbieder is die geen contract met hen heeft.
 • Beperkte zorgkeuze
  Je bent bij een ruime zorgkeuze gebonden aan de ziekenhuizen waar je verzekeraar afspraken mee heeft. Afhankelijk van je woonplaats kan het dus verschillen waar je terecht kan.

Tips

Vergelijkdirect.com geeft je verschillende tips om goed verzekerd te zijn met je zorgverzekering:

 • Bel altijd eerst de huisarts
  Wanneer er geen sprake is van een spoedgeval kan je beter eerst de huisarts bellen, in plaats van naar de spoedeisende hulp rijden. De spoedeisende hulp kost je namelijk je eigen risico en het bellen van de huisarts niet.
 • Gespreid betalen van je eigen risico
  Bij veel verzekeraars kan je het eigen risico in termijn betalen, €385,- is namelijk een groot bedrag om in een keer te moeten betalen.
 • Zorgtoeslag aanvragen
 • Controleer je zorgverzekering
  Het kan voorkomen dat het uitkeren niet goed verloopt en dit kan je dus beter in de gaten houden. Wanneer er iets niet klopt kan je dit aangeven bij je zorgverzekeraar en dan onderneemt deze actie om het recht te trekken.

Vernieuwde basisdekking

Voor de zorgverzekering van 2019 zijn er weer een aantal aanpassingen gemaakt in het basispakket. Zo gaan de paracetamol, vitaminen en mineralen het basispakket uit, maar je krijgt dan wel hulp bij overgewicht. De paracetamol uit het basispakket halen bespaart tot wel 20 miljoen euro en dat geld kan beter besteed worden om andere patiënten te helpen. Zo wordt het bedrag grotendeels gebruikt om patiënten minder te laten bijbetalen voor hun geneesmiddelen.

Zorgtoeslag

Ben jij 18 jaar of ouder en heb je een lager inkomen dan €28.720,-? Dan heb jij recht op zorgtoeslag! Aangezien een zorgverzekering wettelijk verplicht is en niet iedereen dit kan betalen is er zorgtoeslag. Wanneer jij dus te weinig verdient, krijg je een vergoeding van de overheid. De grootte van dit bedrag verschilt en wordt berekend op basis van onder andere het inkomen en de leefsituatie.

Acceptatieplicht

Een zorgverzekeraar is wettelijk verplicht om je te accepteren voor de basisverzekering. Ook zieken en ouderen mogen niet geweigerd worden, maar er mag ook geen hogere premie gevraagd worden. Een zorgverzekeraar mag je wel weigeren wat betreft de aanvullende dekkingen. Deze verschillen namelijk per verzekeraar en daar hebben zij zelf zeggenschap over. Een basisdekking is wettelijk verplicht en is dan ook bij elke verzekeraar grotendeels hetzelfde. Hierdoor zijn verzekeraars dan ook verplicht om je te accepteren.

De beste zorgverzekering 2019 vinden samen met Vergelijkdirect.com

Wil je graag de beste zorgverzekering vinden? Of besparen op je huidige zorgverzekering? Ga dan naar Vergelijkdirect.com! Door jouw wensen en eisen in de unieke vergelijker te zetten krijg jij precies te zien welke verzekeringen het beste bij je passen. Je hoeft alleen nog te kiezen op welke verzekering jij het meeste bespaard en dan kan je deze direct online afsluiten. Zo vind je samen met Vergelijkdirect.com de beste zorgverzekering 2019 voor jou!

Lees hier meer over de zorgverzekering