Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Diabetes in de zorgverzekering

Mensen met diabetes hebben vaak andere wensen dan mensen met geen diabetes als het gaat om de zorgverzekering. Mensen met diabetes willen vaak graag een zorgverzekering die bepaalde hulpmiddelen en medicijnen vergoedt. De basisverzekering is vaak niet genoeg voor diabetespatiënten omdat de basisverzekering niet alle zorgkosten vergoedt wat zij nodig hebben.

Vergoeding hulpmiddelen voor diabetespatiënten

Mensen met diabetes maken gebruik van hulpmiddelen en medicijnen om hun bloedspiegel onder controle te houden. Deze hulpmiddelen zijn bijvoorbeeld teststrips, lancetten en insulinepennen. Als je afhankelijk bent van insuline krijg je een vergoeding vanuit de basisverzekering voor diabeteshulpmiddelen. Bij iedere zorgverzekeraar verschilt de dekking en daarom is het belangrijk dat je goed de voorwaarden doorneemt van je zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars hebben een voorkeursleverancier of vergoeden alleen een bepaald merk. Het is belangrijk om dit altijd even na te vragen bij je zorgverzekeraar.

Medicijnen voor diabetes

Diabetespatiënten die niet afhankelijk zijn insuline, hebben in de meeste gevallen medicijnen nodig, bijvoorbeeld Metformine of Pioglitazon. Alleen bij bepaalde voorwaarden vergoedt de basisverzekering medicijnen voor je. Het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen voor medicijnen. Hier zou je een aanvullende verzekering voor kunnen afsluiten. Vraag dit allemaal voor de zekerheid na bij je zorgverzekeraar.

Vergelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com

Het is belangrijk om jouw zorgverzekering te vergelijken, want zo weet je precies welke zorgverzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie aansluit. Want een goede dekking is net zo belangrijk als een lage maandpremie.

Lees hier meer over de zorgverzekering