Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Restitutiepolis en naturapolis zorgverzekering

De meeste basiszorgverzekeringen beschikken over verschillende polissen die je kunt afsluiten. Bij de consumenten heerst er nog steeds onduidelijkheid over wat deze polissen precies inhouden. Vergelijkdirect.com wilt je graag meer informatie geven over deze polissen.

Wat is een restitutiepolis?

Een restitutiepolis voor je zorgverzekering is kortgezegd een zorgpolis waarbij je eerst de rekening van de betreffende zorgverlener betaalt, voordat je de factuur indient bij je verzekeraar. Restitutie betekent letterlijk teruggave. Bij deze polis krijg je het voorgeschoten bedrag pas later terug van je zorgverzekeraar, meestal krijg je het binnen 10 werkdagen terug op je rekening gestort. Tegenwoordig komt het echter steeds minder vaak voor dat je bij restitutiepolissen zelf een bedrag moet voorschieten. Een groot voordeel van een restitutiepolis is dat je een vrije zorgkeuze hebt. Dit betekent dat je bij elke arts, ziekenhuis of apotheek terecht kunt zonder dat dit gevolgen heeft voor je vergoeding.

Wat is een naturapolis?

Een naturapolis is eigenlijk het tegenovergestelde van een restitutiepolis. Bij een naturapolis ben je verplicht om gebruik te maken van de zorgverleners waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft gesloten. Bij deze polis heb je dus minder vrijheid als het gaat om vrije zorgkeuzes. Als je naar een zorgverlener gaat waar je zorgverzekeraar geen contract mee heeft, dan krijg je niet de volledige vergoeding die de verzekeraar biedt. Als je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener kiest, krijg je vaak maar 50 tot 80 procent van de oorspronkelijke vergoeding. Maar een restitutiepolis krijg je altijd 100 procent vergoed, ongeacht de zorgaanbieder. Een restitutiepolis heeft bijna altijd een hogere premie dan een naturapolis.

Vergelijk jouw zorgverzekering op Vergelijkdirect.com

Nu je weet wat een restitutiepolis en naturapolis inhoudt, kun je beginnen met jouw zorgverzekering te vergelijken met alle andere zorgverzekeraars. Zo kom je erachter wat voor jou de voordeligste maandpremie is en of jouw zorgverzekering goed past bij je persoonlijke situatie.

Lees hier meer over de zorgverzekering