Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé annuleringsverzekering

Ontdek meer over deze annuleringsverzekering

Vergelijk nu reisverzekeringen

 • Wij vergelijk meer dan 13 reisverzekeringen voor je
 • Op werkdagen binnen 1 uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (Europa, Wereld, Bagage & Annulering)
Start vergelijken

Univé annuleringsverzekering

Je vakantie staat voor de deur, maar dan gebeurt er ineens iets waardoor de reis niet door kan gaan. Of je bent aan het genieten op jouw vakantiebestemming en er gebeurt iets waardoor je eerder dan gepland weer terug naar Nederland moet. Dan is het fijn als je de reissom, of een deel hiervan, vergoed krijgt. Om verzekerd te zijn van het terugkrijgen van (een deel van) de kosten, is een annuleringsverzekering noodzakelijk. Bijvoorbeeld de Univé annuleringsverzekering. We vertellen je hier graag meer over.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Redenen voor annuleren

Als je jouw reis van tevoren moet annuleren of eerder moet afbreken terwijl je op vakantie bent, krijg je een vergoeding van Univé. Je moet dan wel een geldige reden hebben om je reis af te breken of te annuleren. We hebben allerlei geldige redenen voor je opgesomd. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen of gaat scheiden, maar ook als jij ziek wordt of wanneer een familielid komt te overlijden. Zo zijn er nog een aantal geldige redenen om te annuleren.

Bekijk meer

Annuleringsverzekeringen Univé

Je kunt kiezen uit de Univé doorlopende annuleringsverzekering of een kortlopende annuleringsverzekering. Het verschil is dat je een kortlopende verzekering afsluit als je niet zo vaak op vakantie gaat, dit is dan al snel goedkoper dan een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende verzekering loopt automatisch af als je reis voorbij is. Maar ga je regelmatig op vakantie of een weekend weg? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering handiger en voordeliger.

Bekijk meer

Univé vergelijken

Niet alleen Univé biedt een annuleringsverzekering aan. Ook bijvoorbeeld OHRA, FBTO en Aegon. Via ons kun je meer dan dertien annuleringsverzekeringen met elkaar vergelijken op basis van dekking en premie. Hierdoor vind je altijd een annuleringsverzekering die bij je past en waarvoor je een scherpe premie betaalt. Vergelijken doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker.

Bekijk meer

Reis annuleren Univé

Een Univé annuleringsverzekering komt van pas als je jouw geplande reis opeens moet annuleren. Maar ook als je tijdens een vakantie ineens eerder naar huis moet. Je vakantie heb je dan vaak al wel volledig betaald. Met een Univé annuleringsverzekering krijg je de reissom, of een deel hiervan, vergoed. Hierbij kijkt Univé wel naar de reden van annulering.

Geldige redenen om te annuleren

Redenen om je vakantie voor of tijdens de reis te annuleren, kunnen heel wisselend zijn. Alleen bij geldige redenen ontvang je een vergoeding van Univé. Bijvoorbeeld als je wordt ontslagen, maar ook als jij en je partner uit elkaar gaan. Raakt je woning of auto zo erg beschadigd dat je liever thuis blijft? Ook dat kan. Maar ook zieke familie of het overlijden van een familielid zijn geldige redenen. Daarnaast ontvang je een vergoeding als je tijdens het boeken van de reis niet wist dat je zwanger was, maar je nu niet meer op reis wil gaan. Of als er complicaties zijn tijdens je zwangerschap. Verder is annulering verzekerd als je meer dan acht uur vertraging hebt op de heenweg en daardoor veel later op je bestemming aankomt.

Je hebt de keuze uit een doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering bij Univé. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn.

Doorlopende annuleringsverzekering Univé

Als je vaker per jaar op reis gaat, kan er ook vaker wat gebeuren terwijl je op reis bent. Misschien spelen er bij je familie wel bepaalde dingen waardoor de kans op het afbreken van je vakantie groter wordt. Of krijg je zelf te maken met ziekte waardoor de reis helemaal niet door kan gaan. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Tijdens vakanties, weekendjes weg of stedentrips. In veel situaties krijg je dan (een deel van) de reissom terug. Denk aan de kosten die je betaald hebt voor je vliegtickets of vakantieverblijf. Ook de gemiste dagen kunnen vergoed worden.

Aanvullende dekking

Deze doorlopende verzekering kun je uitbreiden. Met de ‘uitgebreide dekking’ wordt de hele reissom vergoed als je de vakantie eerder moet afbreken dan gepland. De reden van het annuleren moet dan uiteraard wel geldig zijn. Er zit een maximum aan dit bedrag. Dat is €1.500,- of €3.000,- per persoon. Met dit geld kun je de vakantie nog eens inhalen.

Kortlopende annuleringsverzekering Univé

Ook als je één keer per jaar op vakantie gaat, kunnen annuleringskosten verzekerd zijn. Je kunt hiervoor een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Je bent dan precies verzekerd voor de periode dat je op vakantie gaat. Moet je de reis dus annuleren of eerder naar huis vanwege een geldige reden? Dan krijg je een vergoeding. Bijvoorbeeld voor de gemiste dagen of de vliegtickets die je moet bijboeken of omboeken.

Doorlopende of kortlopende annuleringsverzekering Univé?

Twijfel je welke annuleringsverzekering het beste bij je past? Een doorlopende of kortlopende? Vraag jezelf dan af hoe vaak per jaar je op vakantie gaat. Ook weekendjes weg tellen mee. Als dit vaker dan twee keer per jaar is, is een doorlopende Unigarant annuleringsverzekering al snel goedkoper. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Ga je er één of twee keer per jaar tussenuit? Dan is een kortlopende annuleringsverzekering vaak goedkoper. Je sluit deze verzekering dan voor iedere vakantie of weekendje weg af. Bij thuiskomst stopt de verzekering automatisch. Door te vergelijken ontdek je welke verzekering het goedkoopste is.

Ga goed verzekerd op vakantie

Een goede annuleringsverzekering is heel handig om af te sluiten voor een reis. Hiermee krijg je dus een vergoeding als je met een geldige reden helemaal niet op reis kan of juist eerder naar huis moet. Maar tijdens je reis kunnen er ook allerlei situaties ontstaan waar je hulp bij nodig hebt. Bijvoorbeeld na een ongeval, als je bagage gestolen wordt of als je autopech hebt. Om in die situaties ook zeker te zijn van hulp is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt de Univé annuleringsverzekering en de Univé reisverzekering met elkaar combineren. Zo ga je altijd met een goed gevoel op reis.

Univé annuleringsverzekering vergelijken

We hopen dat je nu meer duidelijk hebt over de Univé annuleringsverzekering. Maar naast Univé zijn er meer verzekeraars die deze verzekering aanbieden. Hoe vind je dan de beste? Dat leggen we je graag uit! Via ons kun je allerlei verzekeringen met elkaar vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Door jouw wensen en gegevens in te vullen, zie je direct welke verzekeraar de beste annuleringsverzekering voor jou heeft. Zo vind je de beste dekking voor de beste prijs. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag.

Veelgestelde vragen over de Univé annuleringsverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Cors

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Redenen om je vakantie voor of tijdens de reis te annuleren, kunnen heel wisselend zijn. Alleen bij geldige redenen ontvang je een vergoeding van Univé. Geldige redenen om te annuleren of om je reis of te breken zijn als je wordt ontslagen, gaat scheiden, als een familielid ernstig ziek wordt of als een familielid komt te overlijden, als je bij het boeken niet wist dat je zwanger was of als er complicaties optreden tijdens de zwangerschap, maar ook als je meer dan acht uur vertraging hebt op de heenreis. Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze annuleringsverzekering vergelijker.

Vraag van: Aad

Beantwoord door: Vincent Schokker op 14/06/2023

Een goede annuleringsverzekering is heel handig om af te sluiten voor een reis. Hiermee krijg je een vergoeding als je met een geldige reden helemaal niet op reis kan of juist eerder naar huis moet. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Caylin

Beantwoord door: Vincent Schokker op 19/06/2023

Bij annulering krijg je de hele reissom of een deel hiervan vergoedt. Dat hangt onder andere van het moment van annulering af: voor of tijdens je vakantie. Je kunt de doorlopende annuleringsverzekering van Univé uitbreiden met een 'uitgebreide dekking'. Hiermee wordt de hele reissom vergoed als je de vakantie eerder moet afbreken dan gepland. De reden van het annuleren moet dan uiteraard wel geldig zijn. Er zit een maximum aan dit bedrag. Dat is €1.500,- of €3.000,- per persoon. Met dit geld kun je de vakantie nog eens inhalen. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Roelof

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Een Univé annuleringsverzekering komt van pas als je jouw geplande reis opeens moet annuleren. Maar ook als je tijdens een vakantie ineens eerder naar huis moet. Je vakantie heb je dan vaak al wel volledig betaald. Met een Univé annuleringsverzekering krijg je de reissom, of een deel hiervan, vergoed. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Opzeggen doe je zelf maar wij kunnen je er wel bij helpen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Reisverzekering voor complete gezin?
  Maak gebruik van onze reisverzekering vergelijker en verzeker in één keer al je gezinsleden mee!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude reisverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude reisverzekering niet voor je op maar kunnen je wel helpen bij het opzeggen! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Kortlopende reisverzekering nodig?
  Ga je niet vaak op vakantie en heb je snel een reisverzekering nodig? Start met vergelijken!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.