Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

a.s.r. oldtimerverzekering

We vertellen je er graag meer over.

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

a.s.r. oldtimerverzekering

Ben je fan en een bezitter van een oldtimer? Dan kun je hier wel een goede verzekering voor gebruiken. We vertellen je graag meer over de dekkingen, premie en voordelen van de a.s.r. oldtimerverzekering. Maar er zijn nog meer aanbieders van oldtimerverzekeringen. Bij ons ben je aan het juiste adres. Doordat we verzekeringen met elkaar vergelijken en samenwerken met verzekeraars, vind je altijd de beste en goedkoopste oldtimerverzekering voor jouw auto.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Dekkingen en keuzes

Voor de a.s.r. oldtimerverzekering kun je kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA plus en allrisk. Daarnaast zijn er drie aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Dit zijn 'hulpverlening Europa', 'ongevallen inzittenden of opzittenden' en 'schade inzittenden of opzittenden'. Om deze oldtimerverzekering helemaal naar jouw wens samen te stellen, heb je ook nog de keuze om je eigen risco te kiezen, je helm of motorkleding mee te verzekeren én je kunt rechtsbijstand meeverzekeren. Ruime keuze dus!

Bekijk meer

Premie en korting

De premie die je bij a.s.r. voor jouw oldtimerverzekering betaalt, hangt van een aantal factoren af. De adviseur die jouw premie vaststelt, kijkt naar de taxatiewaarde van je oldtimer en het aantal kilometers dat je er jaarlijks mee rijdt. Ook de dekking(en) en het eigen risico dat je kiest, wegen mee. Daarnaast kun je korting op de verzekering krijgen als je een pakketverzekering afsluit of als je lid bent van de FEHAC-merkenclub.

Bekijk meer

Oldtimerverzekering afsluiten

Niet alleen a.s.r. biedt een oldtimerverzekering aan. Ook via bijvoorbeeld Univé, Interpolis, Centraal Beheer en de ANWB kun je jouw oldtimer verzekeren. Daarom raden we je aan om oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Je ziet direct welke verzekeraar de beste en goedkoopste verzekering voor jouw oldtimer aanbiedt.

Bekijk meer

Voordelen a.s.r. oldtimerverzekering

Een oldtimer is een auto of motor ouder dan veertig jaar. Een oldtimerverzekering is dan verstandig, want het zou zonde zijn als er schade aan jouw prachtige voertuig ontstaat. Met de a.s.r. oldtimerverzekering profiteer je van meerdere voordelen. Zo sluit je deze verzekering af bij een adviseur. Hij of zij kijkt samen met jou naar je oldtimer en situatie. Hierdoor verzeker je nooit te veel of te weinig. Als je een keer schade hebt, neemt deze adviseur jou de administratieve zaken uit handen. Hij of zij handelt de schade af. Wel zo fijn!

Deze verzekering van a.s.r. voldoet daarnaast aan de eisen van de FEHAC. Wanneer jij lid bent van deze merkenclub, krijg je zelfs 5% korting op de verzekering voor je oldtimer. Ook krijg je korting als je meerdere schadeverzekeringen bij a.s.r. afsluit.

Standaard verzekerd

Verder ben je voor een aantal zaken standaard verzekerd. Dit is bijvoorbeeld voor schade die je met je oldtimer aan anderen of spullen van anderen toebrengt. Dit valt in de WA-dekking. Trekt je oldtimer een caravan of aanhanger? Dan zijn die ook direct WA-verzekerd. Daarnaast is pechhulp standaard verzekerd buiten je eigen woonplaats en binnen de grenzen van Nederland. En wil je op den duur van deze verzekering af? Dan kun je dat op ieder gewenst moment aangeven. Je verzekering stopt dan een maand later.

Basisdekkingen oldtimerverzekering a.s.r.

Bij a.s.r. heb je de keuze uit drie basisdekkingen. Dit zijn WA, WA plus en allrisk. Bij WA plus en allrisk verzekert a.s.r. de oldtimer op basis van de taxatiewaarde. Dit is inclusief alle extra’s die je aan je oldtimer hebt toegevoegd. De taxatiewaarde moet dan wel in een recent taxatierapport zijn vermeld.

WA

Je bent verplicht om minimaal deze verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd bij schade die jij met je oldtimer aan iemand anders of spullen van een ander toebrengt. Trek je een caravan of aanhanger? Ook die zijn dan direct WA verzekerd. Daarnaast ben je met deze dekking verzekerd voor pechhulp in Nederland, buiten je woonplaats.

WA plus

Deze dekking vergoedt iets meer. Namelijk ook bepaalde schade aan je eigen oldtimer. De schade die verzekerd is, moet ontstaan zijn door brand, storm of natuurgeweld. De vergoeding wordt vastgesteld op basis van de taxatiewaarde van de auto of motor.

Allrisk

Dit is de meest uitgebreide keuze voor een basisdekking. Je bent verzekerd voor alles dat de WA en WA plus-dekkingen verzekeren. Maar verder ben je ook verzekerd bij schade aan je oldtimer door jouw eigen schuld. Zoals bij een aanrijding. Andere soorten schade zoals vandalisme, zijn ook gedekt met allrisk.

Aanvullende dekkingen a.s.r. oldtimerverzekering

Wil je je nog beter wapenen tegen schade? Dan kun je de verzekering verder uitbreiden. Dat doe je door een of meerdere aanvullende verzekeringen van a.s.r. te kiezen. We leggen je graag uit wat ze inhouden.

Hulpverlening Europa

Houd jij ervan om te toeren door Europa? Heerlijk met je oldtimer op reis. Dan wil je in het buitenland niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Daarom is deze dekking aan te raden als je graag naar het buitenland rijdt. Hiermee krijg je hulp bij pech in het buitenland. Kun je niet meer verder rijden? Dan is de huur van een vervangende auto ook verzekerd. Zo trek je er met een gerust hart op uit.

Ongevallen inzittenden of opzittenden

Met deze dekking verzeker je degene die in de oldtimer zitten. Komt een inzittenden tijdens een ongeluk met je oldtimer te overlijden of raakt diegene blijvend invalide? Dan keert deze dekking een bedrag uit. Je kunt kiezen welke bedragen uitgekeerd worden. Dit kan €12.500,- zijn bij overlijden en €30.000 bij invaliditeit. Je kan ook hogere bedragen kiezen. Bij overlijden ontvangen de nabestaanden dan een vergoeding van €25.000,- euro en bij invaliditeit €60.000,-.

Schade inzittenden of opzittenden

Bij een ongeval hoeven de inzittenden niet te overlijden of invalide te raken. Schade kan ook voorkomen. Met deze dekking wordt materiële schade of letselschade vergoed. Dit is een bedrag tot 1 miljoen euro. Om deze vergoeding van a.s.r. te krijgen, maakt het niet uit wie er aansprakelijk was voor het ongeval.

Extra keuzes a.s.r. oldtimerverzekering

Naast de basisdekkingen en de aanvullende opties, zijn er nog extra keuzes. Hiermee stel je jouw a.s.r. oldtimerverzekering samen zoals jij dat wil. We vertellen je graag nog wat over de drie extra keuzes die je hebt.

Eigen risico aanpassen

Je kunt je eigen risico kiezen bij a.s.r.. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf betaalt in geval van schade. Pas als de schade duurder uitvalt dan je eigen risico, betaalt a.s.r. dit. Je hebt de keuze uit de volgende bedragen: €0,-, €150,-, €250,- of €500,-. Hierbij geldt dat hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager je premie wordt. Maar denk er goed over na. Kun jij in geval van schade wel wat geld missen? Of spaar je voor je eigen risico? Dan kun je profiteren van een lagere premie en voor een hoger eigen risico kiezen. Maar wil je dit financiële risico niet lopen? Kies dan voor een laag eigen risico. Je premie is dan iets hoger, maar in geval van schade hoef je dan niets of niet veel zelf te betalen. Het is net waar jij je fijn bij voelt.

Helm en motorkleding verzekeren

Heb je een oldtimer motor? Dan is deze keuze misschien wat voor jou. Hiermee kun je namelijk jouw helm en motorkleding verzekeren. Je kiest zelf het bedrag waarvoor je deze spullen wil verzekeren. De keuze bestaat uit de bedragen €500,-, €1.000,- of €1.500,-.

Rechtsbijstand motorrijtuigen verzekeren

Een ruzie in het verkeer kan een lastige situatie met zich meebrengen. Dan is het fijn als je wordt bijgestaan door een jurist. Daar biedt deze dekking een uitkomst voor. Je kunt kiezen uit drie dekkingen. Dat zijn: verhaalservice, rechtsbijstand basis of rechtsbijstand uitgebreid. Hoe uitgebreider je verzekerd bent, hoe meer de jurist voor je kan doen.

Premie oldtimerverzekering a.s.r.

Vraag jij je af wat de oldtimerverzekering van a.s.r. kost? Dat is een lastige vraag om antwoord op te geven. Je premie hangt namelijk van verschillende zaken af en wordt vastgesteld door een adviseur van a.s.r.. Deze persoon kijkt naar een aantal kenmerken van je oldtimer. Denk bijvoorbeeld aan de taxatiewaarde en het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Ook de dekking of dekkingen die je kiest, spelen een rol in de kosten. Daarnaast heb je de keuze om je eigen risico te verhogen of verlagen. Ook dat heeft invloed op de premie. Je mag zelf kiezen of je de premie per maand betaalt, of liever per kwartaal, half jaar of per jaar.

Korting a.s.r. oldtimerverzekering

Sluit je meerdere verzekeringen af bij a.s.r.? Dan kun je een pakketverzekering afsluiten. Hierbij geldt: hoe meer verzekeringen, hoe meer korting. Deze korting kan oplopen tot 10%. Dat is mooi meegenomen!

Ook via Vergelijkdirect kun je een pakket afsluiten. Deze kun je helemaal zelf samenstellen. Het combineren van verzekeringen van verschillende verzekeraars is mogelijk. Zo stel je een pakket samen van alleen de beste verzekeringen voor jou.

a.s.r. oldtimerverzekering vergelijken

De a.s.r. oldtimerverzekering is niet de enige optie om jouw auto of motor te verzekeren. Ook Univé, ANWB en Interpolis bieden een oldtimerverzekering aan. Voor elk van deze verzekeraars geldt dat ze eigen premies, dekkingen en voorwaarden hebben. Daarom is het slim om verzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze vergelijker. Vul online jouw wensen in. Je ziet daarna direct welke verzekering het beste bij je past. Zo vind je altijd de beste en goedkoopste oldtimerverzekering. Check nog even de voorwaarden en dan kun je de verzekering online afsluiten als je wil. Maar we kunnen je ook helpen met het vergelijken en afsluiten. Neem dan gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de a.s.r. oldtimerverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Yordi

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/06/2023

Allerlei verzekeraars bieden oldtimerverzekeringen aan. Je premie hangt af van het type auto of motor dat je wil verzekeren, de taxatiewaarde en het aantal kilometers dat je ermee rijdt. Daarom is deze vraag lastig te beantwoorden, maar bij ons ben je aan het juiste adres! Doordat we verzekeringen met elkaar vergelijken en samenwerken met verzekeraars, vind je altijd de beste en goedkoopste oldtimerverzekering voor jouw motor of auto. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Paulo

Beantwoord door: Vincent Schokker op 07/06/2023

Tot 2014 was een oldtimer een auto of motor van minimaal 25 jaar oud. Sinds 2014 is de leeftijdsgrens van een oldtimer aangepast. Nu spreken we pas over een oldtimer als een motorvoertuig veertig jaar of ouder is. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Sophie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/06/2023

Voor de a.s.r. oldtimerverzekering kun je kiezen uit drie basisdekkingen: WA, WA plus en allrisk. Daarnaast zijn er drie aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Dit zijn 'hulpverlening Europa', 'ongevallen inzittenden of opzittenden' en 'schade inzittenden of opzittenden'. Om deze oldtimerverzekering helemaal naar jouw wens samen te stellen, heb je ook nog de keuze om je eigen risco te kiezen, je helm of motorkleding mee te verzekeren én je kunt rechtsbijstand meeverzekeren. Ruime keuze dus! Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Brent

Beantwoord door: Vincent Schokker op 08/05/2023

Met de a.s.r. oldtimerverzekering ben je binnen Nederland en buiten je eigen woonplaats standaard verzekerd voor pechhulp. Om hier ook voor verzekerd te zijn in het buitenland, zal je de aanvullende dekking 'hulpverlening Europa' moeten afsluiten. Hiermee krijg je hulp bij pech in het buitenland. Kun je niet meer verder rijden? Dan is de huur van een vervangende auto ook verzekerd. Zo trek je er met een gerust hart op uit. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.