Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Unigarant oldtimerverzekering

Ontdek deze verzekering

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Vergelijken

Unigarant oldtimerverzekering

Jouw prachtige oldtimer wil je gebruiken om aan te sleutelen of om mee te toeren. Dan is een oldtimerverzekering aan te raden! Bijvoorbeeld de Unigarant oldtimerverzekering. Hiermee verzeker je jouw klassieke motor of auto. Je kunt deze verzekering naar wens samenstellen. We vertellen je graag meer over de dekkingen, aanvullende opties en de voorwaarden om een oldtimer bij Unigarant te kunnen verzekeren. Ook helpen we je graag bij het vinden van de perfecte verzekering voor jouw oldtimer.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Voorwaarden oldtimerverzekering

Om je oldtimer auto of motor bij Unigarant te kunnen verzekeren, moet je oldtimer aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo heeft Unigarant een leeftijdsgrens aangegeven voor motoren, benzing-auto's, LPG-auto's en diesel auto's. Daarnaast zijn er nog wat voorwaarden, zoals het maximaal aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Bekijk meer

Dekkingen Unigarant

Wil je een oldtimerverzekering van Unigarant afsluiten? Dan heb je de keuze uit twee basisdekkingen. Dat zijn WA en allrisk. Je bent verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Hiermee verzeker je de schade die jij aan anderen toebrengt. Schade aan je eigen klassieker verzeker je met allrisk. Daarnaast heb je de keuze uit twee aanvullende dekkingen.

Bekijk meer

Unigarant vergelijken

Niet alleen Unigarant biedt een oldtimerverzekering aan. Om er zeker van te zijn dat je een verzekering afsluit die bij je past, raden we je aan om oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Zo vind je altijd de beste verzekering voor de beste prijs!

Bekijk meer

Voordelen oldtimerverzekering Unigarant

De Unigarant oldtimerverzekering heeft verschillende voordelen. Zo sluit je deze verzekering af tegen een scherpe premie. Daarnaast kun je 10% korting op je premie krijgen. Dit ontvang je als je jaarlijks niet meer dan 5.000 kilometer rijdt. Wanneer je een keer schade hebt, wordt je vergoeding gebaseerd op de taxatiewaarde. Dit houdt in dat de schade vergoedt wordt op basis van de werkelijke waarde van je oldtimer. Je krijgt dan dus geen vergoeding op basis van de dagwaarde. De dagwaarde ligt vaak later dan de taxatiewaarde, dus het loont om je oldtimer te laten taxeren.

Voorwaarden oldtimerverzekering Unigarant

Je kunt je klassieke motor of auto bij Unigarant verzekeren als het aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je motor minimaal twintig jaar oud zijn. Een benzine-auto kun je als oldtimer verzekeren als deze in 1987 of eerder gebouwd is. Voor een diesel of LPG-auto geldt dat deze veertig jaar of ouder moet zijn.

Verder kun je voor de Unigarant oldtimerverzekering kiezen als je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt. De klassieker moet dan ook wel je tweede voertuig zijn. Dus je hebt bijvoorbeeld nog een auto of motor. Ook mag de oldtimer alleen voor privégebruik dienen.

Dekkingen Unigarant oldtimerverzekering

Bij Unigarant heb je de keuze uit twee basisdekkingen: WA en allrisk. Met de verzekering heb je ook recht op Directe Schadeafhandeling van Unigarant. Dit houdt in dat je ook wordt geholpen bij schade als je een ongeluk zelf niet veroorzaakt hebt. Daarom raden we aan om schade aan je eigen voertuig altijd te melden. Unigarant kijkt dan of de schade bij de tegenpartij verhaald kan worden.

WA

Je bent wettelijk verplicht om minimaal deze verzekering af te sluiten. Hiermee verzeker je namelijk de schade die je met je oldtimer toebrengt aan iemand anders. Ook de schade aan spullen van anderen zijn verzekerd.

Allrisk

Wil je niet alleen toegebrachte schade verzekeren? Met allrisk verzeker je ook de schade aan je eigen oldtimer. Bij Unigarant bepaal je dus zelf of je de schade aan je eigen auto of motor wil verzekeren.

Aanvullende dekkingen Unigarant oldtimerverzekering

Naast de twee basisdekkingen heeft Unigarant ook nog twee aanvullende dekkingen. Hiermee kun je jouw oldtimerverzekering uitbreiden. We vertellen je graag meer over de keuzes die je hebt.

Inzittenden of opzittenden

Raak je in het verkeer betrokken bij een ongeval? In het ergste geval komt iemand te overlijden of raakt iemand blijvend invalide. In die gevallen is het prettig als je deze aanvullende dekking hebt. Hiermee keert Unigarant een bepaald bedrag uit. De hoogte van dit bedrag hangt af van de dekking die je kiest. Ook schade aan spullen is verzekerd.

Je kunt bij een oldtimer kiezen uit een standaarddekking of uitgebreide dekking. Bij een auto vergoedt de standaarddekking tot €200.000,-. De uitgebreide dekking vergoedt tot €400.000,-. Voor een motor kun je alleen een standaarddekking kiezen. De vergoeding is dan maximaal €50.000,-.

Rechtsbijstand

In het verkeer kun je betrokken raken bij een ongeval of aanrijding. Dan kan een conflict ontstaan over wie er aansprakelijk is. Daar zit je niet op te wachten. Met deze extra dekking ben je zeker van rechtshulp in het verkeer. Je wordt dan juridisch bijgestaan en geholpen om de kosten terug te krijgen. Unigarant handelt dit af met de tegenpartij. Zo heb jij er zo min mogelijk last van.

Unigarant oldtimerverzekering vergelijken

Een Unigarant oldtimerverzekering is niet de enige optie die je hebt. Er zijn nog meer verzekeraars waarbij je jouw klassieke motor of auto kunt verzekeren. Iedere verzekeraar heeft andere dekkingen en premies. Daarom raden we je aan om verzekeringen te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze online vergelijker. Op basis van jouw wensen en de premies en dekkingen van verzekeraars, zie je wat de beste optie voor jou is. Hierdoor betaal je nooit te veel en ben je wel goed verzekerd. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de Unigarant oldtimerverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Louis

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

We kunnen je niet zo vertellen welke premie jij voor de Unigarant oldtimerverzekering kwijt bent. Dat hangt namelijk van een aantal factoren af. Denk aan het type auto of motor dat je wil verzekeren, de dekking die je kiest en de eventuele aanvullende dekkingen die je wil afsluiten. Om te ontdekken wat de beste en goedkoopste oldtimerverzekering voor jou is, kun je oldtimerverzekeringen vergelijken. Dat doe je makkelijk, snel en online via onze vergelijker. Zo betaal je nooit te veel en vind je altijd de verzekering die het beste bij je past. Ideaal toch? Voor meer informatie is het handig om de verzekeringskaart op te vragen. Je vindt deze in onze oldtimerverzekering vergelijker.

Vraag van: Noah

Beantwoord door: Vincent Schokker op 25/06/2023

Bij Unigarant heb je de keuze uit twee basisdekkingen: WA en allrisk. Met de verzekering heb je ook recht op Directe Schadeafhandeling van Unigarant. Dit houdt in dat je ook wordt geholpen bij schade als je een ongeluk niet zelf veroorzaakt hebt. Daarom raden we aan om schade aan je eigen voertuig altijd te melden. Unigarant kijkt dan of de schade bij de tegenpartij verhaald kan worden. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Ali

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/06/2023

Met een oldtimerverzekering van Unigarant ben je niet verzekerd voor dagelijks gebruik. Je kunt voor de Unigarant oldtimerverzekering kiezen als je minder dan 7.500 kilometer per jaar rijdt. De klassieker moet dan ook wel je tweede voertuig zijn. Dus je hebt bijvoorbeeld nog een auto of motor. Ook mag de oldtimer alleen voor privégebruik dienen. Wil je de oldtimer echt als dagelijks voertuig gebruiken? Dan kun je een auto- of motorverzekering afsluiten. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Rodney

Beantwoord door: Vincent Schokker op 24/06/2023

Je kunt je klassieke motor of auto bij Unigarant verzekeren als het aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo moet je motor minimaal twintig jaar oud zijn. Een benzine-auto kun je als oldtimer verzekeren als deze in 1987 of eerder gebouwd is. Voor een diesel of LPG-auto geldt dat deze veertig jaar of ouder moet zijn. Neem meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.