Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

Univé oldtimerverzekering

Is Univé wat voor jou?

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

Univé oldtimerverzekering

Ben je in het bezit van een oldtimer auto, motor, tractor of bromfiets? Als je deze oldtimer hobbymatig gebruikt, is het handig om een oldtimerverzekering af te sluiten. Je kunt er dan onbezorgd oldtimerbijeenkomsten mee bezoeken, aan sleutelen of mee toeren. Zo lang het maar activiteiten zijn waarbij je oldtimer, dus het model en het voertuig, centraal staat. We vertellen je graag meer over de Univé oldtimerverzekering en hoe jij de beste verzekering voor jouw parel vindt!

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

Basisdekkingen oldtimer

Je oldtimer auto, tractor, motor of bromfiets kun je via Univé verzekeren met één van de drie basisdekkingen. Je kunt kiezen uit WA, WA+ en allrisk. Je bent verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Hiermee verzeker je schade die je met je oldtimer aan iets of iemand anders toebrengt. Met WA+ verzeker je bepaalde schade aan je eigen oldtimer en met allrisk is bijna alle veelvoorkomende schade aan je oldtimer verzekerd. Wat past het beste bij jou?

Bekijk meer

Aanvullende dekkingen oldtimer

Om je hobby oldtimer nog beter te verzekeren, kun je één of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten. Univé biedt de keuze uit 'rechtshulp verkeer', 'schade verzekering inzittenden' en 'ongevallen opzittendenverzekering'. Zo geniet je altijd met een gerust hart en veilig gevoel van jouw oldtimer.

Bekijk meer

Oldtimerverzekeringen vergelijken

Niet alleen via Univé kun je jouw oldtimer verzekeren. Ook andere verzekeraars, zoals de ANWB, a.s.r. en Interpolis bieden een oldtimerverzekering aan. Om er zeker van te zijn dat je een verzekering afsluit die het beste bij jouw oldtimer past, raden we je aan om verzekeringen te vergelijken. Dat kan makkelijk, snel en online via onze vergelijker! Zo vind je altijd de beste dekking en de scherpste premie.

Bekijk meer

Voordelen Univé oldtimerverzekering

Met de Univé oldtimerverzekering kun je jouw oude auto, motor, tractor of bromfiets verzekeren. Met deze verzekering ben je verzekerd tot wel 15.000 kilometer per jaar. Dan kan je dus heerlijk toeren! Daarnaast is gratig hulpverlening na een ongeval standaard inbegrepen. Het fijne van Univé is ook dat je korting op de premie kan krijgen. Als je meerdere verzekeringen bij Univé afsluit, stel je een pakket samen. Hiermee bouw je pakketkorting op. Dit kan oplopen tot wel 10% korting. Dat is mooi meegenomen!

Dekkingen oldtimerverzekering Univé

Om je oldtimer te verzekeren kun je bij Univé kiezen uit drie verzekeringen. Dit zijn de standaard verzekeringen voor voertuigen. Je kunt kiezen uit WA, WA+ en allrisk. Met de dekking die bij je past, kun je met een goed gevoel toeren en sleutelen. We vertellen je graag wat de verschillende dekkingen inhouden.

WA

Met deze dekking verzeker je de schade die je met jouw oldtimer aan iets of iemand anders toebrengt. Je bent verplicht om minimaal deze verzekering af te sluiten. Schade aan je eigen oldtimer is dan niet verzekerd. Daarvoor heb je een uitgebreidere dekking nodig.

WA+

Ook met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Maar daarnaast is bepaalde schade aan je eigen oldtimer verzekerd. Het gaat dan om schade door bijvoorbeeld diefstal of brand. Met deze dekking is de taxatiewaarde ook drie jaar verzekerd.

Allrisk

Allrisk is nog uitgebreider. Je bent verzekerd voor alles dat WA en WA+ ook vergoeden. Maar er is meer. Met deze dekking is schade aan je oldtimer door je eigen schuld ook verzekerd. Bijvoorbeeld bij schade door een aanrijding.

Aanvullende dekkingen Univé oldtimerverzekering

Naast de basisdekkingen heeft Univé drie aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Hiermee verzeker je jouw oldtimer nog beter. Je kiest zelf welke en hoeveel aanvullende dekkingen je wil afsluiten.

Rechtshulp verkeer

Krijg je in het verkeer te maken met een conflict dat te maken heeft met je oldtimer? Bijvoorbeeld na een ongeval, maar ook als je ruzie krijgt met de garage over een reparatie. Dan kan het handig zijn om juridisch te worden bijgestaan. Die hulp verzeker je mee met deze dekking.

Schade Verzekering Inzittenden

Deze dekking kun je afsluiten als je een oldtimer auto of tractor verzekert. Raak je betrokken bij een ongeval waardoor een van de inzittenden iets overkomt? Dan keert Univé een vergoeding uit in geval van overlijden of blijvende invaliditeit. Dit bedrag kan oplopen tot één miljoen euro.

Ongevallen opzittendenverzekering

Voor de oldtimer bromfiets of motor kun je deze dekking afsluiten. Hiermee keert Univé een bedrag uit als een opzittende na een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt.

Univé oldtimerverzekering vergelijken

Je hoeft je oldtimer niet met een Univé oldtimerverzekering te verzekeren. Er zijn namelijk ook andere aanbieders van dezelfde verzekering. Denk aan a.s.r., Interpolis en de ANWB. Iedere verzekeraar heeft net andere dekkingen en premies. Daarom raden we je aan om ze met elkaar te vergelijken. Dat doe je makkelijk en snel via onze vergelijker. Je vult jouw wensen en gegevens in. De vergelijker toont de beste en goedkoopste opties voor jou. Zo sluit je de beste verzekering voor jouw oldtimer af. Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem gerust eens contact met ons op. We helpen je graag!

Veelgestelde vragen over de Univé oldtimerverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Joost

Beantwoord door: Vincent Schokker op 18/06/2023

Je kunt je oldtimer auto, tractor, motor of bromfiets via Univé verzekeren door te kiezen uit één van de drie basisdekkingen: WA, WA+ of allrisk. Je bent verplicht om je minimaal WA te verzekeren. Hiermee verzeker je schade die je met je oldtimer aan iets of iemand anders toebrengt. Met WA+ verzeker je bepaalde schade aan je eigen oldtimer en met allrisk is bijna alle veelvoorkomende schade aan je oldtimer verzekerd. Daarnaast heeft Univé drie aanvullende dekkingen waarmee je jouw oldtimerverzekering kunt uitbreiden. Dit zijn 'rechtshulp verkeer', 'schade verzekering inzittenden' en 'ongevallen opzittendenverzekering'. Neem meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Job

Beantwoord door: Vincent Schokker op 20/06/2023

Nee, in dat geval zul je een auto-, motor-, tractor- of bromfietsverzekering moeten afsluiten. Alleen als je een oldtimer hobbymatig gebruikt, kun je hiervoor een oldtimerverzekering afsluiten. Dat geldt als je ermee toert, eraan sleutelt of oldtimerbijeenkomsten bijwoont. Zo lang het maar activiteiten zijn waarbij je oldtimer, dus het model en het voertuig, centraal staat. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: Matthie

Beantwoord door: Vincent Schokker op 22/06/2023

Nee, je ontvangt bij de oldtimerverzekering van Univé geen korting voor schadevrije jaren. Aan de andere kant gaat je premie dan dus ook niet omhoog als je een keer schade rijdt. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.