Hulp nodig bij vergelijken?

Bel ons

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Chat met ons

Tussen 09:00 en 18:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier

WA autoverzekering

Op zoek naar meer informatie over een WA autoverzekering?

Vergelijk nu autoverzekeringen

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Op werkdagen binnen een uur verzekerd
 • Alle soorten dekkingen mogelijk (WA, WA+ of Allrisk)
Start vergelijken

WA autoverzekering verplicht

Voor iedere motorvoertuigeigenaar in Nederland is het verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Bij de aankoop van een auto is dit dus een belangrijk aspect. Naast de standaard WA autoverzekering is het ook mogelijk om de verzekering uit te breiden naar een WA+ verzekering of zelf allrisk.

Vergelijkdirect.com wordt gemiddeld beoordeeld met een

WA minimaal verplicht

Als eigenaar van een voertuig ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor een auto. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan een ander.

Bekijk meer

Lagere premie

De WA dekking is de goedkoopste verzekering. Maar dit kan nog goedkoper door schadevrije jaren op te bouwen. Hierdoor stijgt de korting op je premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting.

Bekijk meer

Beste WA verzekering

Ben je op zoek naar de beste WA autoverzekering? Dan zit je bij ons helemaal goed! Bij ons kun je namelijk allerlei autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Dit kan op basis van dekking en premie. Vul jouw wensen in en vind de beste en goedkoopste WA verzekering voor jouw auto.

Bekijk meer

WA autoverzekering

Voor iedere voertuig moet je minimaal een WA verzekering afsluiten. Dit geldt dus ook voor auto’s. Met een WA autoverzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan andere toebrengt. Als iemand schade oploopt door jouw toedoen worden deze kosten gedekt. De schade die jij zelf hebt aan je auto wordt helaas niet gedekt. Wil je dit wel? Sluit dan een WA+ of allrisk verzekering af. Auto’s die over een hoge dagwaarde beschikken, kun je het beste WA+ verzekeren. Meer informatie over een WA+ beperkt casco verzekering? Klik dan hier.

Aanvullende dekkingen WA autoverzekering

Er zijn ook nog enkele aanvullende dekkingen die je naast je WA autoverzekering kunt afsluiten. Deze dekkingen zijn:

Inzittendenverzekering

Deze dekking dekt de kosten in het geval dat je door een ernstig ongeluk blijvend invalide raakt. Bij overlijden keert de verzekeraar geld uit aan je nabestaanden.

Rechtsbijstandverzekering

Wil je na een ongeluk materiële- en letselschade op de andere partij verhalen? Dan kun je met de rechtsbijstandverzekering juridische hulp ontvangen.

Pechhulp

Sta je langs de weg met een lekke band? In dat geval kun je met de pechhulpdekking door je verzekeraar worden opgehaald. Je auto wordt natuurlijk ook meegenomen.

Lagere premie autoverzekering WA

Een WA autoverzekering is de goedkoopste dekking. Vind je de premie alsnog aan de hoge kant? Dan is er een manier om deze omlaag te drukken. Hiervoor moet schadevrije jaren opbouwen. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijg je een plek op de bonus/malus ladder. Des te hoger je plek op de ladder, des te hoger je korting. Dit betekent een lagere maandelijkse premie. Deze regeling heeft ook een keerzijde. Rij je wel schade? Dan daal je op de ladder. Het is dus ook mogelijk om een negatieve positie op de ladder te hebben. Bijvoorbeeld: -4 schadevrije jaren. Als je overstapt van verzekeraar neem je je schadevrije jaren mee.

WA autoverzekering vergelijken?

Een WA autoverzekering kun je bij veel verzekeraars afsluiten. Bij het kiezen van een verzekeraar wordt er onder andere gekeken naar de premie. Dit kan per verzekeraar en verzekering verschillen. We helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen! Bereken direct je premie en vergelijk! Kom je er niet uit? Of heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je direct.

Veelgestelde vragen over een WA autoverzekering

Stel je vraag per chat, mail, telefoon of WhatsApp. Wij zitten voor je klaar. Beantwoorden we je vraag? Dan heb je kans dat wij dit op deze pagina vermelden. Zo helpen we ook andere mensen!

Vraag van: Jacco

Beantwoord door: Vincent Schokker op 27/09/2021

Een voordelige WA autoverzekering vind je bij ons! Doordat je bij ons verschillende autoverzekeringen snel en eenvoudig met elkaar kunt vergelijken op premie en dekking, vind je de meest voordelige WA verzekering voor jouw auto. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Vraag van: James

Beantwoord door: Vincent Schokker op 03/10/2021

Zeker! Kies uit bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, pechhulp of een rechtsbijstandverzekering. Door een aanvullende dekking af te sluiten, neemt je premie wel toe. Neem voor meer vragen contact met ons op per chat, mail, telefoon of WhatsApp via 035-6857888!

Voordelen Vergelijkdirect.com

 • Vergelijk meer dan 9 autoverzekeringen
 • Hulp nodig? Chat, bel of mail met ons!
 • Direct verzekerd de weg op
 • Autoverzekering op maat

Zelf je autoverzekering samenstellen!

Rechtsbijstand, schade opzittende, ongevallen opzittende of pechhulp naar wens toevoegen aan je autoverzekering

Start vergelijker

Meer dan 100.000 mensen

Belangrijke informatie

Handige tips

 • Oude autoverzekering opzeggen?
  Wij zeggen je oude autoverzekering graag voor je op! Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.
 • Autoverzekering zonder rijbewijs?
  Heb je nog geen autorijbewijs maar heb je wel een auto? Ook dan kunnen we je helpen met het afsluiten van je autoverzekering!
 • Nog meer korting?
  Profiteer van pakketkorting wanneer je ook andere verzekeringen wilt afsluiten. Neem hiervoor contact met ons op via 035-6857888.