WA autoverzekering: Wat is dat nou precies?

Voor ieder voertuig in Nederland is het verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Bij de aankoop van een auto is dit dus een belangrijk aspect. Naast de standaard WA verzekering is het ook mogelijk om de verzekering uit te breiden naar een WA + verzekering.

WA Autoverzekering

Voor ieder voortuig is het verplicht om op zijn minst WA verzekerd te zijn. Dit geldt dus ook voor auto’s. Met een WA verzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan andere toe richt. Mocht er iets gebeuren en iemand anders heeft schade door jouw toedoen dan worden deze kosten gedekt. De schade die jij zelf hebt aan je auto wordt helaas niet gedekt. Hiervoor kun je een WA + verzekering afsluiten. Auto’s die over een hoge dagwaarde beschikken zijn vaak WA + verzekerd. Meer informatie over een WA+ beperkt casco verzekering? Klik dan hier.

WA autoverzekering vergelijken?

Een WA verzekering kun je bij diverse verzekeraars afsluiten. Bij het kiezen van een verzekeraar wordt er onder andere gekeken naar de premie die er gevraagd wordt. Deze kan per verzekeraar en verzekering verschillen. We helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen en de bijbehorende premies! Bereken direct je premie en vergelijk deze met andere autoverzekeraars.

autoverzekering vergelijken