WA autoverzekering: Wat is dat nou precies?

Voor iedere motorvoertuigeigenaar in Nederland is het verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Bij de aankoop van een auto is dit dus een belangrijk aspect. Naast de standaard WA autoverzekering is het ook mogelijk om de verzekering uit te breiden naar een WA+ verzekering.

WA autoverzekering

Voor iedere voertuig is het verplicht om op zijn minst WA verzekerd te zijn. Dit geldt dus ook voor auto’s. Met een WA autoverzekering ben je verzekerd voor de schade die je aan andere toe richt. Mocht er iets gebeuren en iemand loopt schade op door jouw toedoen, dan worden deze kosten gedekt. De schade die jij zelf hebt aan je auto wordt helaas niet gedekt. Hiervoor kun je een WA+ verzekering of een Allrisk verzekering afsluiten. Auto’s die over een hoge dagwaarde beschikken, zijn vaak WA+ verzekerd. Meer informatie over een WA+ beperkt casco verzekering? Klik dan hier.

Aanvullende dekkingen

Er zijn ook nog enkele aanvullende dekkingen die je naast je WA autoverzekering kunt afsluiten. Deze dekkingen zijn:

  • Inzittendenverzekering:
    Hiermee ben je verzekerd tegen het geval je door een ernstig ongeluk blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt het geld uitgekeerd aan je nabestaanden.
  • Rechtsbijstandverzekering
    Wil je na een ongeluk materiële- en letselschade op de andere partij verhalen? – dan kun je met de rechtsbijstandverzekering juridische hulp van je verzekeraar ontvangen.
  • Pechhulp
    Sta je langs de weg met een lekke band? – dan kun je met de pechhulpdekking door je verzekeraar worden opgehaald. Je auto wordt natuurlijk ook meegenomen.

Lagere premie

Een WA autoverzekering is de goedkoopste autoverzekering. Vind je de premie alsnog aan de hoge kant, dan is er een manier om deze omlaag te drukken. Hier gaat echter wel wat tijd overheen. Je moet namelijk schadevrije jaren opbouwen. Per jaar dat je geen schade rijdt, stijg je een plek op de bonus/malus ladder. Des te hoger je plek op de ladder, des te lager je maandelijkse premie is. Deze regeling heeft echter ook een keerzijde. Rij je namelijk wel schade, dan daal je op de ladder. Het is dus ook mogelijk om een negatieve positie op de ladder te hebben (bijvoorbeeld: -4 schadevrije jaren). Wil je in een later stadium overstappen van verzekeraar, dan kun je jouw schadevrije jaren gemakkelijk meenemen.

WA autoverzekering vergelijken?

Een WA verzekering kun je bij diverse verzekeraars afsluiten. Bij het kiezen van een verzekeraar wordt er onder andere gekeken naar de premie die er gevraagd wordt. Deze kan per verzekeraar en verzekering verschillen. We helpen je graag bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen en de bijbehorende premies! Bereken direct je premie en vergelijk deze met andere autoverzekeraars.

Lees hier meer over de autoverzekering

Hulp nodig bij vergelijken?

035 685 7888


Whatsapp ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons Whatsappen

App ons op 035 685 7888 en stel direct je vraag!

Stuur een bericht

Chat met ons

Tussen 08:30 en 22:00 kun je met ons chatten

Klik rechtsonder op de chat knop en stel direct je vraag!

Mail ons

Je kunt ons via het contactformulier een e-mail sturen. Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.

Naar contactformulier